Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pěkně napsáno ovšem z pohledu náboženského to má jednu podstatnou chybu, neboť jak je psáno " Skrze Ducha svatého přijal tělo z Marie Panny a stal se člověkem" ergo ono tělo je nepodstatné neboť jak víra učí člověk je tvořen duší,  tělo je jen schránka na onu duši po skončení funkčnosti těla se duch stěhuje, kam? je už otázka jiná takže i kdyby se podařilo najít Ježíšovu DNA bude to DNA těla které bylo k tomuto experimentu s lidstvem použito

0 0
možnosti
Foto

Asi jste si nevšiml, že článek ani v nejmenším není o náboženském pohledu.

1 0
možnosti
Foto

Obdivuji Vás, že toto dovedete dopodrobna a asi správně rozebírat.

Zapomínáte však, že pro Boha, pokud takovýto bůh existuje, není nic nemožné:

- např. stvořit svět včetně zkamenělin. Třeba jen proto, aby některé pochybovače zmátl anebo si z nich udělal legraci.

- anebo nechat Duchem svatým oplodnit Marii tak, aby její syn měl Y chromoson.

Jsem agnostik. V Boha dle žádného z náboženství nevěřím, ale ani jej nevylučuji, i když by mne jeho existence velmi překvapila. Ale kdoví. Třeba existuje. Nebo, třeba je náš vesmír jen součástí obsahu zkumavky nějakého poťouchlého vědce z nějakého superkosmosu. Kdoví. :-) 

Přeji Vám vše nejlepší v novém roce a hodně zábavy při psaní Vašich článků.

1 0
možnosti
Foto

Máte do určité míry (z hlediska filozofie) pravdu, ale všiml jste si, že článek je v rubrice "věda", která s Bohem nepočítá? Dokonce matematika a fyzika s ním již nepočítá při velkém třesku na úplném počátku vesmíru - viz třeba nejnovější dokumenty na Discovery, kde za teoretické fyziky hovoří Stephen William Hawking...  Jinak v té úvaze máte maličký rozpor, neboť píšete: "V Boha dle žádného z náboženství nevěřím". Pak tedy nevěříte ani v Jehovu z židovkého náboženství, ani křesťanského Hospodina, který nechal "Duchem svatým oplodnit Marii tak, aby její syn měl Y chromoson".

No ale tyhle řádky nemyslím ve zlém, to asi nakonec dobře víte, že ...

I já Vám přeji vše nejlepší do nového roku, hodně pohody, pevné zdraví a hlavně do toho globálního oteplování pevné hráze v Holandsku.:-)

1 0
možnosti

Vzorek pro RC datování Turínského plátna byl vzat z místa na kraji, kde část tvořila dobře udělaná středověká záplata - blíže např. Wikipedie nebo práce dr. Rogerse http://www.shroud.it/ROGERS-3.PDF .

Je pozoruhodné, že autor tuto podstatnou informaci nezmíní, ale značnou pozornost věnuje ujetostem s předkožkou.

2 1
možnosti

Práci dr. Rogerse shrnuje dokument Turínské plátno - nové důkazy, který občas vysílají kanály Viasat History nebo Prima Zoom.

http://tracker.cztorrent.net/torrent/turinske-platno-nove-dukazy-turin-shroud-the-new-evidence-2009-tvrip/250583

1 1
možnosti
Foto

Dovolím si požádat všechny případné přispěvatele do této diskuse, aby respektovali fakt, že článek vyšel v ribrice „věda“. Nepochybuji o tom, že jejich výklady Písma Svatého mohou být zajímavé, ale diskuse na toto téma patří jinam. Děkuji za pochopení.

3 0
možnosti

I kdyby Ježíš byl skutečně tím za koho se prohlašoval není důvod si myslet, že by jeho DNA byla nějak jiná.

2 1
možnosti

K tomu sporu o Turinské plátno by bylo možné dodat, že radiokarbonová metoda byl použita i k určování stáří textilií nalezených v egyptských pyramidách. Zjistili zajímavou skutečnost: Pokud byla textilie živočišného původu (např. z ovčí vlny) vycházelo její stáří v souladu s očekáváním, pokud bylo původu rostlinného (např. lněné plátno), vycházelo výrazně menší stáří. Důvod se nepodařilo vysvětlit. Turinské plátno je původu rostlinného.

0 0
možnosti

Zajímavý článek.S té ukradené předkožky by stejně nic nezjistilo.Bude podvrh stejně jako ostatní relikvie.Ve středověku musel být obchod ze svatými ostatky opravdu dobrý byznys...Zmiňujete dokument, který údajně potvrzuje, že byl Ježíš ženatý.O ničem takovém nevím,můžete být konkrétní.Všechny ostatní přímé či nepřímé informace mluví ve prospěch toho, že Ježíš byl svobodný muž.Vzhledem v době ve které žil a podle toho jak se choval to není zase tak nic divného.

0 1
možnosti
Foto

Zde na videu rozhovor s českým religionistou Štampachem :

 

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/196531-byl-jezis-zenaty-nove-objeveny-svitek-viri-debaty/

 

Nejnovější vývoj si musíte pohledat na netu ve článcích amerických teologů.

2 0
možnosti
Foto

Zajímavá badatelská fakta, díky za obsažnost, nicméně jakýkoliv ostatek Ježíšova těla již asi nikdo neprokáže. Je to příliš dávné. Ježíš byl také jen člověk, kterému církev ze známých důvodů připsala božskou podstatu. 

Ten potomek Tutanchamona, kde se dochovala mumie, bude asi dnešní vědou geneticky prokazatelný.

4 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 23,10
  • Průměrná čtenost 2421x
příležitostný publicista