Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na sobotním setkání na okraj mnichovské bezpečnostní konference hovořil americký ministr zahraničí Blinken se svým čínským protějškem Wangem I. „Odsoudil jsem vniknutí sledovacího balonu ČLR a zdůraznil, že se to už nikdy nesmí opakovat,“ napsal Blinken na twitteru.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/svet/blinken-usa-cina-wang-i-balon-schuzka-nemecko-konference.A230218_222154_ln_zahranici_hma

0 0
možnosti
Foto

Z dnešních zpráv: Spojené státy ukončily pátrání po troskách dvou létajících objektů sestřelených tento měsíc nad Aljaškou a nad Huronským jezerem. Oznámil to v noci na sobotu podle agentury Reuters Pentagon. Trosky z těchto dvou objektů se podle něj nenašly.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/svet/usa-ufo-sestrelene-objekty-cinsky-balon-spionaz.A230218_085614_ln_zahranici_atv

0 0
možnosti
KS

Vždyť je to úplně jedno, co to je. Můj život to nijak neovlivní.

1 0
možnosti
JK

Možná se jen někdo snaží od něčeho odvrátit pozornost. Už jen zjistit, kdo a od čeho... :-)

0 0
možnosti
VL

Na jiném webu jsem četl domněnku, že v případě těch tří malých balonů se jednalo o pikobalony plněné heliem nebo vodíkem, které jsou v USA běžně na trhu v cenách 12 až 180 dolarů dle výbavy a kupují je různí modeláři, amatérští meteorologové a nadšenci balonového létání. A občas se stane, že člověk ztratí s tím balonem radiový kontakt a balon si v podstatě letí podle větru zcela neřiditelně a nepředvídatelně.

0 0
možnosti
Foto

O sestřelených neidentifikovaných objektech se nejčastěji hovoří jako o balonech. Ovšem i u nás let balonu bez pilota na palubě smí být prováděn jen takovým způsobem, aby nedošlo k ohrožení bezpečnosti létání ve vzdušném prostoru, osob a majetku na zemi a k ohrožení životního prostředí, přičemž musí být zejména uvážen možný vliv meteorologických podmínek a okolních překážek. Balon bez pilota na palubě nesmí být použit k přepravě nebezpečných látek nebo zařízení, které by mohly způsobit obecné ohrožení, kromě provozních náplní v množství přiměřeném účelu letu. Let nesmí být prováděn v zakázaném, nebezpečném a aktivovaném omezeném, rezervovaném nebo vyhrazeném prostoru s výjimkou, kdy tak povolí ÚCL (Úřad pro civilní letectví), nebo kdy je prostor vyhrazen pro tento let.

0 0
možnosti
Foto

Proč se v případě sestřelených objektů nejednalo o drony? Federal Aviation Administration (FAA), tedy Federální úřad pro leteckou správu, zavedl pro drony přísná pravidla. V USA je už ilegální pilotovat dron, který není vybaven sledovací technologií. Piloti s řádným oprávněním musí vysílat nejen polohu dronu, ale i svou, tedy místo, odkud dron řídí. Pokud se navíc s dronem někdo dopustí přestupku, jakým je přelet nad zakázanou zónou, čeká ho pokuta až 250 000 USD (zhruba 5 600 000 CZK), kterou budou doprovázet až 3 roky ve vězení. Ve Spojených státech je také pro let s dronem stanovena maximální výšku 400 stop, založená na minimální cestovní výšce pilotovaných letadel, která je 500 stop. FAA se domnívá, že 100stopý nárazník je dostatečný k tomu, aby se zabránilo střetům mezi pilotovanými letadly a drony. Toto pravidlo je důležité především v oblastech, kde je běžný let vrtulníkem, protože vrtulníky mají tendenci létat v malých výškách.

0 0
možnosti
Foto

Z posledních zpráv: "Proces nalezení těch tří objektů stále probíhá. Zatím nebyly posbírány žádné materiály. A velká řada analýz se bude odvíjet právě od toho, co najdeme," prohlásil demokratický senátor Mark Warner. A proč vzdušné síly objekty sestřelily, když nepřestavovaly vojenskou hrozbu? „Sestřelily je proto, že se pohybovaly ve výšce, ve které ohrozily bezpečnost komerčních letů. Máme důvody k tomu, proč nařizujeme, kde co smí a nesmí létat, aby do sebe věci nenarážely," uvedl republikánský senátor Marco Rubio.

0 0
možnosti
Foto

Senátor Chris Murphy novinářům řekl: „Objekty byly provozovány v prostoru civilního letectví a nebyly registrovány u FAA. Byl to jediný důvod k tomu, aby byly odstraněny.“

0 0
možnosti
  • Počet článků 386
  • Celková karma 24,80
  • Průměrná čtenost 2427x
příležitostný publicista