Diskuse

Známe počty našich Romů?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HP

"Podle posledních zpráv na pětimilio­novém Slovensku dnes žije (především v osadách) 400 tisíc Romů, což je zhruba čtyřikrát tolik, než se uvádělo v prohlášení slovenské vlády, publikovaném po posledním sčítání lidu z roku 2011."

Dá se říci, že podobně na tom budeme u nás.

0 0
možnosti
PZ

copy z předešlého článku: Do kdy je nezletilá romka( dle pravopisu cikánka) panna? Dokud je silnější než mladší bratr, rychlejší než starší bratr a otec je v kriminále.................

0 0
možnosti
Foto

Z novějších zpráv:

"Odporné a nebezpečné". Taková slova použil liberecký náměstek primátora Ivan Langr ze Změny na adresu Úřadu vlády. Ten požaduje po městech zprávu o počtech příslušníků romské menšiny v regionu. Radní zprávu neodešlou, náměstek mluví o praktikách příslušníků nacistických jednotek SS.

Zdroj: http://liberec.idnes.cz/liberec-neposle-vlade-zpravu-o-romech-dw9-/liberec-zpravy.aspx?c=A170308_115012_liberec-zpravy_jape

0 0
možnosti
JH

Blahoslavení chudí duchem....

2 0
možnosti
JH

Když chcete jakýkoliv problém řešit, neobejde se to bez znalostí faktů.

Zvrácenost doby spočívá v tom, že ve jménu pofidérních lidských práv se některé důležité statistiky nejenže nesmí zveřejňovat, ale nově ani pořizovat.

Veřejnost se tak sice už nedozví tragická čísla o romské vzdělanosti, kriminalitě..., jenže bez relevantních čísel se ani neobejdou ti, kteří by mohli problémy řešit. Ve jménu tak zvané politické korektnosti nelze než tápat. Prostě zvrácenost!

10 0
možnosti
BM

"Známe počty našich Romů"? Já jenom vím že žádné Romy (Cikány) já ani moji příbuzní nikdy nevlastnili. Proto tato otázka pro mne není správná. Dále se přikláním k názoru pana Bicery (69286) že by jsme se k Cikánům měli chovat jako k Čechům se všemi právy a povinnostmi bez vyjímek!!!!

3 0
možnosti
MT

Mozná máte prvadu, ale je to prilis dlouhe. Tak jsem se k jádru pudla nedostal... ;-(

0 0
možnosti
ZZ

jen pro zajímavost : cikánům bylo v roce 1958 zákonem zakázáno kočování(už si nevzpomenu na č.z. ale bylo tam taxativně "cikáni"), to bylo obnoveno zase zákonem v roce 1993

0 0
možnosti
Foto

Ve francouzském reprezentačním fotbalovém týmu hrají snad jen černoši a jsou to Francouzi. Stejně tak i my bychom měli všechny Romy žijící na území Česka mít za Čechy. Mít na ně stejné nároky a poskytovat jim stejná práva jako Čechům. Zrušit všechny programy cílené na Romy, zrušit všechny výhody poskytované jen Romům. Mají ruce, tak mohou pracovat. Že jsou Romové se nesmí vysvětlovat tak, že k práci nemají vlohy, nebo že ve školách nedokáží mít dobré výsledky. Většina lidí, nejen Romů, se podvědomě chová tak, jak cítí, že jejich okolí očekává.

9 0
možnosti
DB

v té Francii ale mají i jiné situace než jen reprezentační fotbalový tým......chudá předměstí, kde tito ať již přišedší či ve Francii v několikáté generaci narození nemají šanci na práci..a to je dáno...IQ a výchovou.....

A cikáni se tak v Evropě chovají již mnoho set let, byly doby, kdy oblažovali svými kejklemi krále, později přišly doby, kdy králové platili za každého mrtvého cikána..jako v USA se platilo za každého mrtvého indiána.....

ono je to trochu jinak a to podle IQ a podle výchovy....to formuje člověka nejvíce...tyto dvě složky, a tak geneticky nízké IQ a mizerná výchova z vás skutečně neudělá vynikajícího člověka...je to smrtelný kokteil..jak u nás u cikánů tak i ve Francii či v Německu.....a je nutné dodat, že výjimky potvrzují pravidlo....

0 1
možnosti
Foto

Nebylo by jednodušší v ČR napřed spočítat Neromy (tak ve svém 105 stránkovém elaborátu "Strategie romské integrace do roku 2020" označil neromské obyvatelstvo ex-ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier) a po odečtení od celkového počtu obyvatel a ještě po odečtu menšin Ukrajinců, Vietnamců, Slováků atd. by bylo možné se dopátrat počtu Romů??

0 0
možnosti
HP

K jakému výsledku jste došel ?

0 0
možnosti
Foto

Podle posledného sčítání obyvatel v našem městě rapidně ubylo Romů a přibylo nám obyvatel maďarské a slovenské národnosti. Jak je to možné ? Romové se ke své národnosti nehlásili.

4 0
možnosti
Foto

V červenci 2016 jsme se na webových stránkách Vlády České Republiky dočetli, že vláda svým usnesením vzala na vědomí Zprávu o stavu romské menšiny za rok 2015. Tato zpráva vychází z podkladů, které pro její zpracování poskytly jednotlivé resorty k naplňování usnesení souvisejících s romskou integrací. Zde se dozvídáme, že „Snahy vyučovat romštinu naráží na kombinaci dvou překážek: klesa­jící nebo žádný zájem ze strany potenciálních žáků a studentů a kritický nedostatek lektorů, kteří romštinu ovládají tak, aby ji byly schopni vyučo­vat.“ Jinak řečeno, romský jazyk už plně neovládají ani ti, co volají po jeho výuce. Je to dáno přede­vším tím, že ve většině romských domácností se u nás již nemluví romsky, ale česky nebo slovensky, kdy se do těchto jazyků mísí romské fráze a vý­razy. Nakonec i sami romští aktivisté přizná­vají, že Romové se základním vzděláním (mnohdy nedokon­čeným), tedy většina z nich, nejenže plně neovládají jazyk český, ale ani jazyk romský. Přičemž dnešní třetí gene­race, která romsky již neumí, v češtině zachovává romský syntax a romské vyjadřo­vací vzorce, čímž vzniká romský etnolekt češtiny.

2 0
možnosti