Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P52e64t95r 82Č45í30ž37e23k

20. 3. 2020 15:56

Prezident Tramp na včerejší tiskové konferenci prohlásil, že se zjistilo, že nemoc corona virem léčí během několika dnů lék Chlorochin, vyvinutý po druhé světové válce proti malárii a že ho pro tento účel s okamžitou platností uvolňuje. Záhy na to povolil léčbu Chlorochinem guvernér státu New Jersey. Pilulka léku stojí v U.S.A. údajně asi 4 centy a 1 dávka údajně 5,30 dolaru. Docela mi překvapuje, že jsem se o této tiskové konferenci prezidenta Spojených Států nedozvěděl ani z vysílání televize, ani ze zpravodajských serverů našeho internetu. Kdybych byl řeč pana Donalda Trumpa na tiskové konferenci neviděl a neposlouchal, tak bych byl přesvědčený, že je to kachna. Tato má informace nemá samozřejmě v úmyslu říci lidem, aby se na opatření naší vlády vykašlali. Naopak. Je třeba je striktně dodržovat. Aby mohl jakýkoliv lék někoho spasit, tak se jeho nasazení musí dožít v nerozvráceném zdravotnictví a po uzdravení musí žít v ekonomicky nerozvrácené společnosti.

1 0
možnosti
Foto

O chlorochinu se v našich sdělovacích hovoří už několik dní. Chlorochin je široce používané chinolinové léčivo, jehož účinek se podobá chininu. Používá se především jako antimalarikum. Byl vyvinut během amerického programu hledajícího antimalarika za druhé světové války. Tisková mluvčí francouzské vlády Sibeth Ndiaye v úterý 17. března médiím oznámila, že výsledky léčby pacientů pozitivních na COVID-19, kterým byl nasazen chlorochin, jsou slibné, a že testování léčby bude prodlouženo. Už v pondělí profesor Didier Raoult, který testuje chlorochin ve vědeckém institutu v Marseille řekl, že virus do tří dnů zmizel u 3/4 pacientů, kterým byla léčba nasazena. Účinnost léku podporují i výsledky testování z Číny, kde v únoru provedli lékaři studii na stovce nakažených pacientů. I jim antimalarikum pomohlo.

0 0
možnosti

Další dobrá zpráva i když z jiného ranku, je třeba ta vstřícnost přetíženého personálu potravinářských obchodů.

2 0
možnosti
Foto

Do toho paprsku naděje by možná zasloužilo i přidat osvitu tím, že jsou pozitivní výsledky při používání farmak na HIV a nezapomenout ani na lék Remdesivir, který je ve třetí fázi testování a vykazuje pozitivní výsledky. Navíc u tohoto přípravku by bylo lze i cítit určitou národní hrdost. :-)

0 0
možnosti
Foto

Ve vážném stavu je k dnešnímu ránu v Česku pět nemocných. Čtyři pacienti jsou na umělé plicní ventilaci, jeden nemocný je napojen na mimotělní oběh. Právě pro takovéto pacienty bude určen Remdesivir. Zatím mi však není nic známo o tom, že by jim byl Remdesivir podáván, ani nic nevím o tom, že by byl již z USA dovezen do ČR.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS