Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V pátek 3. listopadu se sešel šéf americké diplomacie Antony Blinken s izraelským prezidentem Jicchakem Herzogem. Blinken řekl, že Izrael má právo na obranu, že však musí myslet na civilisty. Prezident Herzog mu odpověděl, že Izrael dodržuje mezinárodní právo a civilisty před svým bombardování předem varuje. Což dokládá fakt, že izraelská armáda poslala šest milionů textových zpráv, uskutečnila čtyři miliony telefonátů a do Pásma Gazy shodila na 1,2 milionu varujících letáků. V těchto vzkazech opakovaně vyzývala civilisty, aby se evakuovali na jih Pásma Gazy.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/navsteva-izrael-ministr-zahranici-usa-blinken-japonsko-kamikawova.A231103_060624_zahranicni_rtn

0 0
možnosti

V televizi zastánkyně Palestiny a evidentně i jejího režimu prohlašoval, že v Izraeli není civilistů, protože všichni mají brannou povinnost. Já nevidím v Gaze žádného civilistu, ze kterého by časem nebyl vychován terorista. Ne, opravdu mi není líto těch, co se chovají hůř než zvířata a tím pádem ani jejich potomků.

2 1
možnosti
Foto

Z nejnovějších zpráv: Vedení vojenské rozvědky podle Times of Israel uvedlo, že jeho „cílové centrum“ během pokračující pozemní operace, kterou izraelská armáda zahájila minulý týden, identifikovalo zhruba 1200 nových pozic palestinského teroristického hnutí Hamás v Pásmu Gazy.

To znamená, že izraelská armáda bude likvidovat dalších 1200 vojenských cílů, z čehož propaganda Hamásu vyrobí další tisíce mrtvých civilistů.

3 0
možnosti
Foto

J98a94n 27Š66i45k

2. 11. 2023 17:32

Soucítim s každým zabitým člověkem a jeho rodinou, dokonce i s tím, který se dopustí v životě špatných věci. Neznám jeho život a důvody proč se choval, tak jak se choval a proto nemám právo soudit. Ale právo Izraele na obranu plně podporuji a jsem hrdý na to, že ČR za ním stojí i v OSN a nejen v ní. Hezký den

16 0
možnosti
Foto

J39i12r12i 37C11i15z

2. 11. 2023 17:03

Skvely clanek s malo znamymi informacemi. Mam jen jednu vyhradu. Arthur Harris byl dobytek na urovni nacistickych pohlavaru, protoze jeho cilem vyhrat valku nebyla porazka Wehrmachtu, ale vyhladit vsechny Nemce a jejich spojence. Nevahal posilat stovky bombarderu na obydlene oblasti s jedinym cilem, vsechno zive tam zabit. Drazdany, Hamburg a mnoho dalsich mest se statisici civilnich obeti byly zniceny na jeho rozkaz bez ohledu na to, zda to ma nejaky vojensky vyznam. Nemecko prislo o cca 3,5 milionu deti, zen a starych lidi. Americka armada se odmitala ucastnit techto jeho silenosti. Takove nazory jsou barbarske a necivilizovane a k tomu se zcela jiste Izrael neuchyli. Taky arbske civilisty neustale varuje letaky, aby valecnou zonu opustili. A jsem presvedceny, ze izraelska armada svuj ukol znicit teroristy Hamasu splni. To bude lekce pro mnoho dalsich teroristu. V Izraeli pracuji a spokojene ziji statisice Arabu (cislo neznam) a neni s nimi zadny problem.

3 2
možnosti
EN

Harris určitě nemohl sám rozhodnout, co se bude bombardovat. A Hamburg i Drážďany byl legitimní vojenský cíl (přístav a železniční uzel). A bombardovat Drážďany požadoval Stalin.

2 1
možnosti
Foto

Počet obětí uvádí Hamas bez jediného důkazu. Hamas a stejně tak Hizbalah počet obětí úmyslně navyšují , protože ví, že tohle působí na veřejné mínění a to dokáže tlačit na Izrael. Několikrát už novináři zjistili, že mrtvý Palestinec nesený na márách za kvílení Palestinců za 14 dní čiperný jak rybička se zúčastnil demonstrace.

12 0
možnosti
Foto

Dnes Times of Israel zveřejnil video, kde údajně mrtvá žena v pytli hýbe hlavou a chce už ven. Nejspíše ji opakované natáčení přestalo bavit.

8 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma

7 0
možnosti
JR

J23a63n 95R89á79ž

2. 11. 2023 14:24

Velice dobře napsaný článek.

Když jsem se ptal rodičů, jak za druhé světové vnímaly zprávy o desetitisících civilních obětí angloamerického bombardování německých měst, táta odpověděl: "Němci, jako národ to celé začali a všichni byli spoluodpovědni za hrůzy, které se díky tomu děly. A když nastane čas odplaty nastává nutně chvíle, kdy lidská empatie k musí být vědomě utlumena a člověk musí být vůči všem zprávám o civilních obětech "inertní".

Vzpomněl jsem si na ta slova teď a když po tom, co jsem viděl dokumenty o řádění Hamásu 7.řijna v Izraeli, mám nastavenu mysl "inertně" vůči všem zprávám o civilních obětech v Gaze.

PS. Líto je mi jenom, zdůrazňuji to "jenom", utrpení dětí ve věku 1-10.

14 1
možnosti
Foto

Mě není líto ani těch dětí, protože je mi jasné co z nich vyrůstá.

0 1
možnosti
Foto

Mluvčí Rady národní bezpečnosti USA John Kirby v úterý uvedl, že Saúdská Arábie má stále zájem na normalizaci vztahů s Izraelem, i když připustil, že válka právě teď ztěžuje „praktický pokrok“. Pakt mezi USA a Rijádem by zahrnoval saúdskou normalizaci s Izraelem a možnou dohodu s „Palestinci“. Výměnou by USA souhlasily s poskytnutím vojenské ochrany Saúdské Arábii v případě útoku ze strany Íránu.

3 0
možnosti
Foto

Podle toho, co je vidět na záběrech televize, chce Izrael zničit v Gaze podzemní tunely vybudované Hamásem a tímto způsobem se jim podaří, když se tunely propadnou, "přeorat" velkou plochu do hloubky několika metrů. Problém však spočívá v tom, že některé nedostupné tunely jsou hluboké až 30 metrů.

0 0
možnosti
Foto

Izraelské obranné síly (IDF) už v úterý uvedly, že svedly boje proti ozbrojencům z teroristického hnutí Hamás v rozsáhlé síti tunelů pod Pásmem Gazy. Informovala o tom agentura Reuters, podle které se Izrael v tunelech snaží osvobodit rukojmí.

2 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 24,38
  • Průměrná čtenost 2421x
příležitostný publicista