Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak Ukrajinci znásilňují děti

Údajné znásilnění několika dětí se mělo odehrát v Krupce na Teplicku, na neblaze proslulém sídlišti Maršov.  

Podle některých Romů, diskutujících na sociálních sítích, došlo v neděli 16. června ve sklepě na sídlišti, které je vyhlášenou vyloučenou lokalitou, ke znásilnění několika dětí, za kterým měli stát dva Ukrajinci. To však Policie ČR vyvrací. Podle Ústeckého deníku policisté vbrzku potvrdili pouze to, že v Krupce došlo na veřejně přístupném místě k fyzickému napadení mezi několika lidmi, z nichž část byla pod vlivem alkoholu. Tvrzení, že šlo o Ukrajince, podle policie není pravdivé. Stejně jako to, že by v této souvislosti vyšetřovala znásilnění dětí: „Věcí se zabýváme pro podezření z přečinu výtržnictví. Dále vyvracíme informace, které se objevují na sociálních sítích, že incidentu se měly zúčastnit osoby ukrajinské národnosti,“ uvedl policejní mluvčí Kamil Marek s tím, že případem se Policie ČR nadále zabývá.

„Podle mých informací nešlo o Ukrajince, nýbrž o Moldavany. A i to údajné znásilnění či zneužití je stále otázkou,“ řekl Ústeckému deníku lidskoprávní aktivista Jaroslav Miko s tím, že více informací nechce zveřejňovat s ohledem na probíhající vyšetřování. Zpravodajský server Romea.cz požádal policejního mluvčího, aby se vyjádřil k informacím, které se šíří mezi Romy, že v Krupce došlo k sexuálnímu napadení romských dětí ze strany cizinců. “Dosavadní průběh šetření nepotvrzuje skutečnost, že by se mělo jednat o sexuální podtext nebo mravnostní delikt,” uvedl na dotaz zpravodajského serveru Romea.cz policejní mluvčí.

Pokud jde pak o sídliště Horní Maršov v Krupce, to má už dlouhodobě patřit k těm horším lokalitám ve městě. Nechvalně ho proslavily především ulice Karla Čapka a Dukelských hrdinů, kde bydlí hodně Romů, jak se o tom dříve již psalo. Přičemž však z hlediska kriminality tato lokalita, oproti dalším místům ve městě, nikterak výrazně nevyčnívá. A pokud jde o ty dva cizince, co údajně měli v Krupce sexuálně napadnout zdejší děti, tak ti sem nepřijeli až tak z daleka, poněvadž bydlí v Litvínově.

Tak k čemu tedy v té Krupce došlo? Inu, podle oficiální verze došlo v neděli 16. června na sídlišti v Krupce k násilnostem mezi několika lidmi, z nichž část byla pod vlivem alkoholu. K fyzickému napadení došlo na sídlišti Maršov v ulici Karla Čapka, kam byla přivolána policie, kolem sedmé hodiny večerní. Do Krupky ještě ten den pak dorazilo několik aktivistů, kteří tu demonstrovali v souvislosti s dosavadními případy konfliktů mezi Romy a Ukrajinci. Kolem desáté hodiny, už za tmy, se několik desítek Romů nakonec vydalo na místní policejní stanici, kde požadovali zajištění bezpečnosti na sídlišti Maršov. Vedení města Krupka se v součinnosti s Policií České republiky a Městskou policií Krupka incidentem intenzivně zabývá, přičemž „podle dosud zjištěných informací mělo dojít v ulici Karla Čapka k přečinu výtržnictví mezi několika osobami,“ jak prohlásil Pavel Přibyl, tiskový mluvčí města Krupka.

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje na svých stránkách 17. června vydala toto prohlášení: „Včerejšího dne 16. 7. 2023 kolem 19:00 hodin došlo v Krupce na veřejně přístupném místě  k fyzickému napadení mezi několika osobami, z nichž část byla pod vlivem alkoholu. Věcí se zabýváme pro podezření z přečinu výtržnictví. Dále vyvracíme informace, které se objevují na sociálních sítích, že incidentu se měly zúčastnit osoby ukrajinské národnosti. Uvedeným případem se nadále zabýváme a další informace poskytneme hned, jakmile to bude možné.“

Podle tweetu Policie ČR z úterý 18. července již kriminalisté obvinili 33letého muže z Moldavska z trestného činu výtržnictví. „Po provedených úkonech bude muž moldavské státní příslušnosti předán do rukou cizinecké policie. Ze strany cizinecké policie s ním bude vedeno řízení o správním vyhoštění za účelem opuštění území členských států Evropské unie a Schengenského prostoru,“ sdělil novinářům policejní mluvčí Kamil Marek s tím, že policisté se i nadále případem zabývají.

V úterý 18. července v odpoledních hodinách, jak o tom informoval server Romea.cz, se v Krupce shromáždilo zhruba 500 Romů, co chtěli vědět, k čemu že přesně na sídlišti Maršov došlo a dožadovali se větší bezpečnosti. Ačkoli řečník v úvodním proslovu prohlásil, že nejde o protiukrajinskou demonstraci, řada shromážděných Romů se tu vůči Ukrajincům vymezovala. Řečníci, kteří se sem sjeli z nejrůznějších měst, zpravidla vyzývali k větší bezpečnosti a ochraně romské komunity, našel se však i jeden, který prohlásil:  “Když dává prezident zbraně Ukrajincům, ať dá zbraně nám, my se budeme bránit sami.” Načež vystoupil starosta Krupky Jan Kuzma, který se snažil uklidnit situaci s tím, že není možné spoluobčany vyzývat, aby bezpečnost brali do svých rukou.

Zhruba po hodině nejrůznějších projevů se vydal dav před služebnu policie, kde dva jejich zástupci vešli dovnitř. Účastníci akce poté procházeli ulicemi sídliště a zastavovali se před paneláky, kdy někteří  z nich do oken volali, aby vyšli Ukrajinci ven. Na panelový dům, před kterým stál automobil s ukrajinskou poznávací značkou, naházel dav odpadky. Poté, co demonstranti došli znovu před služebnu, vyšli ven dva jejich zástupci, se kterými mluvila policie, aby shromážděným oznámili, že pokud se před samotným konfliktem s cizinci něco stalo, nepodal nikdo trestní oznámení. Dav se rozešel před osmou hodinou večer, policie zasahovat nemusela. Kolem osmé hodiny pak na služebnu přišli rodiče se třemi dětmi, které měli cizinci sexuálně obtěžovat, kde v této věci podali trestní oznámení. Romea.cz na svých stránkách v této souvislosti zveřejnila rozhovor s policejní mluvčí.

Celá původní událost měla dohry v nejrůznějších fabulacích. Podle serveru Tn.cz se krátce po incidentu na sociálních sítích dokonce začaly šířit zvěsti o tom, že šlo o rvačku mezi Romy a Ukrajinci, kdy se obě skupiny měly střetnout poté, co se Ukrajinci pokusili „unést romské děti“. Popisek u prvně na sociálních sítích zveřejněného videa, které v Krupce bylo pořízeno v neděli 16. června, pak hlásal, že Ukrajinci napadli romské děti. Na záběrech tu na zemi leží dva muži, které chrání strážníci městské policie, neboť všude kolem postávají desítky Romů, na cizince pokřikující. A vypadá to, že se tu schylovalo k veřejnému lynči. ROMEA TV pak přinesla velkou, ucelenější reportáž z místa dění, kde sestříhané záběry pokračují v ději.

Zde pak vidíme, jak městská policie oba cizince, obklopené davem nahněvaných Romů, z místa odváží. Na pozdějších záběrech pak sami Romové prohlašují, že neví přesně „jak se to stalo, ale je potvrzeno, že byli v tom sklepě a policajti je sebrali.“ Následně se pak shodnou na tom, že se vydají ke služebně Policie ČR. Kolem desáté hodiny, už za tmy, se několik desítek Romů opravdu vydává na místní policejní služebnu, kde požadují zajištění bezpečnosti na sídlišti. “Nevíme přesné a potvrzené informace, ale máme nějaké přibližné informace, co se tam stalo. A nám stačí k tomu, abychom byli znepokojeni a abychom dělali to, co nyní děláme. Je to nejen naše právo, ale i naše povinnost. Chceme vědět, co budete dělat,”  říká před policejní stanicí Robert Horváth, který za Romy vyjednával s policií. Načež se mu dostalo ujištění, že Policie ČR dělá vše pro zajištění bezpečnosti a vyšetření případu.

Podle jedné z verzí zdejších událostí nejdříve došlo k zavření dětí do sklepa, což policie dosud nepotvrdila. Podle několika místních Romů čtyři děti (dvě holčičky a dva chlapci ve věku od 5 do 10 let), měly být ve sklepě panelového domu zavřené zhruba hodinu. Podle jednoho z  obyvatel sídliště je muži do sklepa nalákali pod podivnou záminkou: „Řekli jim, že potřebují vyklidit sklep a že jim za to dají peníze. A ty děti vidí peníze a jdou,“ sdělil novinářům. Což by však poněkud měnilo celý sled událostí, kdyby sklep byl jejich a tito muži by od něj měli klíče a mohli tak zde několik dětí uvěznit.

Že v případě obou cizinců, v Krupce zajištěných policií, nešlo o Ukrajince, o tom není nejmenších pochyb. Jenže jak lidskoprávní aktivista Jaroslav Miko prohlásil „údajné znásilnění či zneužití je stále otázkou“, přičemž více informací s ohledem na probíhající vyšetřování nechce zveřejňovat. Navíc také na sociální síti Facebook kolovalo video z oné neděle 16. července, kde vystrašený chlapec, jeden z očitých svědků, před panelákem v hloučku vyslýchajících ho Romů pozdě večer, tedy již za tmy, přímo na kameru mluví o tom, co se mělo ve sklepě odehrávat a za co někteří z obyvatel Krupky chtěli oba cizince lynčovat. Záznam zveřejnil Teplický deník.

Zda chlapec něco z toho, o čem píší Romové na sociálních sítích, skutečně prožil, nebo si všechno vymýšlel, se asi nedozvíme. Jako se asi nedozvíme, jak si mohli dva cizinci k tomuto účelu vytipovat vhodný sklep v jim neznámém domě. Ovšem z daného videa s malých chlapcem je zřejmé, že pokud by byla třeba i jenom část z jeho výpovědí pravdivá, pak cizinci děti za bílého dne do sklepa rozhodně neodvlekli, ani je tam brutálně neznásilnili. Že s nimi do sklepa šly děti z vlastní vůle s tím, že od těchto mužů (zřejmě tedy pedofilů) za to, co se tam bude odehrávat, dostanou nějaké peníze.

Ovšem řada přispěvatelů na sociálních sítích, co toto video neviděla, tvrdí něco úplně jiného. Přitom však zapomíná na poměrně šokující fakt, že Tereza Vlčková a Václav Janouš v prosinci loňského roku na stránkách iDnesu v reportáži odhalili dětskou prostituci v Ústeckém kraji, o které úřady i strážníci tvrdí, že neexistuje a nevědí o ní. Kdy sami obyvatelé místního ghetta popisují, jak se děti prodávají řidičům kamionů a dodávek za několik stokorun. Nejenže to jejich rodičům bývá jedno, ale v některých případech je dokonce sami posílají prodávat se. „Pojď sem, děvko,“ hulákal padesátiletý Rom v županu z okna chátrajícího domu v ghettu v Předlicích na okraji Ústí nad Labem na zhruba desetiletou holčičku. „Řekni, jak tady chodíte na kamiony. A brácha tvůj, jak tam šlape, jak tam chodí kouřit úchyly a nechat si dělat prasárny,“ ukáže na kluka zhruba ze sedmé třídy stojícího vedle. „Spousty dětí se tu prodávají, aby měly rodiny peníze. Sousedi tam posílají všechny děti a sami sedí doma,“ přikyvuje tomu žena.

Tolik ukázka z otřesných svědectví, popisujících dětskou prostituci a dokládající fakt, že v Ústeckém kraji kvete pšenka pedofilům z nejrůznějších koutů světa. Mezi které zřejmě (pokud chlapec z výše zmiňovaného videa mluví pravdu) nakonec můžeme zařadit i dva zmiňované cizince, co měli dorazit v dodávce z Litvínova do Krupky. Zde je pak třeba si ještě připomenout fakt, že orgán OSN vyjádřil „vážné znepokojení“ nad tím, jak v ČR roste počet dětí zneužívaných formou dětské prostituce či pornografie. Neboť Výbor pro práva dětí kontroluje plnění Úmluvy práv dítěte ve všech 196 státech, které k ní přistoupily. Při svém zasedání se výbor zabýval situací dětí v Česku, Polsku, Švýcarsku a Svazijsku, kdy pak vyzval českou vládu, aby „řádně prošetřila sexuální zneužívání dětí“, zejména v online prostoru a v turistickém sektoru. Ovšem něco takového nebude možné, dokud úřady i strážníci (leckdy i různé romské iniciativy), budou nadále tvrdit, že v Ústeckém kraji, kam patří i Krupka, dětská prostituce neexistuje.

Ale ať už se toho 16. července v Krupce stalo cokoliv, hlavně to nebude možné do té doby, než naši romští spoluobčané namísto jim údajně práci a ubytovny beroucích Ukrajinců nezačnou nahánět rodiče dětí, ochotných poskytnout potěšení pedofilům za peníze či nějaké dárky. A je úplně jedno, zda k něčemu takovému dochází v kabinách kamionů, nebo někde ve sklepě.                         

      

POST SCRIPTUM

Je třeba zde ještě podtrhnout dva velmi důležité aspekty úterního shromáždění (či rádoby demonstrace) v Krupce. Především to byla přítomnost antikonflitního týmu Policie české republiky.

Základním úkolem antikonfliktního týmu je při opatřeních na různých akcích předcházet agresivnímu jednání osob prostřednictvím komunikace. Antikonfliktní tým je nasazován zejména tam, kde lze obecně očekávat zesílenou potřebu komunikace mezi různými názorovými skupinami osob a kde lze negativní skupinové dynamické procesy prolomit nasazením policistů z tohoto týmu, což byl i případ Krupky. Při daném opatření je antikonfliktní tým postaven naroveň ostatním složkám policie, tedy pořádkové jednotce, nebo zásahové jednotce. Antikonfliktní tým Policie ČR v Krupce na shromáždění 18. července odvedl perfektní práci a každý jen trochu soudný pozorovatel musí uznat, že díky tomu nebylo toho dne zásahových či pořádkových jednotek (přesto že byly zřejmě v pohotovosti) v Krupce třeba. A díky tomuto týmu si žádný z mnoha romských bitkařů, co se toho dne do Krupky sjeli z nejrůznějších měst ČR v očekávání velké rvačky, nakonec ani jednou do nikoho zde nebouchnul. Tato skutečnost však mnoha našim novinářům uniká a policii v podstatě vyčítají, že úterní shromáždění v Krupce nerozehnala.

Většině novinářů, soustředěných na několik pomatenců (takoví se najdou vždy a všude v davech), co zde provolávali slávu Putinovi, nebo mluvili o tom, že by měli dostat zbraně, kterými by se mohli sami bránit, v jejich popisu událostí zcela uniká, o co místním Romům (nikoli těm přespolním), co svolávali toto shromáždění, vlastně šlo. Oni totiž nesouhlasí s tím, že byl „muž moldavské státní příslušnosti obviněn z výtržnictví“ bez toho, že by byl vyšetřován pro trestný čin, který „výtržnictví“ předcházel. Kdy jim šlo o to, co se ve skutečnosti odehrávalo ve sklepě jedno ze zdejších domů. O tom sice Policie ČR nemluví, ani to nezmiňují naše sdělovací prostředky, ale video ROMEA TV se záznamem z vyjednání zástupců davu v úterý 18. července shromážděného před policejní služebnou, vše rozkrývá. Neboť kolem 25. minuty tohoto záznamu jeden z místních obyvatel říká: „Děti nešly do sklepa na prohlídku k doktorovi, že se svlíkaly donaha. My chceme vysvětlení.“ Kdy další pak policistům říká: „Kdyby vám někdo svlíknul děti, taky by se vám to nelíbilo.“ A tedy že požadují vysvětlení, proč byl muž moldavské státní příslušnosti obviněn z pouhého výtržnictví.         

Zde dokumentární video, umístěné na stránkách Romea.cz:

https://romea.cz/cz/domaci/zive-v-krupce-shromazdily-stovky-romu-volaji-po-vetsi-bezpecnosti-prisli-pred-policejni-stanici

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Karel Wágner | středa 19.7.2023 9:09 | karma článku: 25,89 | přečteno: 1105x
  • Další články autora

Karel Wágner

Vítejte ve zfalšované realitě !

Video na internetu nemusí vždy zobrazovat realitu. Zrovna tak každá písnička, kterou uslyšíte, nemusí pocházet od některého skladatele. A dokonce ji ani nemusí interpretovat skutečná zpěvačka či nějaký zpěvák.

23.4.2024 v 9:09 | Karma: 11,38 | Přečteno: 348x | Diskuse| Společnost

Karel Wágner

Záhady z České televize

Povinnost platit televizní poplatek mají u nás všechny domácnosti i firmy vlastnící televizní přijímač.

14.3.2024 v 9:09 | Karma: 28,32 | Přečteno: 1001x | Diskuse| Společnost

Karel Wágner

Sabotáž výroby elektromobilů

V úterý 5. března ráno žhářský útok na stožár s elektrickým vedením ochromil továrnu automobilky Tesla v Grünheide.

11.3.2024 v 9:09 | Karma: 18,59 | Přečteno: 528x | Diskuse| Společnost

Karel Wágner

Jak předcházet jaderné havárii

„Pouze budoucnost může rozhodnout, zda jsme vybrali právě tu jedinou správnou cestu a nalezli to nejlepší řešení našich problémů.“ Albert Einstein.

7.3.2024 v 9:09 | Karma: 12,64 | Přečteno: 268x | Diskuse| Společnost

Karel Wágner

Jak chudí platí na bohaté

Zelená dohoda pro Evropu, jinak též Green Deal, jako soubor politických iniciativ, má podporovat přeměnu EU na spravedlivou a prosperující společnost.

29.2.2024 v 9:09 | Karma: 31,30 | Přečteno: 943x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

V Česku přibývá nakažených malárií, nemoc si lidé vozí z dovolené

27. dubna 2024  7:29

Po útlumu v době covidu-19 opět roste počet Čechů, kteří se v zahraničí nakazili malárií. Loni jich...

Izrael zaslal Hamásu reakci na postoj k ukončení války, hnutí žádalo příměří

27. dubna 2024  7:07

Palestinské hnutí Hamás uvedlo, že v sobotu dostalo od Izraele oficiální odpověď, která se týká...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 387
  • Celková karma 24,38
  • Průměrná čtenost 2421x
příležitostný publicista