Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak jsem si zkusil cvičeně pozohýbat pár lžiček a ... nic :-)

0 0
možnosti

Podotýkám k Urimu Gellerovi: podle Wikipedi byl skrytou kamerou přistižen při podvodu: "In 1996, Edmonds planned a stunt in which shelves would fall from the walls of a room while Geller was in it. The cameras recorded footage of Geller from angles he was not expecting, and they showed Geller grasping a spoon firmly with both hands as he stood up to display a bend in it." http://en.wikipedia.org/wiki/Uri_geller#Controversial_performances

Zastávám názor, že pokud byl při podvodu přistižen minimálně jednou, je vysoce pravděpodoné, že takto podváděl vícekráte (možná rutinně).

Ke "studené metalurgii": připadá mi zvláštní, že pokud je to takhle snadné, nikdo ji nevyužívá k ničemu jinému než k ohýbání tenkých kovů. Proč s její pomocí něco nevytváří?

1 1
možnosti
Foto

Jen v krátkosti: ještě jednou si v klidu a s rozvahou přečtětě celý text a citujte prosím pasáž z článku, ve které já tvrdím, že Uri Geller nikdy nepodváděl a že to, co on předvedl před televizními kamerami, představuje objektivní realitu. Já na téma pohlížím z hlediska psychologie, ale pokud se o dané téma jako zástupce vědecké obce zajímáte blíže a myslíte vše poctivě, bylo by lepší, kdybyste mi napsal na můj mail, abychom mohli případně něco z toho spolu probrat.   ;-)

1 0
možnosti

Ono je to strašně jednoduché. Kdo za Randiho podmínek (tj. pokus vedeným vědeckým způsobem) prokáže jakékoliv paranormální schopnosti, získá milion dolarů. Ještě nikdo to nezískal, protože za podmínek dvojitého slepého pokusu, nemožnosti si připravit propriety a další věci které kouzelníci pro své triky potřebují, rázem vše selhává.

Jestliže někdo dokáže ohýbat lžíci myšlenkou, může si klidně vydělat milion dolarů. Stačí Randiho navštívit a ohnout lžičku kterou mu Randi dodá.

5 2
možnosti
Foto

Tak především je strašně jednoduchý Váš pohled. Chtěl bych Vás vidět, jak nějaké ženě samoživitelce od dvou dětí, která by eventuálně doma v kuchyni ohýbala vidličky a lžíce z chromované oceli bez viditelně vynaložené námahy (což ani já ani Vy nedokážeme), budete dávat peníze na cestu do USA (tam a zpět) na kterou by rozhodně neměla, a to dokonce několikrát, protože podle podmínek Randiho by tam musela letět nejméně dvakrát.

 

Na rozdíl od Vás, jsem namísto planých řečí přišel s konkrétním řešením pro všechny nemajetné občany ČR a SR, kteří si mohou, namísto cestování za Randim do Ameriky, nechat potvrdit své schopnosti v řádných experimentech Paranormální výzvy: http://www.falesni-hraci.cz/cs/blog

2 0
možnosti
Foto

Zbytečně dlouhé a nějak není zřejmé, co tím chtěl básník říci...

0 0
možnosti

Vzhledem k tématu možná spíše moc krátké, chtělo by to některé atributy blíže pojednat. Ale chápu, že na blogu moc místa na hlubší záběr není. Důležité je, že tu se objevují pro širší veřejnost málo známé informace a tak si mohou čtenáři utvořit svůj vlastní názor. R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 386
  • Celková karma 24,80
  • Průměrná čtenost 2427x
příležitostný publicista