Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je dobré si poslechnout to, co o ivermectinu říká Ondrej Halgaš, PhD působící na University of Toronto jako Postdoctoral Research Fellow. Věnuje se strukturní biologii a výzkumu v oblasti biomedicíny. Doktorát v oblasti biochemie, strukturní biologie a biomedicínského výzkumu získal na University of Toronto. Bakalářské a magisterské studium v oboru biochemie absolvoval na Univerzitě Komenského v Bratislavě. Ve svém výzkumu se věnuje infekčním (prionovým a tropickým) chorobám. Podílí se na vývoji nového léčiva na tripanozomiázy (spavá nemoc, Chagasova choroba). Také spolupracoval na mezinárodní studii, která odhalila nový nadějný mechanismus léčby nádorových onemocnění - jeho proteinová struktura v komplexu s onkologickým léčivem, které se testuje v klinických studiích, byla zveřejněna na titulce prestižního vědeckého časopisu Cancer Cell. Zde jeho poznatky o ivermectinu a současném výzkumu:

https://www.youtube.com/watch?v=CesHI03dpaw&t=269s

0 0
možnosti
Foto

Z FB Messengeru Jaroslav Flegr Vědec

Posláno Včera v 12:11 (tj. 27/3/21)

Pane profesore, jaký je váš názor na Ivermectin? Je správné, že není široce dostupný lidem v počátku nakažení, a to ani těm, kteří by souhlasili s jeho použitím na vlastní riziko a za vlastní peníze?

Poslal(a) Jaroslav Flegr, Včera v 23:42

Nevím, zda je účinný, ale je bezpečný. Určitě bych ho povolil.

2 0
možnosti

J93i17ř40í 81J10o91h66n

28. 3. 2021 10:09

Data o účinnosti ivermectinu jsou již i u nás. Stačí porovnat průběh onemocnění v nemocnici v Motole, kde ivermectin odmítají a u sv. Anny, kde ho předepisují.

Možná by šlo data získat i dle Zákona o svobodném přístupu k informacím. I když nejčinnější je prý podání v počátku nemoci, tedy předtím ,než se dostane nemocný do nemocnice.

1 0
možnosti
Foto

Vedoucí lékař kliniky anestezie, resuscitace a intenzivní medicíny Všeobecné fakultní nemocnice v Praze Martin Balík říká, že je u ivermectinu „mechanismus účinku velice hypotetický“ a lékaři by mediálnímu tlaku na jeho podávání neměli podléhat. K léku má výhrady i primářka kliniky infekčních nemocí Fakultní nemocnice Bulovka Hana Roháčová, její pracoviště ho nepodává.

0 0
možnosti

J29i32ř52í 97J74o58h60n

28. 3. 2021 10:07

Nechají si "naši politici" a jejich loutkovodiči sežrat slepici, která snáší zlatá vejce v podobě roušek, povinného testování, respirátorů, drahých léků,..?

5 milionů testů pro školy nakoupilo nějaké s.r.o. ...

Jaká je provize a jaký zisk z léku za 74 Kč a jaká z léku za 65 000 Kč? Pozve farmaceutický koncer lékaře na "konferenci" v exotickém letovisku za předpisování léku za 74 Kč nebo za 65 000 Kč?

Jen hodně naivní člověk si může myslet, že jde o zdraví lidí. lidí. https://youtu.be/ZJn-of6nTvE

2 0
možnosti
Foto

R^ KARMAR^

Bylo by zajímavé získat (sekundární) data (z některých zemí) o tom,

1. kolik procent z ničím neléčených (kromě paralenu) pozitivně testovaných na covid skončí v nemocnicích na ventilátorech nebo zemře

2. a kolik procent z pozitivně testovaných na covid, kdo brali ivermektin, skončí v nemocnicích na ventilátorech nebo zemře.

Protože dělat dvojitě zaslepené studie (i kdyby se našel sponzor) na vrcholu epidemie může být docela neetické vůči těm, kterým mohl lék pomoci a nepomohl, protože dostali placebo jako pokusní králíci.

3 0
možnosti

Já si myslím, že všechno to je hlavně o penězích. O lidi a jejich zdraví tady zase až tak nejde.

5 0
možnosti
Foto

Z nejnovějších zpráv: Ivermektin nebyl podle Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL) dosud nikde na světě registrován jako léčivý přípravek proti covidu-19. Je vázán na lékařský předpis, takže zákon jeho prodej přes internet nedovoluje. Lékový ústav nyní prověřuje dva případy nelegálního prodeje u osob, které lék nabízely formou internetové inzerce. Podle mluvčí SÚKL Kláry Brunclíkové je možné za nelegální nabízení a prodej léčivých přípravků uložit podle zákona o léčivech sankci až 20 milionů korun.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/lecba-covid-19-sukl-varuje-nakup-ivermektinu-pres-internet.A210327_144211_domaci_wass

1 0
možnosti

I28v58a79n 75Z87b45o61ř63i38l

27. 3. 2021 12:17

Pro lékaře a farmaceutické firmy není cílem člověka vyléčit, ale neustále léčit. Ale v žádném případě levnými léky, které fungují již několik desítek let, ale léky co nejdražšími a pokud možno s celým spektrem nežádoucích účinků, na které se budou muset předepisovat a brát další, ještě dražší léky a v co největším množství.

3 0
možnosti
Foto

Jenže na něm se tolik nedá vydělat.

3 0
možnosti

Říkalo se v loni v létě že virus nemá rád teplo a proto došlo k snížení počtu nakažených. No a v zimě to zase stouplo. A v jižní Africe teplo je takže.....No možná marný pokus. Hezký den.

0 0
možnosti
Foto

Jihoafrická republika se nachází na jižní polokouli, a tudíž zde můžeme očekávat opačné roční období, než je na polokouli severní. Pokud by platilo, že virus nemá rád teplo a proto došlo ke snížení počtu nakažených, tak v JAR tomu bylo naopak ;-)

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS