Diskuse

Začínáme hovořit o solární revoluci ?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J21a96n 92H83r18u95z36a

4. 11. 2016 15:46

Informaci o tenkých solárních panelech a jejich zabudování do tvaru střešní tašky jsem četl asi před rokem. Jen ta cena šindele byla zhruba dvojnásobná jako klasického panelu. Také se zde letos v rubrice bydlení pochlubil jeden brňan, že šindele instaluje. Trochu jsem nepochopil jednotku kapacity kWh a jednotku výkonu kW. :-P

0 0
možnosti

Solární energie je jen doplňková záležitost. Již se pracuje na využití energie nulového bodu a to má význam. Gravitace je stejná a nevyčerpatelná. Země se otáčí a tak slunce svítí jen někdy. A baterie je jen velmi komplikované využívání energie.

0 0
možnosti
Foto

důvěřuj ale prověřuj. nezní to moc věrohodně, možná v nevadské poušti by to mohlo fungovat

0 0
možnosti
Foto

Tak se tam i se svym kolotocem odstehujte. :-)

2 0
možnosti
Foto

Zajimavy vyvoj. Diky za clanek.

1 0
možnosti
Foto

Pokud díky dalšímu vývoji nakonec začnou solární šindel sekat v Číně jak Baťa cvičky, můžeme se i u nás dočkat rozumné ceny. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Trochu mi ve vašem textu chybí sdělení, jakouže plochu bude míst střecha o tomto výkonu. Další věcí, kterou jste pominul je, že aby takovéto získávání energie mělo smysl, musí mít jeho majitel ještě baterii a střídač. Tvrzení o skladování v baterii automobilu, je chiméra. Auťák přes den v naprosté většině případů někde jezdí a na dobíjení má čas pouze v noci. Ne, že bych takovému způsobu nefandil, mít na to peníze, určitě bych doma experimentoval, ale současní podnikatelé na trhu OZE nabízejí pouze dílčí řešení, starosti se stabilizací veřejné sítě a náklady na zdroje a systémové opatření nechávají blahoskoně na státu, potažmo společnostech vyrábějících a distribuujících elektřinu z klasických zdrojů.

1 0
možnosti

Asi jste četl jiný článek, já tam například "Tvrzení o skladování v baterii automobilu" nikde nenašla, mluví se o Tesla Powerwall 2.0. Pokud se někdo o nový systém skutečně zajímá, shlédl celou prezentaci Muska, kde je o novince více než ve zde zveřejněném krátkém informativním článku. Pokud se opravdu zajímáte o podrobnosti, nechápu, proč si něco nepřečtete na stránkách společnosti Tesla Motors a společnosti SolarCity ? :-)

1 0
možnosti
Foto

Velmi zajímavé i pro architekty.R^

3 0
možnosti

Dobrá zpráva. Děkuji za naději.:-)

4 0
možnosti