Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Podle dnešních nejnovějších zpráv BBC byli zabiti 3 syrští vojáci a 13 dalších bylo zraněno při náletu koalice vedené Spojenými státy v syrské provincii Dajr az-Zaur. Podle exilové organizace SOHR se sídlem v Londýně se terčem náletu stal tábor syrských vládních vojáků u města Ajaš. Syrská vláda oznámila, že při náletu byla zničena tři obrněná vozidla a čtyři další vozy, zničen byl i sklad zbraní a munice. Zatím není jasné, jakému státu patřila letadla, která na pozice pravidelné syrské armády útočila. Pokud se zpráva potvrdí, bude se jednat o první útok spojenců na pravidelnou syrskou armádu, která bojuje s Islámským státem. :-(

4 0
možnosti
HP

Nezbývá než se modlit, aby to byla letadla turecká, která už bombardovala Kurdy, rovněž bojující v Sýrii s Islámským státem. ;-(

0 0
možnosti
Foto

Všechny kroky podniknuté proti Islámskému státu spočívají v omylu, že mu jde o udržení určitého území, ve skutečnosti jde nestát, který se snaží o vtažení všech do války proti islámu, ať se všichni muslímové postaví proti zbytku civilizace. A to dlouhodobě.

Je to stejné, jako když se bolševici v Rusku snažili o vývoz a vyvolání celosvětové revoluce. Rozdíl mezi Trockým a Zinovjevem na jedné straně, a Leninem a Stalinem na druhé straně spočíval v tom, že ti dva poslední si uvědomili nutnost zajistit běžné fungování státu a tedy nutnost se chovat jako stát a geopoliticky myslet.

Jediná správná taktika spočívá v tom snažit se omezit Islámský stát na určité území, a připustit vznik Kurdistánu, a to všech jeho částech, i té turecké, jako sanitární hradby. Nedá se svítit, Turecko musí být zmenšeno a odděleno od Islámského státu. A takto zmenšené Turecko, ale i frustrované, vzít do EU. Totéž platí pro Ukrajinu. Tedy do EU bez Novoruska, zajistit si tak souhlas Ruska. A Novorusko jako nárazníkový stát.

Jinak nám tu vzniknou trvalé neřešitelné zdroje konfliktů v příhraničních oblastech EU.

Pozn. Šéf dobrovolnického praporu Donbas, sám donbasan,  který dobyl pro Ukrajinu město Artemivsk, tak prohlásil, že donbasané rozumí jedině síle, čímž se jejich mentalita podstatně odlišuje od mentality západoukrajinců.

1 0
možnosti
JC

Konečně s Vámi mohu zase po delší době v něčem souhlasit.

1 0
možnosti
  • Počet článků 386
  • Celková karma 24,80
  • Průměrná čtenost 2427x
příležitostný publicista