Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Z posledních zpráv: Rakousko, které patří ke koronavirem silněji postiženým zemím, se rozhodlo jít jihokorejskou cestou a masivně navýšit počty testovaných osob. Denně chce zvládnout až 15 tisíc odběrů. „Spustíme také rychlotesty, abychom prověřili stovky tisíc lidí, jak nejrychleji to bude možné,“ prohlásil spolkový kancléř Sebastian Kurz s tím, že rozsáhlé testování považuje za klíčové k získání přehledu o skutečném rozsahu nákazy.

0 0
možnosti

P70e93t49r 41G80r16e49g23o56r

26. 3. 2020 14:21

Když je to tak úžasný a spolehlivý přípravek, proč se již běžně nepoužívá ve Švýcarsku, USA a pod? A spíš zavádějí stejná opatření jako ČR?

0 0
možnosti
Foto

O jakém přípravku mluvíte?

V článku se píše o testerech. Tyto, o kterých se výše v článku píše, jsou novější verzí těch rychlotestů, které dovezla vláda z Číny v počtu 150 000 kusů.V těchto nových testerech je výsledek do 5 minut, v těch starších typech, co dovezla vláda, je výsledek do 30 minut.

0 0
možnosti
Foto

Epidemiolog Brilliant, o kterém se mluví v úvodu, pevně ​​doufá, že nakonec kromě vakcíny získáme i antivirotikum pro Covid-19, které nebude jen léčivé, ale navíc i profylaktické. Ale pro vytvoření kolektivní imunity, tedy takového stavu, kdy je alespoň 70 % populace vůči nemoci imunní, je potřeba vakcína. Kdo se jí dožije, má vyhráno ;-)

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím, že prioritní bude pečlivá detekce a to vzhledem k možnosti inaparentního průběhu a současnému šíření. Otázkou bude cena tohoto kitu a také to, jak dlouho to lidi bude bavit. Myslím si, že i karanténa vydrží jen několik týdnů, pak lidem začne nejspíše strašit ve věži (bez ironie, protože být zavřený měsíc v paneláku s děsivými reportážemi o prvních mrtvých v ČR musí svalit i silné povahy).

Věřím, že virus tak nějak proletí světem a po vytvoření kolektivní imunity zhasne. Ale je to jen možná moje zbožné přání. R^

2 2
možnosti

To je přesně to, čemu nerozumím. Na jednu stranu se dozvíme, že máme zachovat klid a pak nastane masáž o smrtícím čínském viru, počty mrtvých, ležících na JIPu, na plicní ventilaci a pod. Velice bych se přimlouval za redukci takových, aspoň z mého pohledu, zbytečně podrobných zpráv.

0 1
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 23,09
  • Průměrná čtenost 2421x
příležitostný publicista