Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J57a60n 25R20á49ž

23. 9. 2023 19:18

Jak říká kámoš: Stát si s narkomany neví rady a jak snížit jejich počty neví, ale fentanyl dokazuje, že to umí.

0 0
možnosti
Foto

Během pandemie covidu si fentanyl v USA vyžádal skoro 200 tisíc životů, a mohl za 70 procent úmrtí. A jak k tomu říká amerikanistka Denisa Krásná na iRozhlasu: „Fentanyl v posledních letech přinesl významnou úmrtnost hlavně v etnických menšinách, mezi nimiž se rozšířil spolu s dalšími opioidy. Mezi těmito skupinami se fentanyl stal významným problémem a má vysoký dopad například na komunity původních národů Ameriky... Náchylné jsou ale i další skupiny obyvatel, převážně nízkopříjmové a marginalizované komunity, kde opět hrají roli socioekonomické faktory, chudoba, nedostatek přístupu ke zdravotní péči, což je v Americe obrovský problém. Problémové jsou samozřejmě i vzdělávací příležitosti, které k riziku přispívají.“

https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/fentanyl-usa-podcast-vinohradska-12-amerikanistka-denisa-krasna_2309210600_cen

0 0
možnosti
LJ

Před léty jsem měl zahradu. Každý podzim jsem v blízkém parku shrabal listí a navozil jsem si ho na kompost. Až jednou jsem při hrabání listí zjistil, že v něm jsou injekční stříkačky. Od té doby jsem ho již nehrabal.

1 0
možnosti
BJ

Bohužel je naše vláda proti narkomanům velice mírná. Bylo by zapotřebí je zavřít do isolovaných pracovních ústavů bez možnosti opatřit si nějak drogu. Když by přežili absťák, tak tvrdá práce. To by je vyléčilo a společnost by si oddychla. Bylo by to pro společnost mnohem bezpečnější a levnější.

0 0
možnosti
Foto

Školačku v Brně pobodal 37letý narkoman. K útoku došlo ve středu kolem půl třetí odpoledne na Táborské ulici poblíž Dělnického domu nedaleko hojně využívané zastávky hromadné dopravy. Policisté muže obvinili z pokusu o vraždu dítěte mladšího 15 let, za což mu hrozí trest odnětí svobody v délce 15 až 20 let, případně výjimečný trest.

https://www.idnes.cz/brno/zpravy/pokus-o-vrazdu-dite-bodnuti-brno-narkoman.A230921_082846_brno-zpravy_pp

0 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 24,38
  • Průměrná čtenost 2421x
příležitostný publicista