Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nic než bludy. Aby jste o tomto problému mohl psát, tak se musíte podívat na historii, a ta určitě nezačíná před nějakými dvaceti lety, ale před stovkami i tisíci lety, abyste některé věci pochopil. Ilirové (Albánci), jsou původními obyvateli této oblasti. A když se začal dělit Balkán za za balkánských válek na počátku minulého století, tak Albánci měli smůlu, jako nejméně početný národ si sotva vyválčili část svého území. Zatímco Srbové se jednou spojili s Bulhary proti Řekům a potom pro změnu s Řekami proti Bulharům. Je to nejagresivnější národ na Balkáně.

2 5
možnosti
Foto

Jasně, jsou to jen bludy a v Kosovu se s lidskými orgány nikdy neobchodovalo.... Jen je trochu divné, že ještě 29. dubna 2013 se na webu BBC píše - Kosovský soud shledal pět osob vinných v souvislosti s obchodováním s lidskými orgány: https://translate.google.cz/translate?hl=cs&sl=en&tl=cs&u=https%3A%2F%2Fwww.bbc.com%2Fnews%2Fworld-europe-22343589&anno=2

3 0
možnosti
Foto

J96i51ř85í 77K98i79n32d88l

15. 12. 2018 11:55

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/1297783-kosovsky-premier-thaci-vedl-zlocince-obchodujici-s-organy netvrdí, že tomu tak bylo. Pouze přinesla neověřenou zprávu, kterou přinesla Bělehradská televize. Nikde není žádný důkaz. Je tam uvedené údajná nemocnice v Albánii. Bez dalšího. Kosovská vláda se proti tomu ohradila.

0 0
možnosti

Po tom, co Dick Marty v roce 2011 zveřejnil svoji zprávu, EU vytvořila pracovní skupinu, která provedla tříleté vyšetřování, načež vydala vlastní zprávu, která uvádí, že existují důkazy o stíhání nepojmenovaných vedoucích představitelů Kosovské osvobozenecké armády za zločiny proti lidskosti, včetně únosů a vražd spáchaných po konfliktu v roce 1999. Zde je také uvedeno, že existují přesvědčivé náznaky, že bojovníci Kosovské osvobozenecké armády se podíleli na obchodování s orgány, i když jen ve velmi omezené míře s několika málo zapojenými jednotlivci.

1 0
možnosti
Foto

J77i12ř62í 53K98i50n94d87l

15. 12. 2018 11:49

Když jsem si přečetl, kdo přinesl zprávu o odběru orgánů v Kosovu, tak je přinášeji internetové noviny, kterou jsou vedeny jako proruské. Odběr lidských orgánů není věcí jednoduchou a žádný lékař nepřijme odebraný orgán, jehož odběr podléhá velmi, velmi přísný předpisů. Pokud nejsou takové předpisy dodrženy, tak takový orgán se neujme. Musí se používat sterilně, kvalitně a pravidelně udržované nástroje a zdravotnické prostředky a musí být uvedeno, kdy a komu byl odběr orgánu provedeno a tak dál. Je dětsky naivní, že někdo nožem u opasku někomu uřízny ledvinu a pak ji zabalí do papíru a odveze, kdy ji někomu přišijí a ona se hned ujme.

1 2
možnosti

Jak je řečeno níže: Televize France 24 zveřejnila důvěrnou zprávu z roku 2003 o vyšetřování, které provedl UNMIK, v níž je uvedeno, že obchod s orgány probíhal v období 1999 až 2000. Tento dokument dokládá, že OSN o obchodu s orgány věděla léta, resp. pět let před tím, než bývalá žalobkyně Haagského tribunálu Carla del Ponte tyto zločiny zmínila ve své publikaci.

Dětsky naivní jste Vy, pokud předpokládáte, že zpráva, kterou v prosinci 2010 Dick Marty, jako zpra­vodaj Komise EU, předal Radě Evropy hovoří snad o tom, že "někdo nožem u opasku někomu uříznul ledvinu". Natož aby takový nesmyl byl snad výsledkem vyšetřování UNMIK. :-/

1 0
možnosti
Foto

Krok Prištiny nicméně vedle Bělehradu kritizovala také Severoatlantická aliance, podle které může destabilizovat celý západní Balkán. Mezinárodní síly KFOR, jež spadají pod velení NATO a čítají kolem čtyř tisíc vojáků, ve čtvrtek preventivně rozmístily své jednotky u kosovsko-srbské hranice. Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg řekl, že „transformace Kosovských bezpečnostních sil je v principu věcí, o níž může rozhodovat Kosovo, ale dali jsme jasně najevo, že byla nevhodně načasovaná“.

0 0
možnosti
Foto

Nebudu diskutovat o tom, jestli orgány byly či nebyly odebírány,protože o tom nic nevím.

Jen chci uvést následující.

Úspěšnost transplantace závisí na mnoha okolnostech, přičemž ta nejpodstatnější je co největší genetická shoda obou osob (u dvojčat je to bezproblémové, avšak třeba u sourozenců či rodinných příslušníků již ne). Existuje databáze žadatelů a ti čekají léta - a mnohdy se nedočkají - vhodného dárce, který se jim geneticky tak nějak aspoň blíží.

Takže dárce - dobrovolný či nedobrovolný - je docela vzácnost a naše země je propojena s organizací Eurotransplant, kde jsou data žadatelů z celé Evropy a případný dárce se může objevit na jejím opačném konci.

Představa, že zabijeme člověka a nabídneme jeho ledvinu jako na tržišti, je málo pravděpodobná, protože ten náhodně vybraný dotyčný prostě nemusí nikomu vyhovovat (může být navíc i třeba nemocen . diabetes atd.), takže orgány jsou na nic. Jiná situace je v Číně, kde vzhledem k jednomu státu pod vedením imperátora a počtu lidí může tento systém fungovat ( a nejspíše i funguje ).

Tím nijak neobhajuji zvěrstva, kterých se UCK dopouštěla, stejně jako Srbové.

4 0
možnosti
Foto

Zřejmě hovoříte o organizaci Lékaři proti nucenému odběru orgánů (DAFOH), která celosvětově sdružuje odborníky z různých lékařských oborů a jejich podporovatele za účelem monitoringu dodržování lidských práv u transplantací ce­lých orgánů, jejich částí, nebo určité tkáně. Pokud se o tuto problematiku zajímáte, zde článek ze 17. 02. 2015 nazvaný Zločiny proti lidskosti:

Zdroj: https://karelwagner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=448845

2 0
možnosti

S Tony Blairem jsou přáteli dodnes, Thaci se právě vrátil z Londýna, kde se spolu znovu setkali.

https://twitter.com/HashimThaciRKS/status/1071381361259360256

2 0
možnosti
Foto

Inu, přátelství s Hashimem Thaçim se i bývalé šéfce americké diplomacie Madeleine Albrightové vyplatilo. Její firma Albright Group jako spoluvlastník firmy Ipko, hlavního mobilního operátora v Kosovu, zručnými finančními, ale i politickými kroky vydělala na odprodeji vlastnického podílu kosovského operátora 20 milionů eur (tehdy 485 milionů korun).

Zdroj: https://ekonomika.idnes.cz/albrightova-odprodala-kosovskeho-operatora-a-vydelala-tak-miliony-1fd-/eko-zahranicni.aspx?c=A110119_220827_eko-zahranicni_ts

1 0
možnosti

Říkám už dávno: ISIL byl proti Kosovu samaritánské hnutí altruistů.

1 0
možnosti
Foto

Jak se o tom dříve psalo na iDNESu: "Švýcarský aktivista za lidská práva byl pověřen vypracováním zprávy poté, co bývalá hlavní žalobkyně Mezinárodního trestního tribunálu pro bývalou Jugoslávii Carla del Ponteová prohlásila, že jí bylo zabráněno vyšetřovat velitele UÇK."

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/premierovi-kosova-pry-dlazdily-cestu-k-moci-kradene-ledviny-plw-/zahranicni.aspx?c=A101215_110504_zahranicni_aha

8 0
možnosti

J13i30r65i 72K14u33c25e37r96a

14. 12. 2018 19:58

Brzy zdejší hrdinný Elf vám na to napíše "všechni lžou", je Zdeněk Hoření dnešní doby.:-/

3 1
možnosti

Nevím co je pravdy na vašem psaní, ale vím, že pravda a láska se u nás převtělila v soudružského anděla A. babiše, z čehož by V. Havel měl jistě velkou radost, jak ty tradiční velké strany dostaly na frak a hlavně, že tu již nevládne ten největší egoista a ješita V. Klaus.

1 0
možnosti
  • Počet článků 386
  • Celková karma 24,80
  • Průměrná čtenost 2427x
příležitostný publicista