Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V případě syntetické nafty na scénu vstoupil i Bill Gates s jeho firmou Carbon Engineering, kterou založil spolu s fyzikem Davidem Keithem. Na projektu se podílí i ropný magnát Norman Edwards – proč asi ? Při výrobě se tu opět využívá dvou základních surovin: vody a CO2, podobně jako je tomu u Audi. Carbon Engineering odhaduje, že při výrobě ve velkém by jejich technologie dovolovala vyrobit syntetickou naftu za méně než 1 dolar za litr. A jak Gates říká, jedná se o doplňek elektromobility. Zatímco elektromobily jsou vhodné k dopravě na kratší vzdálenosti, u dálkové kamionové, lodní i letecké dopravy bude potřeba nahradit stávající pohonné hmoty syntetickým palivem.

0 0
možnosti
Foto

Proč ovšem nikdo nepřišel s nápadem metan lapat a v palivovém článku jej měnit v elektřinu, nechápu.

Jen si neumím představit, jak to tu muselo vypadat před nějakými pár tisíci let, kdy se všude proháněla stáda nejrůznějších býložravců, za mohutného bzdění a říhání. A to nechávám stranou praještěry a podobné kousky.

A dnešní ekoaktivisté neprodukují metan? Hlavně vegani a vegetariáni? To raději nikdo neměří! ;-D

2 1
možnosti
HP

U těch krav s největší pravděpodobností půjde o MOOTRAL, tedy přírodní doplněk krmiva, který výrazně snižuje emise metanu u přežvýkavců. Mootral je založen na vlastní kombinaci účinných látek z česneku a flavonoidů získaných z citrusů.

https://www.mootral.com/about/

1 0
možnosti

Proč se zase píše o tom knihkupectví?

0 0
možnosti
HP

Kde máte v tomhle článku nějaké knihkupectví ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 386
  • Celková karma 24,80
  • Průměrná čtenost 2427x
příležitostný publicista