Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

OSN viní Izrael ze smrti svých zaměstnanců

Představitelé OSN v neděli 5. listopadu oznámili, že za měsíc bojů na palestinském území zahynulo deset procent z celkového počtu pracovníků, od vzniku OSN pozabíjených.

Z čehož viní izraelskou armádu, kdy generální tajemník OSN António Guterres k tomu ještě podotkl, že se Gaza stává „pohřebištěm dětí“. Jako by nestačilo, že Valné shromáždění OSN od roku 2015 schválilo 125 rezolucí odsuzujících Izrael, ale ani jednu proti Číně, nebo Venezuele, Pákistánu, Kubě, Libyi nebo Turecku, jak pro Český rozhlas uvedla Gita Zbavitelová. Ekonomická a sociální rada OSN dokonce obvinila Izrael z „porušování práv žen“, přestože Izrael je jedinou zemí na Blízkém východě, kde panuje rovnoprávnost pohlaví a všechny ženy, včetně těch arabského původu, mají možnost studovat na tamějších univerzitách a pracují všude tam, kde chtějí být zaměstnány.

Nyní OSN obviňuje Izrael ze smrti svých zaměstnanců v Pásmu Gazy, přičemž zamlčuje, že si tu teroristé budují úkryty v civilních budovách, skladují zbraně a odpalují rakety v blízkosti škol a školek, dokonce i zdravotnických zařízení. Ve skutečnosti si tak vrcholní přestavitelé OSN, jak se u nás říká, do huby nevidí. Možná že dnes uváděných 92 „pracovníků“ jejich agentury, označované zkratkou UNRWA (Úřad OSN pro palestinské uprchlíky na Blízkém východě), která poskytuje pomoc Palestincům v Pásmu Gazy, skutečně zahynulo při izraelských odvetných úderech v severní části této enklávy, kde Izrael vyzýval civilisty k evakuaci nálety ohrožovaných budov. Jenže jak se již ukázalo, několik učitelů a dalších zaměstnanců agentury UNRWA, v této oblasti přes varování umíněně setrvávajících, prokazatelně oslavovalo teroristické útoky Hamásu.

Přičemž už roku 2022 dvě školy této agentury měly pod sebou tunely, které teroristé používali k přepravě bojovníků a munice. Kdy UNRWA také čelila  obvinění, že její školy „pravidelně vyzývají k vraždění Židů a vytvářejí učební materiály, které oslavují terorismus, podporují mučednictví, démonizují Izraelce a podněcují antisemitismus“. Ostatně už v roce 2019, kdy Kanada zastavila financování UNRWA, k tomu Michael Mostyn, generální ředitel B'nai Brith Canada, řekl: „Zatímco podpora Palestinců, kteří to nejvíce potřebují, je chvályhodný cíl, existuje  řada důkazů, že školy UNRWA indoktrinují palestinské děti spíše k antisemitismu a věčné válce, než k míru a toleranci.“

Jak uvádí nezávislý institut IMPACT-se, někteří zaměstnanci UNRWA, z toho sedm učitelů, zveřejnili na sociálních sítích příspěvky oslavující teroristické útoky Hamásu na Izrael ze 7. října i jiné násilné akce ze strany teroristů. Učitelé na oslavu útoku Hamásu, při kterém byly zabity stovky izraelských civilistů ve svých domovech, také často citovali pasáže z Koránu. Například jeden z učitelů, Bilal Ahmed, citoval verš, který zní: „Poslali jsme proti vám své služebníky – ty s velkou vojenskou silou, a oni prozkoumali [dokonce] i domy, a slib byl splněn.“ Jiný učitel z Gazy, Ebrahim Al Azaiza, sdílel video s raketovým útokem na Izrael, kde svůj příspěvek opatřil titulkem „Jaký to nádherný pohled!“ a dodal k němu smajlíky štěstí. Mahmoud Abu Adhm, další zaměstnanec UNRWA, zveřejnil několik videí zvěrstev Hamásu, kdy v jednom ze svých příspěvků s odkazem na islámské texty napsal: „Neprocházejte kolem zajatce, kterému nebyla udělena milost, aniž byste ho nesetnuli, abyste zničili nepřítele." Jiní učitelé sdíleli videa zobrazující útoky Hamásu na vojáky izraelských obranných sil. Report institutu také identifikoval školu UNRWA na Západním břehu Jordánu, která zveřejnila video shromáždění na nádvoří, kde se mladý Palestinec modlil za to, aby „Bůh dal vítězství bojovníkům džihádu“ v jejich boji proti „nepřátelům náboženství“.

IMPACT-se, plným názvem Institut pro sledování míru a kulturní tolerance ve školním vzdělávání, je mezinárodní výzkumná organizace, která monitoruje a analyzuje vzdělávání po celém světě.  Používá mezinárodní standardy, které jsou odvozeny z deklarací a rezolucí UNESCO. Nelze tak brát na lehkou váhu jeho zprávu, podle níž UNRWA provozuje 183 škol, které navštěvuje více než 286 tisíc studentů, kdy na vzdělávání jde 58 procent rozpočtu této agentury OSN. Přičemž institut, tak jako celá řada odborníků z jiných organizací, dlouhodobě varuje, že školy UNRWA používají učební osnovy, které zahrnují nenávist k Židům a oslavují džihád a mučednictví s ním spojené. „Extrémní nacionalismus a islamistické ideologie se množí v celém učebním plánu, včetně přírodovědných a matematických učebnic,“ je uvedeno, mimo jiné, ve zprávě o 123 stránkách.

Přitom Evropský parlament sice vyjádřil politování nad problematickým a nenávistným obsahem palestinských školních učebnic, kdy zdůraznil, že finanční podpora EU v oblasti vzdělávání by měla být poskytována pouze pod podmínkou, že obsah učebnic bude sladěn s normami UNESCO, jak o tom rozhodli ministři školství EU v Paříži dne 17. března 2015. Jenže Palestinci tyto požadavky ignorují a antisemitské odkazy nebyly vypuštěny a příklady podněcující nenávist a násilí z učebnic a studijních materiálů nebyly odstraněny. Přesto jim Eropská unie posílá další peníze.

Jinak řečeno, i když generální tajemník OSN António Guterres říká, že „Hamás je jedna věc a palestinský lid je věc druhá“, není Hamás provinilá menšina, která v Gaze terorizuje nevinnou většinu. Džihádisté Hamásu byli vychováni a vzděláni ve společnosti, která je posedle zaměřena na vymazání Izraele z mapy světa. To je ta kultura, co produkuje hordy mužů, kteří hrdě natáčejí na chytré telefony videa, když znásilňují židovské ženy a ještě nedospělé dívky, než je popraví. To je ta společnost, která oslavuje vrahy dětí, provolávané za hrdiny. A není tak divu, že Palestinci i na demonstracích v evropských městech volají po obnovení intifády, nazývané povstáním, neboť „od řeky k moři“ není heslo jen Hamásu, ale je to heslo i „nevinných“ Palestinců, o kterých neustále slýcháme v médiích. Jako by snad ani Washington Free Beacon neinformoval o obyčejných Palestincích s noži, kteří se spontánně připojili k džihádistům Hamásu při jejich vraždění a unášení izraelských civilistů za vypsanou odměnu.

Nakonec celý svět měl možnost se na vlastní oči přesvědčit, že v ulicích Gazy skutečně vítaly davy jásajících obyvatel vracející se únosce coby dobyvatele a hrdiny, jak to ukazovaly online videa. A zrovna tak na některých autentických záznamech bylo vidět, jak houfy gazanských civilistů 7. října proudí přes narušenou hranici, aby vtrhly do izraelských sídel na pomoc Hamásu, který přísahá na zničení Izraele a chce jej nahradit Islámským státem. Aby se tu spolu s rabováním zapojili do znásilňování židovských žen a vraždění jejich dětí. Ovšem celý ten rozsah, v jakém se gazanská veřejnost účastnila teroristické kampaně Hamásu, si sdělovací prostředky, natož některé nevládní organizace, zřejmě dosud plně neuvědomují.

To všechno, co tu dnes výše bylo řečeno, není výplodem západní propagandy, dehonestující nevinné Gazany či zaměstnance OSN. Nýbrž otřesná skutečnost, kterou všechna dosavadní šetření potvrdila.                               

 

        

Autor: Karel Wágner | čtvrtek 9.11.2023 9:09 | karma článku: 43,81 | přečteno: 4416x
  • Další články autora

Karel Wágner

Vítejte ve zfalšované realitě !

Video na internetu nemusí vždy zobrazovat realitu. Zrovna tak každá písnička, kterou uslyšíte, nemusí pocházet od některého skladatele. A dokonce ji ani nemusí interpretovat skutečná zpěvačka či nějaký zpěvák.

23.4.2024 v 9:09 | Karma: 11,38 | Přečteno: 348x | Diskuse| Společnost

Karel Wágner

Záhady z České televize

Povinnost platit televizní poplatek mají u nás všechny domácnosti i firmy vlastnící televizní přijímač.

14.3.2024 v 9:09 | Karma: 28,32 | Přečteno: 1001x | Diskuse| Společnost

Karel Wágner

Sabotáž výroby elektromobilů

V úterý 5. března ráno žhářský útok na stožár s elektrickým vedením ochromil továrnu automobilky Tesla v Grünheide.

11.3.2024 v 9:09 | Karma: 18,59 | Přečteno: 528x | Diskuse| Společnost

Karel Wágner

Jak předcházet jaderné havárii

„Pouze budoucnost může rozhodnout, zda jsme vybrali právě tu jedinou správnou cestu a nalezli to nejlepší řešení našich problémů.“ Albert Einstein.

7.3.2024 v 9:09 | Karma: 12,64 | Přečteno: 268x | Diskuse| Společnost

Karel Wágner

Jak chudí platí na bohaté

Zelená dohoda pro Evropu, jinak též Green Deal, jako soubor politických iniciativ, má podporovat přeměnu EU na spravedlivou a prosperující společnost.

29.2.2024 v 9:09 | Karma: 31,30 | Přečteno: 943x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Rusové v noci ničili ukrajinskou infrastrukturu, znovu útočili i na Charkov

27. dubna 2024  8:05

Sledujeme online Rusko v noci na sobotu zaútočilo na energetickou strukturu Ukrajiny. Ve třech oblastech poškodili...

V Česku přibývá nakažených malárií, nemoc si lidé vozí z dovolené

27. dubna 2024  7:29

Po útlumu v době covidu-19 opět roste počet Čechů, kteří se v zahraničí nakazili malárií. Loni jich...

Izrael zaslal Hamásu reakci na postoj k ukončení války, hnutí žádalo příměří

27. dubna 2024  7:07

Palestinské hnutí Hamás uvedlo, že v sobotu dostalo od Izraele oficiální odpověď, která se týká...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Rozstřel Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 387
  • Celková karma 24,38
  • Průměrná čtenost 2421x
příležitostný publicista