Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Tak jsem se konečně prokousal odkázanou studií a dalšími informacemi o Peru pro kontrolu. Ta studie skutečně praví, že od května byl ve 24 provinciích Peru distribuován Ivermectine v celkovém objemu asi 0,2 tablety na obyvatele a následně velmi rychle klesla úmrtnost ( sledovaná kohorta byla osoby 65 + věku ). V departmentu Lima, který ovšem představuje téměř třetinu obyvatel Peru, byl Ivermektin kvůli politické situaci nasazen až v srpnu. A opravdu podle statistik v září až prosinci úmrtí klesla až na jednu čtvrtinu ( 60 osob denně versus 210 v jarní špičce ). Od nového roku opět úmrtnost roste a vláda opět schválila nové nasazení Ivermektinu.

I když mi není stále jasné, že podle oficiálních statistik zemřelo za rok asi 110 osob / 100 000 obyvatel na covid, zatímco podle Karlinského demografické studie byl počet nadúmrtí 308 / 100 000 obyvatel. Tedy 98 % průměru předchozích let, což je ze všech států největší nárůst.

Každopádně jsem rád, že Ivermektin mohou předepisovat i lékaři u nás. A doufám, že si autor i zde diskutující vezmou poučení, že pokud chtějí popularizovat vědu, nestačí dát odkaz na preprintovou studii a pak se manipulativními otázkami snažit znevěrohodnit pochybovače :-).

Přeji hezký den

0 0
možnosti
Foto

Dejte pokoj, ještě by se nám lidi vyléčili, a komu pak budeme prodávat respirátory? R^

1 0
možnosti
ZJ

Co to je Sisyfos?

Spolek těch, kteří dokáží o vědě nejl=pe kecat. Teoretici z AV, Výzkumaků a Univerzit.

Někteří umí i stahovat králíky.

0 0
možnosti
MP

Přál bych lidem účinný, levný lék. Jestli to je Ivermectin, nevím. Spíš bych tipoval, že může být maximálně podpůrný.

Pokud se odkazujete na Peru, upozorňuji na studii izraelského ekonoma Ariela Karlinského, který porovnával úmrtnost v jednotlivých zemích za rok 2020 v porovnání s průměrem let 2015-2019. Což je podle mne zcela nejobjektivnější metodika. Zatímco u nás byla nadúmrtnost 18,1%, největší v Evropě je Polsko 20,7% . A úplně nejvyšší přírůst na světě je v Peru 98 % !!!

Zdroj https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/nadmerna-umrti-2020-srovnani_2103010500_pek

0 0
možnosti
LV

A co to dokazuje z hlediska účinnosti ivermectinu? To není uštěpačná poznámka, to je relevantní dotaz.

2 0
možnosti
Foto

Karma. Píšete, cituji:

z úst šéfredaktora Zdravotnického deníku dozvídáme, že naši lékaři vůbec netuší, zda opravdu pacientům ivermectin neublíží,

Zdroj: https://karelwagner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=766958

Nemohu pochopit, že na jedné straně mají "naši" lékaři obavy z léku, který celosvětově prokazuje úspěšnost a na straně druhé mluví o všespásných vakcínách, u kterých ani jejich výrobci neručí za jejich vedlejší účinky. To mi hlava nebere stejně jako vše, co se dělo a děje kolem Izoprinosinu.

3 0
možnosti
LM

Vsadil jsem se o flašku whisky, že BOHUŽEL z ivermectinu nakonec nic nebude. Ty pozitivní informace o jeho účincích zní tak skvěle, že se mi tomu nechce věřit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 23,27
  • Průměrná čtenost 2421x
příležitostný publicista