Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

:-)Čtenářům článku, ještě než nahlédnou do diskuse, bych rád jako autor osvětlil mnou zvolený vykřičník s otazníkem v titulku: ve skutečnosti byl článek publikován proto, aby vás přivedl k zamyšlení, a ne proto, aby myslel za vás. Popravdě řečeno, překvapilo mne, že něco takového některé diskutéry znepokojuje.:-)

1 0
možnosti
Foto

Já levituji po slivovici...počítá se to?;-)

2 0
možnosti
HP

Jasně, že počítá. Jen je třeba součet hlásit na záchytce.;-)

1 0
možnosti

Toto je předělaná verze mého předchozího příspěveku, který byl smazán autorem z důvodu urážlivého tónu. Jsem zvědav, jestli tedy ustojíte regulérní kritiku:

Článek je možná ještě nebezpečnější, než ten nedávný o obilných kruzích, mimozemšťanech, satanovi a jiných dimezní, protože se snaží tvářit, že jde o fyzikální jevy. Laikovi tak nemusí okamžitě dojít, že takto se věci opravdu nemají.

 

Nejprve tu máme video chabé kvality s vystřelovacím chlebem. I když připustím, že je pravé, tak tam není skoro nic vidět. Nevím tedy, jak kněz vtipálek vyřešil načasování, ale není pochyb, že se snaží "zázrakům" trochu napomoci. Někdo mohl být klidně schován pod tím stolem.

 

Vysvětlení, že jde o indukci je absurdní, neboť indukce funguje pouze na vodiče, jímž chléb bezesporu není. Autor mísí různé koncepty dohromady a mlží, má totiž jen povrchní fyzikální znalosti. Navíc je to všechno propletené samými knězy, mnichy, kostely, modlitbami, které nemohou mít s případným fyzikálním jevem žádnou souvislost. Nechybí výčet dalších náboženských levitacích, které budou asi těžko věrohodné, protože aktéři jsou zaujatí.

 

Dále tu pak máme video z televizní show (!), kde mnich údajně zmate skeptika. Něco tak snadno prokouknutelného se jen tak nevidí. Přímo za mnichem je látková opona, která skrývá, jak ho nadzvedávají na lopatě...

 

Vše je završeno historkami pochybných vědců, co skákali lidem, o kterých píše na lep. Myslím, že to už stačilo, je mi záhadou, proč byl tento článek vybrán na hlavní stranu iDNES.

2 2
možnosti

Omlouvám se za ty přílišné mezery mezi odstavci, asi se při mém přepisování do rozumnější formy něco pokazilo...

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Jedině snad kdyby byl mozek schopen produkovat nějaké silové pole, které by dokázalo "ohnout" prostoročas. Pak by "náboženský trans" mohl působit jako jakýsi zesilovač. Ale to je zatím sci-fi. Jako vždy je pole přeorané desítkami podvodníků a iluzionistů, takže se semínko pravdy těžko hledá. :-)

4 0
možnosti
HP

Že by měl být "mozek schopen produkovat nějaké silové pole", hlásal, budiž mu zem lehká, novátor prof. Kahuda. Ale oba se asi shodneme v tom, že ty jeho mentiony by nevymyslel ani geniální Jára, který si uměl poradit se vším, na co jiné chytré hlavy nestačily...;-D

2 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

MP

I když jsem levitaci ještě neviděl, představoval bych si jí trošku jinak než na tom videu. Něco plynulého, co průběžně narůstá jak se zvětšuje působící síla. Pokud by levitace tohoto druhu existovala, musela by její síla být přítomna neustále mezi námi, akorát by se běžně neprojevovala a působením obřadu, modlitby, knězů a všeho kolem by se analogově někde zviditelnila. Na tom videu to fakt vypadá, jako když někdo zapnul vypínač.

Jinak obřad se i mě, jako jim nevěřícímu, líbí, nebýt tedy té Copperfieldovské vložky. Nemám rád kouzelníky.

2 0
možnosti
Foto

O kouzelnickou vložku zde nešlo. Zkuste to konzultovat s některým z praktikujících katolíků ze svého okolí. Ale proč by se měla zviditelnit taková levitace jen působením obřadu, modlitby, knězů a všeho kolem. Levitace se sporadicky vyskytuje i tam, kde dochází k tomu, čemu se říká "řádění poltergeista". Tam levitují (zase jen výjimečně) stoly, židle, nádobí, i když tu jde většinou jen o pohyb (posouvání) nejrůznějších objektů, samovolné otevírání a zavírání dveří a dvířek a podobně. Takové fyzikální jevy byly zaznamenány bezpečnostními kamerami, kdy v místnosti nebyl přítomen žádný člověk. Co je proti tomu pohyb a vznášení se lehoučké oplatky nad talířem...

1 1
možnosti
MS

Je zajímavé, že na tom videu s budhistickým mnichem jsou záběry vcelku klidné, když do kamery mluví cestovatel, ale jakmile se má kamera soustředit na tu údajnou levitaci, najednou párkrát "zašvenkuje" někde jinde, což bohatě stačí k tomu, aby to v člověku vzbudilo pochybnosti o "férovosti" celého natáčení. Podobných "levitací" jsem loni v Londýně viděl plno, přitom šlo jen o šikovně zamaskovaný držák ve splývajícím hábitu. :-)

2 0
možnosti
DT

Takových levitujících osob sedává na v Kolíně nad Rýnem před katedrálou hned několik. R^ A je to opravdu hezký trik.

1 0
možnosti
JP

Josef Cupertinský je hlavně patronem studentů, ve škole se mu nedařilo ale přesto se stal katolickým knězem. Viděl jsem o něm film na http://www.gloria.tv/media/WNxBYPfd6U8. Asi ho docela pronásledovali za ty lety. Osobně bych se spokojil procházením zdí nebo chozením po vodě. Zatím mám vyzkoušenou jen zpověď, nejen ve 3. třídě jsem po ní měl skutečně pocit letu - skvělé svobody bez tíhy hříchu. Chvála Kristu.

1 0
možnosti
Foto

Hmm...proč se to stalo při modlitbě jen jednou? ... nebo výjimečně ... je správně položená otázka :)

1 0
možnosti
Foto

To, že k tomudošlo v ten čas a v tom místě, zrovna když se tolik lidí modlilo, ještěnezna­mená, že to musela způsobit sama modlitba. Já osobně jsem přesvědčen otom, že na pozo­rovaný jev nemá sama modlitba vliv, podobně jako neměla ve starověkuna různé výjimečné jevy vliv pronášená zaklínadla. Nezatracoval bych však zcelapředstavu, že psychosomatický stav vět­šího množství osob, soustředěně se modlících,může nějakým způsobem ovlivňovat pod­mínky v okolním prostředí. Ovšem tomu, ženámi diskutovaný fyzikální jev s největší pravdě­podobností nezpůsobujesama modlitba, nasvědčuje právě fakt, že se tento jev při stejných modlitbáchna stejném místě (alespoň co já vím) neopakoval.

2 1
možnosti
  • Počet článků 386
  • Celková karma 24,80
  • Průměrná čtenost 2427x
příležitostný publicista