Diskuse

Memento mori

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jak v rozhovoru, který zveřejnil server Neviditelný pes, říká sociolog Jan Keller: "Odhlasován byl globální kompakt OSN o uprchlících, který má naprosto stejný status jako globální kompakt OSN o migraci. Jsou to vlastně taková siamská dvojčata."

1 0
možnosti

V zásadě nejsem proti, ale: 1. Pomoci uprchlíkům lze různě. Lze jim poskytnout azyl v uprchlickém táboře, do skončení války, není nutné je integrovat do naší společnosti, potenciálně na stálo. 2. Je třeba zvažovat, jaká je rozumná míra pomoci cizincům, zejména těm z nekompatibilních kultur, kolik je únosné např. sebrat našim důchodcům ve prospěch uprchlíků, tím je daný i přijatelný počet. Máme právo se rozhodnout kolik ještě jo, kolik už ne

0 0
možnosti

Máme právo se rozhodnout ? Už nemáme. Zavázali jsme se podpisem sdílet břemeno a zodpovědnost k uprchlíkům. Když jich ke hranicím Evropy dorazí několik milionů (desítky milionů čekají na svoji příležitost a lidsko-právní organizace je budou o nastalém vývoji informovat, tomu věřte), jsme pak, jak se u nás lidově říká, v riti...

0 0
možnosti

J42a94k13u72b 81H85o91z23a

19. 12. 2018 11:22

Staré triky EU. Neprojde euro ústava? Projde Lisabonská smlouva. Všichni jsou Gogo.

4 0
možnosti

OSN argumentuje, že pakt nerozšiřuje práva uprchlíků nad rámec Ženevské konvence z roku 1951. Proti té není námitek a Česká republika se podle ní řídí. Přidaná hodnota paktu, jak bezelstně vysvětlil Volker Türk z komisariátu OSN pro uprchlíky (UNHCR), spočívá v tom, že vyplní mezeru v Ženevské konvenci, která neurčuje, jakým způsobem mají státy sdílet břemeno a zodpovědnost k uprchlíkům. Mezera je vyplněna, směr je daný, Česká republika nebude moci tvrdit, že s ním nesouhlasila. https://echo24.cz/a/S5g7z/jsem-premier-a-mam-osobne-uplne-jiny-nazor-nez-moje-vlada?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

2 0
možnosti

Opravdu podporou zemí, které přijaly velké množství uprchlíků je jejich přijímání u nás? Opravdu to není finanční či "hmotná" podpora uprchlíků v těchto zemích?

To je přece ten podstatný rozdíl mezi paktem o pomoci uprchlíkům (kdekoliv) a paktem o migraci. A tedy i odlišný přístup.

Mimochodem: migrace je určitě memento. Ale memento smrti?

0 0
možnosti
Foto

Rozdíl mezi "paktem o pomoci uprchlíkům (kdekoliv) a paktem o migraci" se díky šikovným obezličkám začíná stírat (viz nejrůznější žaloby lidsko-právních organizací, zastupujících migranty). V tom je ten problém. Samotná pomoc skutečným uprchlíkům, kteří utečou před hrůzami války do sousedního státu, je potřebná a ani v nejmenším ji nezpochybňuji.

4 0
možnosti
Foto

Ačkoliv se ANO a Babiše většinou zastávám, v tomto případě si dovedu představit, že mohl zaúřadovat telefonát od někoho vlivného z EU, který Babišovi mohl jen třemi slovy říci: "Kývni, kývnem taky."

2 0
možnosti

Naopak: Kývni a my nekývnem (na střet zájmů).

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS