Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Ivermectin má všechny mezinárodní lékařské záruky, a to i vzhledem k současné nemoci (Dr Pierre Kory, prezident FLCCC). Jedná se tedy "jen" o jeho použití všude, kde zbytečně umíráme. Škoda, že Zentiva už nevyrábí, mohli by ještě chvilku přežít i naši prarodiče.

1 0
možnosti
Foto

Článek hovoří o ivermectinu užívaném v humánní medicíně a nikoli o přípravcích pro zvířata. „Veterinární léčivé přípravky nejsou určené pro léčbu lidí, a to ani ve výjimečných situacích,“ řekla prezidentka Komory veterinárních lékařů Petra Šinová, podle níž zájemců o přípravky pro zvířata přibývá. „Tyto léčivé přípravky jsou vyrobeny s ohledem na druh zvířete, u kterého mají být po­užívány, mohou obsahovat pro člověka nevhodné pomocné látky nebo nevhodnou dávku.“

0 0
možnosti
DS

V současném stavu farmaceutického průmyslu nikdo nijak zvlášť o nové molekuly nestojí, protože je celkem jasné, že targety nejsou až tak specifické. Jinými slovy, že každá molekula ovlivňuje širší skupinu procesů.

Příkladem právě ten boj s Covidem, kde se zkouší léky na všechno možné a každou chvíli se hlásí nějaký úspěch. Třeba ten slavný isoprinosin jsou tři poměrně jednoduché molekuly známé vyšší desítky let. A že mají nějaký supespecifický target může, při pohledu na ně, tvrdit jen naprostý naivka. Jo, u složitých rostlinných nebo houbových sekundárních metabolitů, tam by člověk i uvěřil, že jsou hodně specifické na všechny zúčastněné povrchové a transportní proteiny, a že se dostanou přesně tam, kam mají. Takové látky jsou ovšem většinou nepřístupné chemické syntéze nebo je neracionální je syntetizovat, protože bychom museli vycházet z tuny výchozích látek a dostali gramy produktu - kvůli malým výtěžkům syntézy a nutnosti čištění meziproduktů. Také biotechnologie je problém, protože ty nejzajímavější molekuly se produkují většinou jen ve specifických situacích, které často neznáme nebo neumíme navodit.

Proto naprostá většina molekul používaných ve farmacii je relativně jednodušší, funguje jako stimulace širšího spektra procesů a nakonec stejně musí nastoupit imunita.

Pokud jde o ekonomiku vývoje farmak, proč za drahé peníze zkoušet, jestli zrovna tahle nová molekula nebude spíš škodit než pomáhat? Koneckonců turnover rate manažerů farmaceutických firem je mnohem kratší než potřebných minimálně 20 let a tak eventuální odměny za molekulu, která se za něj začala testovat, stejně shrábne někdo jiný.

0 0
možnosti
Foto

Soňa Porubská, ředitelka největší české farmaceutické společnosti Zentiva, novinářům řekla, že firma zatím o výrobě ivermektinu neuvažuje. Zentiva v současnosti nevyrábí ani neplánuje vyvíjet a vyrábět ivermektin. „Tento přípravek však máme na trhu ve Francii s původními antiparazitickými indikacemi, kde ho vyrábí naši partneři. Velmi podrobně sledujeme všechna veřejně dostupná data o ivermektinu, jeho účincích a bezpečnosti v souvislosti s použitím při onemocnění covid-19,“ uvedla Porubská.

0 0
možnosti
PP

Na FB zdi profesora Flegra lze najít komentář s odkazem na petici, kterou jsem podpořil.

0 0
možnosti
Foto

Z nejnovějších zpráv: Brněnská fakultní nemocnice u sv. Anny v úterý dostala 10 tisíc balení ivermektinu. Informaci Právu sdělil premiér Andrej Babiš (ANO). Lékaři podle něj mají o tento lék zájem a kvůli dlouhému čekání na dodávky ze zahraničí bylo nutné zajistit pro české pacienty lék rychleji. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 386
  • Celková karma 24,81
  • Průměrná čtenost 2427x
příležitostný publicista