Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nakonec i zesnulý již Viktor Sekyt z Rady vlády pro záležitosti romské komunity svého času hovořil o neradostném stavu v případě romské prostituce, když rodiče začaly nabízet vlastní dcery, což narušilo tradiční principy romské komunity. Kdy značnou roli sehrálo i přistěhovalectví rodin ze Slovenska do Čech. Neboť jak říká antropolog Michal Douša ve své bakalářské práci Fenomén prostituce u Romů na středním a východním Slovensku: „Ačkoli dříve by bylo absurdní, aby si dcera či dokonce matka od rodiny vydělávala prodáváním svého těla náhodným či nenáhodným klientům a pošlapávala tak princip rodiny, věrnosti a čistoty, dnes se to děje čím dále tím častěji.“

https://www.regionplzen.cz/zpravodajstvi/romove-pry-pasou-sve-dcery-/

0 0
možnosti

Dvakrát týdně jsem vodil do školky jednoho vnuka a pak druhého. Ve třídě byl s mladším vnukem i vietnamský chlapec. "Kdo to je?" zeptal jsem se vnuka, - "To je přeci Tomáš!" odpověděl vnuk a nechápal, proč se na to ptám. Byl to pro něho stejný spolužák, jako ostatní. Romský chlapec tam nechodil žádný.

Pak jsem je vodil do hudebky. Chodil tam šikmooký chlapec a šikmooká dívka. Oba na klavír, aby byli u svých učitelek nejlepší, při přehrávkách zásadně hráli jako poslední. Romské dítě jsem v hudebce nepotkal.

Nedaleko od nás je tělocvična, vídávám tam chodit kluky na tréning florbalu, bývá mezi nimi nějaký Vietnamec, nevšiml jsem si, že by ho ostatní odstrkovali. Roma jsem mezi nimi neviděl.

Vedle našeho domu na sídlišti je hřiště na malý fotbal. Snad každý den tam parta kluků kope do míče. Buďto je to parta bílých kluků nebo parta romských kluků, smířenou partu jsem tam neviděl.

Máte pro to vysvětlení?

1 0
možnosti
Foto

Romská národnostní menšina - Podle výsledků sčítaní lidu, domů a bytů v roce 2021 se k romské národnosti přihlásilo 21 691 obyvatel České republiky. Vietnamská národnostní menšina - Podle výsledků sčítaní lidu, domů a bytů v roce 2021 se k vietnamské národnosti přihlásilo 38 723 obyvatel České republiky.

Zdroj: Vláda České republiky.

https://www.vlada.cz/cz/ppov/rnm/mensiny/romska-narodnostni-mensina-16149/

0 0
možnosti
Foto

Krom smutného faktu, jak moc je název článku zavádějící, nevidím v něm nic "zatajovaného nebo utajovaného".

0 3
možnosti

Ano - jsou to všeobecně známé věci, ale v TV ani Seznamu se o tom veřejně nepíše ani nemluví.

4 0
možnosti

Jeden muj kamarad Anglican, ktery vyrostl v Indii, mi potvrdil ze cik ani se v Indii chovaji PRESNE tak jak se cik ani chovaji v Evrope!

1 0
možnosti
Foto

To svědčí o silném genetickém základu. Zatímco ostatní národy se promíchávají s jinými, tihle si drží svou originalitu.

3 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 24,38
  • Průměrná čtenost 2421x
příležitostný publicista