Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Šéf OSN pro lidská práva Volker Türk na tiskové konferenci v předvečer 75. výročí Všeobecné deklarace lidských práv (každoročně se slaví 10. prosince) v Ženevě odsoudil závažné sexuální zločiny, kterých se měli dopustit bojovníci Hamásu během teroristických útoků v jižním Izraeli 7. října. Odmítl obvinění z dvojích standardů, pokud jde o postoj OSN ke krizi v Gaze, a poznamenal, že byl již dříve seznámen s obviněními ze sexuálního násilí během útoku Hamásu na obce v jižním Izraeli. Řekl, že je naprosto zřejmé, že kruté útoky by měly být plně a nezávisle vyšetřeny, protože to obětem dlužíme.

Tedy to, co se stalo 7. října, laskavě odsoudil až po 2 měsících Jinak je ale dál ticho po pěšině...

https://osn.cz/vysoky-komisar-osn-pro-lidska-prava-vyzval-k-prosetreni-obvineni-ze-sexualniho-nasili-pri-teroristickych-utocich-hamasu/

3 0
možnosti

Když to tak vezmu poslední dobou kolem a kolem, tak mám pocit, že OSN spíše škodí, než pomáhá v řešení palčivých otázek.

Dvojí metr západu je tady také už hodně dlouho a nikam k lepšímu se to neposouvá, to také nemá přínosný dopad na mezinárodní dění. Jen se vymlouvat na jiné a nedělat nic pro zlepšení u sebe situaci také nepomáhá vylepšit. Jak je správně řečeno Palestina je dnes Hamás a peníze a veškerá pomoc Palestině je pomoc pro Hamás, jak jinak si vysvětlit, že Hamás si může dovolit tak štědrý rozpočet, bohužel k Hamásu proudí i nemalé prostředky z pokrytecké EU.

3 2
možnosti

Jinak Hamas podporoval i Netanjahu, protoze to pro nej byla opozice Fatahu, ktery chce samostantou Palestinu (prestoze Hamas je vyrazne radiklanejsi a chce znicit Izrael)

2 1
možnosti
Foto

Jak o tom informuje BBC, od útoků Hamásu ze 7. října vzrostla podpora ozbrojeného odporu v mnoha částech Západního břehu Jordánu, v místech jako Nábulus a Jenin. Jak říká Raed Debiy, politolog a vůdce mládeže z vládnoucí strany Fatah, která dominuje Palestinské samosprávě (PA), byly útoky Hmásu pro mladé Palestince „zlomovým bodem“, stejně jako byly šokujícím bodem obratu pro Izraelce. "Lidé, zejména nová generace, nyní podporují Hamás, více než kdykoli jindy," říká Debiy. A jak k tomu podotýká politolog Amjad Bushkar: "Fatah i Hamas si dobře uvědomují, že se vzájemně doplňují, a myslím, že uvidíme skutečnou integraci mezi těmito dvěma hnutími. Palestinská samospráva si uvědomila, že zaměření na Hamás by ho nevymýtilo, protože je to ideologické hnutí zakořeněné v palestinském lidu; a Hamás si je plně vědom toho, že nemůže vytvořit nezávislý [palestinský] stát bez pomoci Fatahu."

https://www.bbc.com/news/world-middle-east-67695861

3 0
možnosti

Souhlas, ze minimalne ve skolstvi v Gaze OSN tezce selhala.

A to ji jinak celkem obhajuji

2 0
možnosti
Foto

Izrael za teroristický stát a dění v Gaze za genocidu označuje turecký prezident Recep Tayyip Erdogan. Slova o tom, že členové Hamásu nejsou teroristé, ale „bojovníci za svobodu“, Erdogan opakuje už od masakru ze 7. října. Několikrát se také sešel s nejvyšším vedením Hamásu, kdy mnozí z těchto teroristů mají turecké pasy. Že v Pásmu Gazy páchá genocidu, obviňuje Izrael i ekologická organizace Fridays to Future spolu se švédskou aktivistkou Gretou Thunbergovou: „Páchání genocidy není sebeobrana a není to žádným způsobem přiměřené. Před probíhající genocidou v Pásmu Gazy varovaly desítky expertů OSN a stovky vědců“, prohlašují aktivisté.

3 0
možnosti
Foto

A co srbsko-chorvatská válka, to byl totální masakr ??????????????

0 0
možnosti
Foto

Odporúčam pozrieť video, v ktorom David Wood a Apostate prophet ukazujú detské programy v Gaze. Pochopíte prečo tam vyrástlo tak veľa teroristov.

3 0
možnosti
Foto

Podpora palestinského teroristického hnutí Hamás u palestinské veřejnosti vzrostla, a to i v nyní válkou zdevastovaném Pásmu Gazy. S odvoláním na zveřejněný průzkum veřejného mínění, který byl proveden mezi 22. listopadem a 2. prosincem, o tom informuje agentura AP. Pouze 10 % dotazovaných přiznalo, že věří tomu, že Hamás spáchal válečné zločiny, přičemž velká většina z nich uvádí, že neviděla žádná videa ukazující militanty páchající zvěrstva.

https://apnews.com/article/israel-hamas-palestinians-opinion-poll-wartime-views-a0baade915619cd070b5393844bc4514

1 0
možnosti

J11i70ř62í 39V98o56l38n76ý

13. 12. 2023 16:09

Někteří místní proizraelští myslitelé asi ani netuší, že zhruba dva miliony Arabů má izraelské občanství a volební právo. Počet zastupitelů arabských stran v Knesetu s každými novými volbami roste. Arabové tvrdí, že jednoho dne porazí Izraelce díky vyšší porodnosti.

0 0
možnosti

Podle mě to tvrdí ti, kteří chtějí rozdmýchávat násilí. Většina z těch izraelských arabů chce prostě žít.

4 1
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 24,38
  • Průměrná čtenost 2421x
příležitostný publicista