Foto

Elektromobily jsou pouhá špička ledovce. Musíme zrušit kapitalismus! volají klimatičtí aktivisté, frustrovaní třemi desetiletími globálních a národních neúspěchů při snižování emisí skleníkových plynů. Stále více podléhají novodobým bludům, které prezentují jako zásadní pro úspěch v klimaticko-energetické výzvě. Kdy podle jejich přesvědčení lidstvo v boji s klimatem nemůže uspět bez radikální změny životního stylu nebo globální spravedlnosti, měst bez aut, univerzálního vegetariánství, nebo zastavení ekonomického růstu.

https://www.cambridge.org/core/books/citizens-guide-to-climate-success/we-must-abolish-capitalism/3ABF802FB584CA50695EF29A53E20395

OS

Naše děti za dvacet, třicet let už budou vědět, kde byla v roce 2024 pravda. Jestli ta elektrická nebo spalovací.

Foto

Ještě před pouhými 30 lety (1994) byl mobilní telefon s malým černobílým displejem - co uměl "volání a SMS" docela velkou zvláštností, protože tyto telefony teprve začínaly a v našich domácnostech tehdy stále převládaly pevné linky. Když dnes vidí kluk ve věku 8 let fotku telefonního přístroje s vytáčecím číselníkem, tak má určitě tisíc chutí se zeptat: "A jak jste to tehdy nosili...!??"

  • Počet článků 387
  • Celková karma 24,38
  • Průměrná čtenost 2421x
příležitostný publicista