Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J10i79ř64í 90J47o57h64n

21. 1. 2023 10:07

Pane Wágnere, psal jste to skutečně Vy? Nečekal jsem od Vás takovou demagogii a převracení historie. Píšete: "Mnohé nasvědčuje tomu, že na tyto události pan Babiš zapomněl. Nejenom na to, že se nám nadobro znelíbila ruská armáda,

Zapomněl jste, že to nebyla ruská, ale sovětská armáda a další armády Varšavské smlouv? Zapomněl jste, že většina vedoucích sovětských vůdců, kteří rozhodli o invazi do ČSFR byla ukrajinské národnosti (když už tedy změňujete ruskou a ukrajinskou armádu, tak byste měl rozlišovat i v ostatních případeh.

0 0
možnosti
Foto

Nezapomněl. Ale nečetl jste asi článek pozorně - viz pasáž "neboť tam informují o probíhající invazi (především) ruského vojska". A rozhodně jsem nezapomněl, jak to tehdy bylo: nepamatuji si, že bychom si snad znelíbili východoněmeckou nebo polskou armádu, ale všichni nadávali na armádu sovětskou, obecně nazývanou ruskou, kdy se nerozlišovala národnost jednotlivých vojáků v sovětské armádě. Také při odchodu sovětských vojsk z našeho území po sametové revoluci se obecně hovořilo o "ruské armádě". A dnes se mluví o tom, že napadlo Ukrajinu ruské vojsko, i když jde o vojsko Ruské federace, tedy nejde jenom o etnické Rusy. Zrovna tak se hovoří dnes nejčastěji o zločinech Rusů na ukrajinském území...

Ale kontrolní otázka: pokud jste opravdu i Vy prožil srpnové dny roku 68, nadával jste spolu s ostatními lidmi na Rusy, nebo i na Němce, Poláky, či snad dokonce na Ukrajince?

0 0
možnosti

Vite pane Karle Wágnere, mam na generala Svobodu jiny pohled. Ve svem stari jsem mel mnoho prezidentu. Svoboda se choval presne jako pravy Cech. Ja to nazyvam asi takhle. "Mohl, ale neudelal". A to trikrat za svuj zivot.

Nebudu rozvadet, clanek je o byvalem premierovy. Nevim o jeho zdravotnim stavu, ale neco na tom je. Vsak zase se zdrzim sveho pohledu pod timto clankem. snad jen na jedno vyvrcholeni cekam. Jak se ten cesky, moravsky a slezsky narod ukaze v pristim patku a sobote. To ukaze, zda jsme trosku povyrosly z toho minuleho obdobi a dovedeme hodnotit osobnost podle zasluh. Ne podle knizky strany..

0 0
možnosti
Foto

Víte pane Jaroslave, v tomto článku nejde o nějaké hodnocení Ludvíka Svobody (což mi někteří čtenáři mylně přisuzují), ale jen o ten zásadní fakt, že on, jako armádní generál, byl naším prezidentem. A na to vyvrcholení, o kterém píšete, také čekám: druhého kola prezidentské volby se chce zúčastnit 82 procent voličů, devět procent je rozhodnuto, že k volbám nepůjde. Vyplynulo to z průzkumu agentury Median pro Radiožurnál a iROZHLAS.cz. Tak uvidíme...

0 0
možnosti

Babiš možná taky, ale hlavně jejich voliči.

1 0
možnosti

Komunisti chtějí mít na Hradě Babiše a hrozí se toho, že by tam byl Pavel.

Rozřešili pro nás otázku, kdo je jejich kandidát. ;-)

6 0
možnosti

Pokoušet se srovnávat gen.Svobodu s Pavlem je trochu chucpe.

Nicméně když zmiňujete gen.Svobodu, bylo by dobré také uvést, že jen díky němu byla u nás 20 let rudá armáda zalezlá v kasárnách a nechodili se samopaly po ulicích. A samozřejmě to bylo protože se dokázal se SSSR DOMLUVIT.

1 6
možnosti
Foto

Na ČR v radiu archiv plus byly vánoční projevy prezidenta Svobody. V roce 1969 to bylo pindání. V roce 1970 to byl projev na úrovní Háchy. Poplival celý rok 1968. V roce 1968 byl první kdo navštívil sovětskou posádku u nás.

2 1
možnosti
Foto

Nemám sklerozu. Jak A.B., to nevím. Mnohé lze za sklerotika označit. Gen. Svoboda byl nejen ,,produktem"doby, ALE I STŘÍDAVĚ TU AŽ ADOROVÁN, ČI zas ZATRACEN. Vždy však, a to především(!), komunisty. P.S.: nejsem sklerotik, pamětník vskutku mnohého však ano, což jistě není mou zásluhou;-)

2 0
možnosti
Foto

Svoboda byl ten, kdo nechal zmasakrovat naší jednotku na Dukle. Byl to ten, na čí rozkaz se podílela naše armáda na vraždách civilistů sudetských Němců a byl to ten, kdo se významně podílel na puči v roce 1948. Byl to opět ten, kdo mlčel k politickým procesům, když byla likvidována elita naší armády. Byl ten, kdo tlačil naší delegaci k popisu Moskevských protokolů. Já měl to čest jej slyšet mluvit na ČT v roce 1968. Byl to zážitek, ale v záporném smyslu. Jako kluci jsme se tomu smáli.

2 0
možnosti

A možná, že i sklerózu má. A nebo prostě jen nepsal o invazi tak dojemnou práci jako druhý kandidát a zapomněl...

2 0
možnosti
Foto

Tenkrát neměl čas, to donášel StB

0 0
možnosti

Bureš nějak zapomíná, že války začínají politici a diplomaté a generálové ji ukončují:)

Jinak myslím, že tohle jeho PR oddělení přehnalo a dostane pěknej kartáč po volbách...Ano vysát voliče SPD je jasné, ale ti by ho volili i bez tohodle...

5 0
možnosti

Zasloužená karma. :-)R^Já jenom připomínám že i v USA byl prezidentem generál Dwight David Eisenhower.

6 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 24,38
  • Průměrná čtenost 2421x
příležitostný publicista