Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V nemocnicích regionu Lombardie, kde je situace v Itálii nejhorší, v posledních dnech lékaři zaznamenali nárůst pacientů ve věku mezi pětadvaceti a padesáti lety. Někteří z nich museli být naléhavě hospitalizováni. „Skutečnost, že je na jednotkách intenzivní péče hospitalizováno čím dál více mladých lidí ve srovnání s první vlnou nemocných, lze interpretovat jako přirozený jev,“ říká profesor Pierluigi Lopalco. „Nyní se virus rozšířil a mnohem více cestuje po celé zemi. Mladší lidé se spoustou sociálního kontaktu jsou nákazou více ohroženi. Pokud nebudou dodržovat pravidla sociálního distancování, hrozí jim nebezpečí,“ dodal k tomu.

0 0
možnosti
Foto

Dnes ministr Vojtěch přiznal, že ve zdravotnictví chybí až milion respirátorů. „Bezesporu se bavíme o stovkách tisíc respirátorů, které potřebujeme sehnat, možná až kolem milionu respirátorů, které bychom potřebovali skutečně získat,“ uvedl v Radiožurnálu.

0 0
možnosti

Tady vložit vtípek, to je jako házet perly ošípaným.:-/

0 0
možnosti
HP

A co naši Lékaři bez hranic? Už se vrátili domů? Jak to, že o nich neslyšíme? Copak nejsou teď, když naši republiku sužuje pandemie, v prvních řadách ???

0 2
možnosti
MK

Vaše údaje o španělské chřipce z let 1918 - 1920 jsou nepravdivé.

1) Tato chřipka nevznikla ve Francii, ale za nejpravděpodobnější místo prvního výskytu je považována Čína.

2) Chřipka nedostala své jméno podle velkého počtu obětí ve Španělsku. Jméno získala proto, že Španělsko bylo první zemí, která o chřipce informovala. Ostatní postižené země byly ve válečném stavu, ve kterých byly informace utajovány. O rozšiřování zpráv o tom, že něco neznámého likviduje vojáky opravdu nebyl zájem.

3) Úplným nesmyslem je, že tato chřipka postihovala nejvíce malé děti a starší lidi. Bylo to přesně naopak. Viry této chřipky totiž působily nepřiměřeně silnou reakci imunitního systému, který se "splašil" do té míry, že zahubil vlastní organismus. Nejvíce postiženi byli lidé s nejlepší imunitou, což byli lidé ve věku 20-40 let. Děti a starci naopak tolik postiženi nebyli.

Tato chřipka neprošla jen Evropou, ale celým světem v několika vlnách. Vzhledem k neexistenci statistik v mnoha postižených zemích se počet obětí opravdu jen odhaduje a některé horní odhady hovoří až o 100 miliónech.

0 0
možnosti
HP

Španělská chřipka se mezi lidmi šířila neslýchanou rychlostí, byla vysoce nakažlivá a úmrtnost dosahovala obludných rozměrů (zemřel každý desátý nakažený). Výkladů je několik. Někde se píše, že po válce oslabení a podvyživení lidé byli vůči infekci bezbranní, v jiných pramenech se dozvíme, že přednostně umírali mladí a před tím zdraví lidé. Jinak Pelnářova Pathologie a therapie nemocí vnitřních, konkrétně její první díl Nemoci infekční a parasitární, obsahuje pozorování chřipkové pneumonie, jak probíhala u pacientů druhé vlny pandemie španělské chřipky v roce 1919.

0 0
možnosti
AM

Je to tak. Za 10 dnů nebude nic lepší, ale my už máme vystřílený skoro všechen střelný prach. To jako půl roku nebo víc nebudou děti chodit do školy? Nebude se prodávat nic jiného než potraviny, léky a tabák? Budou zavřené hranice???

0 0
možnosti
MK

Odpovědi na vaše otázky dnes opravdu nikdo nezná. Považuji za pravděpodobné, že epidemie bude kulminovat někdy na přelomu dubna a května a pak bude velmi, velmi pomalu ustupovat. Opatření budou odvolána až epidemie úplně skončí. Doufejme, že děti stihnou začátek nového školního roku.

3 0
možnosti
Foto

J12a79n90a 30M90a48j34o46v79á

14. 3. 2020 13:17

Ano, rozložit, zpomalit, zlepšovat záchyt i péči. Díky.

1 0
možnosti
Foto

Chřipkou každoročně jen u nás onemocní na stovky tisíc lidí. Počet obětí se uvádí mezi jedním či dvěma tisíci. Na jakou komplikaci umírají? Nebude to nakonec také pneumonie? Pokud chřipka řádí 3 měsíce, při milionu nakažených každý den onemocní na deset tisíc lidí a pokud by na ni zemřelo tisíc lidí, tak dennodenně na ni umře kolem 10 pacientů. Kromě zákazů návštěv v nemocnicích a pečovácích se chřipce nechává volný průběh. Zatím se u koronaviru uvádí 150 nemocných a Gott sei dank, žádný mrtvý. Přijdou vám zaváděná opatření úměrná?

0 5
možnosti
Foto

Proti chřipce se může dát každý očkovat. Proti COVID-19 se nemůže dát očkovat nikdo. S těmi u nás umírajícími na chřipku je to také jinak - Chřipka v Česku si letos vyžádala 50 obětí, 250 lidí bylo hospitalizováno. Viz třeba zde:

https://www.zdravezpravy.cz/2020/03/07/v-cesku-skoncila-epidemie-chripky-ma-50-obeti/

3 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 21,64
  • Průměrná čtenost 2421x
příležitostný publicista