Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BT

ono je to všude stejné,  USA a Austrálie začaly jednat až po jisté době kdy situace jin začala přerůstat přs hlavu, když pominu zcela jiné geografické podmínky tak se vlastně v Evropě děje totéž, od počátku kdy Evropa nedělala vůbec nic, přes počáteční fázi kdy se hlavně povykovalo ale moc se toho nedokázalo až po zjištění že je třeba s tím něco dělat, kdy se pomalu začíná zjištovat že je nutno asi použít i násilí, ona totiž vojenská ochrana hranic je vždy násilná, a tak to půjde dál po překonání jisté psychologické hranice se přitvrdí a proud uprchlíků bude napřed zmírněn, pak zastaven a potom nastane fáze selekce těch co tu jsou a následná repatriace nežádoucích

holt Evropa je už starší paní, nervozní, nevrlá a nerozhodná ale když už se rozhoupe tak to stojí za to

0 0
možnosti
HP

Bylo by to krásné, kdybyste měl pravdu. Ale obávám se, že to tak nebude a "porod" bude moc bolestivý. Největší nebezpečí spočívá v tom, že aby se mohlo na hranicích  použít legální násilí (jako třeba ve Spojených státech), najdou se lidé, kteří si budou chtít takováto opatření vynutit právě tím násilím na všech, kdo o tom rozhodují a mohou to uzákonit. :-/

1 0
možnosti
RT

Krásně napsáno,ale tady na netu to nevyřešíme,je nutné už i něco dělat.

5 0
možnosti
RS

Nenasel jsem statistiku, ale mam takovy dojem, ze obyvatelstvo jistych zemi se rychlej rozmnozuje jako prcha. Taky myslim, ze cim vice  jich uprchne, tim rychlej se bude toto obyvatelstvo rozmnozovat. Pro vsechny je to zatim obrovsky kseft. Tento kseft si nasi politici nenechaji uniknout. Kdyby tuto politiku praktikoval Izrael, urcite by rychle zanikl.

0 0
možnosti
MT

Je zarazejici, ze tato vlna nelegalu jaksi nepolevuje navzdory chladnemu pocasi. Jenze nas o tom nase (doplnit)"politicky korektni" media radeji uz neinformuji.

8 0
možnosti
RC

a na to jste prisel jak? Ja to v televizi videl. Vcetne jejich nocovani v blate.

1 0
možnosti
MP

Velmi přesně shrnuto, moc děkuji. Skutečně, proč takovýto článek nemůže viset na titulních stranách hlavních deníků?

11 1
možnosti
RC

a nemate to snad na titulce?

0 1
možnosti
MP

Velmi dobrý článek, přečetl jsem jej se zájmem celý. Přestože byl poměrně dlouhý, vůbec mi to nevadilo. Ode mě Karma.R^

7 0
možnosti
RC

1) do Recka sice priplouvaji imigranti, ale ti nasledne Schengensky prostor opusteji, protoze Recko po zemi nesousedi se ZADNOU zemi Schengenu. Tj. za vstup do Schengenu z jihu odpovidaji zejmena Madarsko, Slovinsko, Rakousko a Italie.

2) jak maji zeme puvodu zabranit exedu? Oni mozna nechteji, ale na druhou stranu si vzpomente na CSSR - ta postavila na hranicich plot, aby lide z toho socialistickeho raje neutikali a presto se to delo.

0 0
možnosti
Foto

To nemění nic na situaci, že při vylodění na řeckých ostrovech imigranti prvně vstoupili do Schengenského prostoru.

Na mořské hranici nejde o plot, ale především o zamezení činnosti pašeráků lidí. V případě přísnější přistěhovalecké politiky pak o systém australských a amerických pobřežních stráží, což bylo australskou vládou Evropské komisi doporučováno.

10 0
možnosti
  • Počet článků 386
  • Celková karma 24,80
  • Průměrná čtenost 2427x
příležitostný publicista