Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Z nejnovějších zpráv: Maďarské úřady ve středu 20.1.2021 povolily používání vakcín AstraZeneca a ruské Sputnik V. Maďarsko je první zemí, která schválila používání těchto dvou očkovacích látek v Evropské unii, upozornila tamní média. „V Maďarsku bude možné používat jen tu vakcínu, kterou maďarské úřady označí za bezpečnou, účinnou a dostane povolení k použití,“ zdůraznil již dříve šéf maďarské diplomacie, podle kterého se též jedná o tom, že by se ruská vakcína Sputnik V mohla vyrábět i v Maďarsku.

0 0
možnosti

P76e87t30r 88S32k39á78c33e30l

20. 1. 2021 22:36

Ještě mi přibližte pohádku o tom, jak USA v Evropě udržela demokracii. Třeba tak, že zajímavá firma Westinghouse po roce 1945 prodala do Španělska licenci na výrobu automatických praček (později jsme je vyráběli v Popradu - Tatramat). A takových licencí byla v té době spousta, tím USA zbohatly. Protože po ukončení výroby podle starých technologických postupů zavedli doma novější postupy. Takže získávaly, nikoliv vydávaly úsilí a/nebo peníze. Takže velmi lehce lze zpochybnit Vámi uvedený fakt. Je třeba se doučit i to, co se ve škole z jistých důvodů nevyučuje. Třeba, že USA na II.sv. válce vydělali 476 milionů dolarů, na území USA se defacto nebojovalo. Jen kdesi na ostrovech Pearl Harbor vzdálených 3,2 tisíce km od USA! Jediný dík USA za to, že SSSR podpořily zbraněmi a zařízením na jejich výrobu. I když, i tohle si nechali zaplatit. Takže o peníze jde vždy až na prvním místě.

Pokud by USA tehdy chtěli demokracii i u nás, proč tohle se Stalinem nedojednaly? I jim totiž rok 1938 přinesl výhodu, když naše firmy vyklidily světové trhy ve prospěch jejich firem, víte? "Bližší košile než kabát" mi odepsal jistý ekonom na tento nezvratný fakt.

----------------------

A většina historie znalých lidí těžko bude zpochybňovat fakt, že po druhé světové válce věnovaly Spojené státy značné úsilí a peníze na udržení a obnovení demokracie v Evropě.

Zdroj: https://karelwagner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=764264

0 0
možnosti

Tak pokud jde o to zda se očkovat ruskou nebo americkou vakcínou, tak už Pelíšky ukázaly, že si lidé „samozřejmě vyberou tu americkou“.

0 0
možnosti

Proč by mě mělo být divné, že se amici neozývají proti oslabování demokracie? Copak oni jsou jediní ti praví, kteří mohou vykládat, jak má vypadat?

0 1
možnosti

Asi vám přijde divné, že i v USA přijímají opatření proti šíření pandemie, mě to divné nepřipadá a demonstranti na tom budou asi kus od kusu podobně. Proč do toho bokem montujete vakcíny z Číny a Ruska je záhada. Momentálně se u nás očkuje chaoticky, jak si to kraj, město, obec zařídila a stejně chaoticky je prováděna distribuce vakcíny. Díky tomu máme dávek dost, jen ne tam, kde by bylo potřeba. Centrální systém funguje na baterky a kolik bylo naočkováno u nás lidí nikdo přesně neví. Do tohoto chaosu hodit milión dávek, tak jich polovinu vyhodíme po expiraci.

1 0
možnosti
Foto

To, že i v USA přijímají opatření proti šíření pandemie, mě divné vůbec nepřijde. :-)

2 0
možnosti

Řekl bych že to ti demonstranti jsou divní. O tom jak vláda dělá vše špatně jsme dokonale informováni a právě těmi ještě více divnými lidmi v naší "objektivní" a jediné pravdivé televizi, která straší od 00:00 do 24:00 hod. Ale aby podávala ty pravdivé informace o tom jak probíhá taková nákaza. A třeba i ty drastické pro některé slabší povahy nedoporučující dokumenty z nemocnic. Zkrátka tu tvrdou realitu. Možná by se někteří probudili.

2 1
možnosti

P97e60t89r 44S78k96á58c41e50l

20. 1. 2021 22:41

A Vy jste viděl a/nebo sledoval odchod Vašeho příbuzného při jiném onemocnění? Já ano a tomu se TV aj. nevěnují. Přitom rakovina klátí daleko větší počty pacientů, našich občanů. Takže probuzení je třeba komplexní. Kdo odpoví na fakt, že vakcína je prevence, ale virus léčí jiný medikament? Tak k čemu je plošné očkování?

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS