Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Francouzští vědci hodlají otestovat nikotinové náplasti na pacientech s koronavirem a lékařích v první linii. Podle některých studií jsou totiž kuřáci méně náchylní k nákaze nemocí covid-19. Podle odborníků za to konkrétně může zatím neznámá složka tabáku. Tou by podle všeho mohl být právě nikotin. S teorií přišla jedna z největších pařížských nemocnic. Podle ní by právě nikotin mohl být klíčovou složkou tabáku, která pomáhá tělu odolávat nákaze koronavirem. Testování nikotinových náplastí na pacientech i zdravotnickém personálu nyní čeká na autorizaci místních úřadů, informuje deník The Guardian.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/svet/ve-francii-otestuji-nikotinove-naplasti-na-pacientech-s-koronavirem-kuraci-pry-maji-mensi-sanci-se-n.A200423_093630_ln_zahranici_ele

0 0
možnosti
Foto

Podle aktuálních údajů amerického Milken Institute se v současné chvíli na této planetě vyvíjí nejméně 115 vakcín proti Covid-19. Z nich je 79 potvrzených aktivních projektů, které jsou ve výzkumné, preklinické nebo i klinické fázi vývoje, přičemž se většina aktivity ve vývoji vakcín proti Covid-19 odehrává v severní Americe. Ve vývoji se uplatňuje zhruba desítka různých technologií vakcín, nejčastěji jde o vakcíny založené peptidech, rekombinantních proteinech, živých oslabených (atenuovaných) virech nebo inaktivovaných virech. Největší pozornost budí tři pokročilé technologie vakcín, jejichž zástupci již postoupili do klinických testů: jedná se o RNA a DNA vakcíny, vakcíny s virálním vektorem a vakcíny založené na virům podobných částicích (VLP).

0 0
možnosti

Kluci tabákoví zachraňují svět, kdo by to řek ́! Díky za ten článek...R^.

Zdraví

tolerantní nekuřák;-)

0 0
možnosti
Foto

Každá ruka přiložená k dílu dobrá ! :-)

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za pochvalu :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 386
  • Celková karma 24,80
  • Průměrná čtenost 2427x
příležitostný publicista