Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A proč by se také měli bát ?

Od r. 1949 jim prakticky všechno prochází, tak proč by se měli bát zrovna teď ?

0 0
možnosti
Foto

Bývalá ministryně pro lidská práva a menšiny, psychiatrička Džamila Stehlíková na svém blogu dnes, t.j. 26. 07. 2023, píše : „Jelikož napětí mezi skupinami Romů a Ukrajinců nevzniklo až během uprchlické vlny po invazi Ruska na Ukrajinu, ale trvá již několik desetiletí, můžeme mluvit o dlouhodobé tendenci. Mnoho brněnských Ukrajinců vydělává víc než Romové z „Bronxu“, ukrajinským dětem se daří předstihnout romské děti ve studiu. Větší sociální úspěšnost Ukrajinců a jejich větší ambice v porovnání s nejchudší části české populace prohlubují pocity frustrace a beznaděje u těch, kdo „zůstává dole“ na pomyslném socioekonomickém žebříčku blahobytu.“

https://blog.aktualne.cz/blogy/dzamila-stehlikova.php?itemid=45409

0 0
možnosti

J51i41ř91í 63K38o55z71á15k

25. 7. 2023 16:16

Romové v tomhle státě jsou prostě nedotknutelní...

2 0
možnosti

Máme tolik romských neziskovek a vládních zmocněnců a programů, že ani není třeba se bát.

0 0
možnosti

J25a18n 17R42á77ž

25. 7. 2023 13:16

Vymáhat dodržování zákonů stylem "Padni, komu padni" je základem právního státu a podmínkou demokracie. Stát, ve kterém chodec na rychlostní komunikaci je pokutován a přilepený ekologický aktivista blokující dopravu je omlouván, (víc příkladů rozdílného přístupu orgánů státu při obdobném protiprávním jednání z ohledem na toho, kdo tak činí, zná bohužel každý), se za právní považovat nemůže.

7 0
možnosti
Foto

Největším zdrojem nenávisti mezi lidmi je stát se svými plošnými sociálními schématy.

Už jen to, že jedněm lidem násilím bere jejich peníze a jiným lidem je zase dává musí zákonitě mezi těmito komunitami zasít nenávist. Jedni si myslí, že jim stát bere moc, druzí si myslí, že jim stát dává málo.

3 1
možnosti

J25a87n 22R38á51ž

25. 7. 2023 13:34

Přímo absurdní je, že zadlužený stát rozdává peníze, aniž by zjišťoval skutečnou potřebnost. To jest, zda z daní firem i občanů státem obdarovaný občan je, či není objektivně schopen se o sebe postarat sám a tak důvod pro získání "darů od státu" u něj reálně neexistuje.

PS. Např.zatím nikdo nedefinoval obsah tolik frekventovaného termínu "sociálně potřebný" a ani nikdo nezkoumá pravé důvody, které u občanů, kterým nic nebrání, aby se o sebe postarali sami, vyvolávají "sociální potřebu" dostávat od státu pravidelně sociální dávky.

3 0
možnosti

Problémem všech zákonů je, že jsou nevymahatelné v případě, že jsou porušovány v příliš velké míře.

Kladný a sympatický případ z historie:

V zemích, které okopovala německá armáda za druhé světové války, museli Židé nosit žlutou hvězdu, s čímž byly spojeny různé zákazy, například zákaz používat městskou hromadnou dopravu apod.

Dánové na to v Kodani reagovali velice sympaticky: Téměř všichni si na své oděvy tu žlutou hvězdu též přišili a v podstatě všichni s ní chodili. Skutečným Židům nemohla okupační správa nic vyčítat, protožte oni ji měli řádně našitou a nosili ji. A co je jim do toho, že si ji našili a nosili i ti, kteří to dělat neměli? A zasahovat prpoti většinovému obyvatelstvu nebylo možné, protože miliony lidí do vězení zavřít nikdo nemohl.

A nosili ji i veřejně známí lidé, kteří se ani nemohli ukrýt za anonymitu davu, včetně Jeho Veličenstva krále.

A němečí okupanti opravdu byli bezradní, protože stovky tisíc lidí potrestat nemohli, nebylo možné je ani vykázat z dopravních prostředkůl, protože by celá země zkolabovala, apod.

Méně sympatický příklad: Při pouličních nepokojích zasahují těžkooděncim proti davu jako takovému a neřeší, že Jirka po nich kameny nehází, ale Zdeněk ano.

A stejně tak je to s vymahatelností práva v případě, že na nějakém problémovém sídlišti je masově porušováno. V takovém případě jsou realizovatelná jen dvě řešení: Totální rezignace na dodržování zákonů, nebo naopak nějaký drsný přístup bez rozlišování, do jaké míry je vinen pan X. a do jaké míry je vinen pan Y.

Ale klasické dodržování zákonů není technicky a administrativně realizovatelné.

6 0
možnosti

Sát má problém vymáhat právo i po jednotlivcích...pokud to nejsou samoživitelky nebo důchodci, co si pěstují travku...

Černé stavby, porušení hygienických limitů, cokoliv řešíte se státem, tak nikdy nevyřeší a úředníci zásadně nekonají...

2 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 24,38
  • Průměrná čtenost 2421x
příležitostný publicista