Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Z nejnovějších zpráv: Výzkumný tým vedený Peterem Palesem z lékařské fakulty Icahn School of Medicine at Mount Sinai v USA pracuje na vakcíně proti koronaviru, která může být podávána nosem, přičemž by měla stát pouhý jeden jen dolar. První klinické studie byly nedávno zahájeny v jihovýchodní Asii a Latinské Americe, konkrétně v Thajsku, Vietnamu, Brazílii, Mexiku, ale také v New Yorku. Jedná se o tzv. vektorovou vakcínu, při níž se části genomu viru SARS-CoV-2 přivedou do těla prostřednictvím jiného viru. Palese a kolegové používají newcastleský virus, který způsobuje hlavně atypickou ptačí chřipku u kuřat a není nebezpečný pro člověka. „Náš preparát by měl mít mnohem nižší cenu než dolar“, uvedlPales. „Může být také podáván nosem. To zvyšuje pravděpodobnost prevence přenosu viru, protože imunita se tvoří v horních dýchacích cestách a díky tomu je účinná látka zajímavá pro podávání dětem“, podotkl k tomu.

0 0
možnosti
Foto

Co to s lidstvem provede, pokud by na se všechny nákazy předepisovaly medikamenty a tělu by se tak upírala možnost nové nákazy poznat a zvítězit nad nimi, tak jak se to běžně dělo po celou dobu vývoje?

0 0
možnosti

Jako vždycky - dožije se takových nákaz, se kterými si nebude umět poradit.

Navíc - ty léky dostanou jenom ti, kteří si o ně řeknou nebo si pro ně dojdou. A protože ty léky pro běžně nemocné, to jest pro tu většinu, která onemocní jen mírně, podobně jako u chřipky, nebudou žádným extra přínosem, ono těch uživatelů, kteří by si díky jim oslabili imunitu, zase tak moc nebude.

0 0
možnosti
Foto

Výborná objektivní analýza.R^R^R^

1 0
možnosti
Foto

Ani vyzrát, ani vyhrát. Vzít jej na vědomí, a naučit se mu vzdorovat, resp. se před ním v rámci možností bránit. A ony možnosti jsou i díky pokroku značné.

0 0
možnosti
Foto

Vždyť se v článku píše: v situaci, kdy se ve světě objevují stále záludnější mutace viru SARS-CoV-2, nám tiché vládní promořování populace, kterého jsme svědky, nepomůže. Čím dál tím více budeme potřebovat širokospektrální antivirotikum, které nás, spolu s modifikací vakcín, před těžkou formou onemocnění covid-19 může ochránit.

2 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 24,32
  • Průměrná čtenost 2421x
příležitostný publicista