Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tradičně výborný článek, plný informací, které nejsou snadno dosažitelné. Děkuji Vám za něj.

R^

0 0
možnosti
MK

R^ Oba články jsou super, jen ani minule ani zde v diskusi nezaznělo to známé: peníze až na prvním místě. Turecko velmi zdárně obchodovalo s ISIL, tedy hlavně nákupem laciné ropy. O tento zdroj přišlo, takže bude jistě v následujících týdnech stát za pozornost, jak se při invazi přiblíží k ropným polím.

Erdogan zabíjí dvě mouchy jednou ranou: Kurdy a ropu.Turecký zájem o ropu, klidně jdoucí přes mrtvoly, dokládá i bez "dojímání se mezinárodním nesouhlasem" ropný průzkum u kyperských břehů.

0 0
možnosti
DR

K ropným polím by se dostat neměl, ty jsou jižněji.

0 0
možnosti
DR

Asi by se mělo ještě dodat, že SDF byla zrušena a všechny tyto kurdské síly nyní spadají do 5.legie SAA.

0 0
možnosti
DR

Tradičně výborné. Konečně je zde někdo z blogerů, který je ohledně Sýrie opravdu v obraze.R^

Na pozadí těchto, většinou špatných zpráv o tureckém postupu jsou tu přece jen už i některé lepší. Po včerejší dohodě vlády s kurdy přece jen SAA zachraňuje co se dá. Vládní jednotky mají už pod kontrolou důležitá města na západním břehu jako Manbidž,Tabku včetně vojenského letiště nebo Al Mansour, za Eufratem město Qamishli,Hasaku,Ayn Issa včetně letiště,důležitou dálniční spojnici Tal Tamr anebo Yaaroubii, město ležící na syrsko-irácké hranici a přímou spojnici na Mosul.

Jen tak dál. R^

1 0
možnosti
Foto

Zajímavý článek R^

Kurdové by si opravdu stát zasloužili, ale obávám se, že bez nějaké mezinárodní iniciativy to nepůjde (a při té příležitosti by se někdo mohl obyvatel Blízkého Východa zeptat s kým vlastně chtějí žít v jednom státě, protože těch kmenových a sektářských nevraživostí je tam zbytečně moc)

2 0
možnosti
Foto

Ani jeden stát, ve kterém dnes Kurdové žijí, si žádný samostatný Kurdistán nepřeje.

2 0
možnosti
JT

J46i65r75i 67T30i61c18h33y

14. 10. 2019 16:18

Zasadni chyba se stala po prvni svetove valce, kdy vitezni spojenci po porazce Turecka vytvorili umele arabske staty a uplne opomenuli Kurdy, Kurdove (30-40 milionu) tak zustali roztristeni mezi Tureckem, Syrii, Irakem. Iranem, s dalsimi mensinami jinde. Vsechny tyto jmenovane staty a zejmena Turecko - ktere provadelo silne potlacovani Kurdu - se nevzdaji uzemi, obyvane Kurdy, takze nadeje Kurdu na statotvornost je mala.

1 0
možnosti
JM

Tato dohoda, Sykes-Picot, mezi Británií a Francií o rozdělení Osmanské říše z roku 1916, je téměř stejné svinstvo, jako pakt sovětsko-německý z roku 1939.

1 0
možnosti
Foto

Velice děkuji za Váš článek a údaje v něm R^VR^

1 0
možnosti
LP

Na Novinkách vyšel na titulce článek o vraždě političky Hevrin Chalafové.

Znásilněná a ukamenovaná: Osud kurdské političky se stal symbolem krutosti tureckého tažení

5 0
možnosti
HP

Američané potvrdili pravost videa:

Pětatřicetiletá kurdská politička Hevrin Chalafová byla v neděli brutálně zavražděna na cestě z Rakky do Kámišlí poblíž dálnice M4 v severní Sýrii během turecké ofenzivy. Její poslední minuty byly naplněny nezměrnou brutalitou. Chgalafovou vyvlekli z auta, znásilnili a ukamenovali. Její řidič a další civilisté byli zastřeleni. Vrazi si masakr natočili na mobilní telefony a videa rozšířili na internetu. Na záběrech je ležící a umírající Chalafová, na jejímž těle drží nohu ozbrojenec, který říká: „Tohle je tělo prasete.” Podle nepotvrzených zpráv byla následně připravena o hlavu. Americké úřady uvedly, že záběry jsou autentické.

1 0
možnosti
HP

Německá kancléřka Angela Merkelová v nedělním telefonátu vyzvala tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana k okamžitému zastavení intervence na severovýchodě Sýrie. Totéž udělal o pár hodin později francouzský prezident Emmanuel Macron. Americký ministr obrany Mark Esper mezitím v rozhovoru s televizí CBS sdělil, že na základě rozkazu prezidenta USA Donalda Trumpa se američtí vojáci stahují ze severu země, aby byli mimo oblast bojů mezi tureckou armádou a syrskými Kurdy.

2 0
možnosti
  • Počet článků 386
  • Celková karma 24,80
  • Průměrná čtenost 2427x
příležitostný publicista