Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Věština úvah o promořování dnes stojí na vodě. Jak říkají lékaři - o protilátkách nikdo nic neví. Určitě stojí za shlédnutí toto video o testování protilátek u nás :

https://www.televizeseznam.cz/video/adost/exkluzivne-prvni-vysledky-hromadnych-testu-cechu-na-protilatky-proti-koronaviru-64055026

0 0
možnosti

Nechtěl bych s tím ležet někde na JIP. Je to hnusný.Rv

2 0
možnosti
Foto

Sherry Chou, neuroložka z University of Pittsburgh Medical Center, začala organizovat celosvětové konsorcium, které nyní zahrnuje 50 center pro čerpání neurologických dat od pacientů. R^

0 0
možnosti
Foto

Kardiolog Jan Pirk, poté, co ve zdraví přežil nakažení „smrtícím koronavirem“, přišel do Českého rozhlasu Dvojka říct moderátorce Tereze Kostkové a všem posluchačům, že je to prachobyčejná chřipka. Jan Pirk to říkal od začátku; po hysterickém odsouzení svých slov byl sice na chvíli donucen zařadit zpátečku, ale nyní, kdy nákazu na vlastní kůži prodělal – a to, že jsme taháni za nos, dochází stále většímu množství lidí, takže už se o tom může mluvit –, to zopakoval znovu. „V hotelu v Rakousku, kde jsme bydleli, to dostali prakticky všichni. Já přece nebudu kázat vodu a pít víno. Tvrdil jsem od začátku, že to je nová chřipka, která se tu objevila, a u většiny lidí kromě té rizikové skupiny to prostě proběhne jako chřipka,“ řekl Jan Pirk. „Původně se říkalo, že rizikovou skupinou jsou senioři nad 65 let, ale jak vidíte, jsem příkladem toho, že se na to nemusí umřít. Ukazuje se, že rizikovou skupinou jsou obézní pacienti, kuřáci, diabetici, lidé s plicními onemocněními a lidé, kteří mají sníženou imunitu. Ale ta skupina je mnohem menší než senioři. (...) Musí se rozlišovat věk kalendářní od biologického. Padesátník může být biologicky osmdesátník.

0 0
možnosti
Foto

Aby nedošlo k omylu – zcela souhlasím s názorem prof. Pirka, že tu „máme nový virus, se kterým se musíme naučit žít.“

Podobný názor jsem vyjádřil už několikrát, naposled v článku publikovaném zde na blogu v pondělí 30.3.2020 : „S jistotou můžeme zatím říci jen to, že COVID-19 je ve skutečnosti mnohem nakažlivější než byl SARS či MERS. Zároveň se však chová jako běžný respirační virus, podobně jako třeba vir chřipky, ačkoli nový coronavirus má delší inkubační dobu. Má tedy potenciál k tomu, aby se rychle šířil, celou populaci promořil a po pandemii tu žil s námi dál, jako součást široké palety respiračních virů.“

Zdroj: https://karelwagner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=748564

1 0
možnosti
Foto

Běžně se mezi infekcemi dýchacích cest nerozlišuje a všechny se házejí do jednoho „chřipkového“ pytle, protože je průběh vždy podobný. Pokud by se tedy z nějakého důvodu z tohoto pytle nevytáhl zrovna koronavirus, nikdo by nevěděl, že má nějaké speciální onemocnění, kterému se říká COVID-19. To potvrzují i profesoři Ladislav Machala a Jiří Beneš z Kliniky infekčních nemocí 3. LF UK Nemocnice Na Bulovce Profesoři píší: „Nemoc COVID-19 nemá typické klinické projevy, podle nichž by bylo možné ji aspoň přibližně odlišit od běžných virových infekcí, které jsou v tomto ročním období časté. V oficiálních materiálech evropských i světových autorit (ECDC, WHO) se stále píše, že nemoc se projevuje náhle vzniklou horečkou, suchým kašlem, dušností, slabostí a bolestmi ve svalech. My zdravotníci ale vidíme, že většina nemocných s prokázanou koronavirovou infekcí má jen lehce zvýšenou teplotu a k tomu známky zánětu nosohltanu čili rýmu, mírné bolesti v krku a někdy i kašel. Nejsme tedy schopni podle projevů nemoci vytipovat osoby, které prodělávají koronavirovou infekci, a odlišit je od lidí s běžným nachlazením.

0 0
možnosti
Foto

Z dnešní zpráv na iDNES: Otevřeli, zákazníci však nechodí. Řemeslníci nemají komu prodávat.

0 0
možnosti

Austrálie bude požadovat mezinárodní vyšetřování, které by objasnilo původ nového typu koronaviru a jeho rozšíření. Uvedla to o víkendu australská ministryně zahraničí Marise Payneová, která zpochybnila to, jak Čína o situaci informuje. Uvedla také, že podle ní by vyšetřování neměla vést Světová zdravotnická organizace (WHO).

0 0
možnosti
Foto

Autor se zmiňuje o vzácném výskytu poškození mozku u běžné chřipky. Potom varuje před tím samým u covidu 19. Dokládá to několika příklady. Na světě je přes 2 miliony napadených covidem 19. Jaké procento nemocných je se zasaženým mozkem, ale nepíše. Nejedná se také jen o vzácný výskyt jako u běžné chřipky?

1 0
možnosti
Foto

Jako je encefalopatie vzácnou komplikací v případě chřipek a jiných virových infekcí, je tomu samozřejmě tak i u infekčního onemocnění Covid-19. Ale tady nejde jen o encefalopatii, ale o neurologické (i když ne tak vážné) komplikace jako takové. A ty se objevují i u pacientů uzdravených, dokonce i u těch, co prodělali Covid-19 s mírným průběhem. U kolika pacientů se neurologické komplikace objevily Vám nikdo neřekne, protože chybí data. A mnohdy nejsou ani tato data zatím shromažďována - víte snad o tom, kolik u nás uzdravených pacientů bylo podrobně vyšetřeno a jaké u nich byly odhaleny následky ?

1 0
možnosti

Pokud se nemýlím tak je rýma virové onemocnění. Bohužel neví o žádném léku nebo očkování proti rýmě. Jsem pesimista a neočekávám, že se najde lék na korona virus.

0 2
možnosti
Foto

Na rýmu nepotřebujete očkování, to potřebujete na chřipku. A proti chřipce se již může každý, kdo o to stojí, nechat očkovat. :-)

3 0
možnosti
Foto

Navrhuji, aby lidstvo spáchalo kolektivní sebevraždu, jelikož tolik mouder a strachu co se na nás odevšad valí,už lidský organismus nemůže vstřebat ;-D;-D;-D

3 2
možnosti
Foto

Nový koronavirus u nás už obsáhl téměř celý mediální prostor a lidé se koronaviru děsí, i když je víc lidí postiženo strachem z koronaviru než koronavirem samotným. ;-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 23,23
  • Průměrná čtenost 2421x
příležitostný publicista