Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

habit-.!..

15. 12. 2011 16:44
... logické vysvětlení má jednu vadu...

... je uvěřitelné, a tudíž málo atraktivní... nicméně přečetl jsem si to s chutí, usmívaje se pod vousy...:-)R^

 ... skutečná pravda o kruzích v obilí je tady, i když je zmíněna jen okrajově: http://havlicekbedrich.blog.idnes.cz/c/210739/Euro-prichazi-z-hvezd.html

0 0
možnosti
KW

007karel

17. 12. 2011 6:12
Re: ... logické vysvětlení má jednu vadu...

Opravdu okrajově;-) Chtělo by to podložit nějakými experimenty a publikovat v odborném tisku;-D

0 0
možnosti
PH

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

15. 12. 2011 14:36
pěkné, díky za náhled

věděl sem o padělání (sem řadím i performery), ale vnevěděl jsem, že je už známá i fyzikální příčina.

Když jste v úvodu zmínil UFO, tak návod, jak na pozorování UFO, je zde :-)

http://petrhajek.bigbloger.lidovky.cz/c/219783/Rukovet-zacinajiciho-pozorovatele-UFO.html

1 0
možnosti
KW

007karel

15. 12. 2011 15:42
Re: pěkné, díky za náhled

Ano, četl jsem tu "rukověť pozorovatel". ;-)

0 0
možnosti
G

gazde

12. 12. 2011 18:22
Vážení doktoři a laici.....

Nedá mi to. Tak jako vy se smějete mimozemské práci na kruzích, tak se ja přímo huronsky směju vašim blábolům. Mohu souhlasit s vašimi teoriemi jen když se týkají opravdových kulatých kruhů vyjádřených jakýmkoliv průměrem v metrech. To snad nějaký ten vír může způsobit.. Ale pokud se podíváte na opravdové "pikogramy" (na internetu je jich dost k vidění), tak jen prostým uvažováním dojdete k závěru, že tak složité kresby v žádném případě nemohl vytvořit žádný vír, ba ani ten nejzručnější padělatel. Ty kresby vznikají během velmi krátké doby ( cca hodina, i míň) a potmě, což nikdo nedokáže ani po důkladné přípravě. Opravdo se na internet podívejte a žasnete. A nikde okolo žádné stopy, což při takovém složitém vyměřování by nebylo možné. Podívejte se a uvažujte. Názory slovutných ...iků a ...logů jsou jen pro smích.

0 0
možnosti
KW

007karel

12. 12. 2011 20:02
Re: Vážení doktoři a laici.....

Nepleťe sem, prosím, Vaši víru. Nejde zde samozřejmě o víru ve významu náboženství či konfese, ale o víru ve významu přesvědčení (belief), jako posuzování pravdivosti, nebo obecné platnosti. Víra, o které zde hovořím, je náš osobní názor, naše stávající přesvěčení, na které máme všichni nárok a plné právo. Ovšem naše víra v uvedeném slova smyslu (a víra našich sou­věrců) byla, je a bude vždy jenom pouhý osobní názor, odpovídající naší výchově a tradicím či hodnotám, ke kte­rým se hlásíme, ale i našemu vzdělání a dosaženým vědomostem. Obecně zde platí, že každé naše pře­svědčení může být jak pravdivé, tak i mylné, pročež naše přesvědčení ni­kdy není a ani nemůže být zárukou pravdivosti.

1 0
možnosti
D

duhacenzor5

12. 12. 2011 13:00
Ty kruhy v obilí vznikají jen a pouze pečlivou prací

aktivistů, kteří toto své veledílo následně vydávají v médiích za projev mimozemšťanů, nic více nic méně. Je to stejný druh "práce" jako kameny z Icy anebo Piltdownský člověk, popřípadě římské sochy "nalezené" ve staromexických hrobech. Není to ani nic nového pod Sluncem, již v 17.století podobní nadšenci vyškrabovali v Anglií do skalního podloží koně, co se dnes vydávají za dílo "prastarých" civilisací. Záhadologie je krásná věda, ale musí se u ní myslet, autorech. P:S: Mimochodem ze všech padělatelů se mi líbí padělatelé různých těch "rembrandtových originálů" z 19.století, to byly opravdu svým způsobem umělecká díla, nad nimiž žasnou dodnes nejen dějiny kriminalistiky, ne trapné paskvily jako například toto. S pozdravem.

0 0
možnosti
KW

007karel

12. 12. 2011 13:38
Re: Ty kruhy v obilí vznikají jen a pouze pečlivou prací

Zjevně jste nepochopil (asi jako cenzor), že tu jde o několik případů. Ten první je ozna­čen termínem Cirkles Effekt, tedy „kruhový efekt“, přičemž jde o poměrně dobře pospaný a vysvětlený přírodní jev, který nemá nic společného s lidskými výtvory. Ten druhý jsou falzifikované kruhy lidmi. Ten třetí jsou nejrůznější agrosymboly, piktogramy apod. díla perfomerů, na dřívější falza kruhů navazující.

0 0
možnosti
HM

ladhela

12. 12. 2011 9:57
tomu vůbec nerozumím

jak tedy ty kruhy vznikly ??

0 0
možnosti
KW

007karel

12. 12. 2011 10:08
Re: tomu vůbec nerozumím

Původ a příčina tohoto fe­noménu ve skutečnosti tkví v elektrizovaných vírech, v nichž je určité procento atomů a molekul vzdušné hmoty a vodních par ionizo­váno. Jinak řečeno, působí tu tzv. studená plazma, tedy ionizovaný vzduch.

0 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 24,38
  • Průměrná čtenost 2421x
příležitostný publicista