Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jak uvádí dnes na svých stránkách iRozhlas, ministerstvo zdravotnictví již omezilo předepisování antimalarika Plaquenil. "Lék Plaquenil, který obsahuje léčivou látku hydroxychlorochin, by mohl být účinný v léčbě nemoci COVID-19. Ministerstvo zdravotnictví již vydalo nařízení, které lékařům zakazuje předepisovat pacientům lék Plaquenil na jiné indikace, než jaké jsou uvedeny v platném souhrnu údajů o přípravku. Ve vyhlášce také v neděli upravilo, kteří specializovaní lékaři ho mohou předepsat. Laboratoř Sanofi již nabídla miliony dávek francouzským orgánům". Zdroj:

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/narizeni-lek-planquenil-lecba-koronavirus-covid-19-lekari-ministerstvo_2003221802_vtk

0 0
možnosti
Foto

Dobrá zpráva ! Ve Velké Británii pokročily práce na vývoji vakcíny ChAdOx1 proti nemoci Covid-19, na které pracuje tým z Oxfordské univerzity pod vedením Sarah Gilbertové. Testy na zvířatech by měly začít už příští týden a testy na lidech na počátku dubna v laboratoři v Porton Down u Salisbury. Snaha je testy uspíšit tak, aby se mohly první testy na lidech z fáze 2 konat ještě před tím, než se ukončí testy na zvířatech. Protože podobné vakcíny proti jiným nemocem byly bezpečné, může se proces urychlit natolik, že bude vakcína k dispozici už v červnu nebo v červenci, kdy se očekává nejvíce mrtvých, jak uvedl profesor Adrian Hill, ředitel Jennerova institutu v Oxfordu. R^ :-)

1 0
možnosti
HP

Aktuálně v neděli ráno platí, že v Česku je 1047 potvrzených případů nákazy.

0 0
možnosti

Myslím, že jsme svědky toho, jak složité postupy pro schvalování léků, které byly vytvořeny údajně pro naši ochranu, brání hledání nové léčby.

0 0
možnosti
Foto

Složité postupy byly přijaty proto, že se lidé okamžitě soudili o náhrady, když nějaký lék nebyl dostatečně prověřen a že to stálo mnoho firem existenci.

1 0
možnosti
Foto

Francouzská farmaceutická firma Sanofi již vydala prohlášení, že je připravena francouzské vládě nabídnout miliony dávek hydroxychlorochinu (Plaquenil) k potenciální léčbě 300 000 pacientů.

2 0
možnosti
AN

A12l96e62š 11N80o40v97á31k

22. 3. 2020 9:49

Proč to není na hlavní straně zpravodajství?

1 0
možnosti
HP

I Vy můžete odeslat odkaz na článek jako tip redakci ;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 386
  • Celková karma 24,80
  • Průměrná čtenost 2427x
příležitostný publicista