Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ze zpravodajství České televize jsme se zatím pořád nedozvěděli, proč na cíle v provincii Idlíb útočilo syrské letectvo v době, kdy Syrská arabská armáda (SAA) zaznamenává vojenské úspěchy a „rebe­lové“ vládní síly příliš neohrožují. Redaktoři zpravodajství se totiž šikovně vyhýbají faktu, že právě do provincie Idlíb vláda v loňském roce evakuovala radikální vzbouřence z osvobozovaného Alepa, při­čemž syrské letectvo v Chán Šajchúnu útočilo na sklad zbraní radikálů z bývalé Fronty an-Nusrá. Právě tito islamisté se v prosinci 2012 zmocnili chemické továrny nedaleko Alepa, přičemž syrská vláda už tehdy varovala OSN, že „rebelové“ mohou nasadit toxický chlor, který byl v továrně vyráběn. Tedy s největší pravděpodobností tito džihádisté disponují značným množstvím chloru, který nevá­hají nasadit jako bojovou otravnou látku.

2 0
možnosti
Foto

V případě některých „rebelů“ v provincii Idlíb nejde o nějakou „syrskou opozici“, ale o teroristy z Fronty an-Nusrá, nově nazývané Fronta pro dobytí Sýrie. Podle západních analy­tiků v řadách Fronty an-Nusrá dnes v Sýrii válčí zhruba 2000 islamistů jak z Ruskem ovládaných částí Kav­kazu, tak z postsovětských středoasij­ských států, což zvyšuje hrozbu jejich destabilizace. Není tedy divu, že Rusové trvali na oddělení bojovníků „syrské opozice“ od radikálů z Džabhat Fatah aš-Šám (Fronty an-Nusrá) a na odsunu ozbrojených složek této teroristické organizace z Alepa, což Bílý dům odmítal. Extremistická Fronta an-Nusrá, napojená na al-Káidu, je součástí koalice sunnitských radikálních skupin zvané Džaíš al-Fatah, podporované Saúdskou Arábií a Katarem. Jejím cílem je vytvoření ryze islám­ského státu na území Sýrie, přičemž někteří izraelští experti dnes považují Frontu an-Nusrá za daleko nebezpečnější než samotný Islámský stát v Iráku a Levantě (ISIL), tedy tzv. Islámský stát.

2 0
možnosti

Díky, brilantní článek...1*

4 0
možnosti

Kdo lze?

Jednoznacne V.V.Putin a jeho Equipe.

0 3
možnosti

„Bylo nutno něco udělat, aby bylo zřejmé, že je absolutně nepřípustné dopouštět se chemických útoků. Použití chemických zbraní je nepřijatelný zločin. Doufejme, že rychlá reakce prezidenta Trumpa pomůže k tomu, aby se už v Sýrii chemické útoky neopakovaly,“ napsal Bohuslav Sobotka. :-/

0 0
možnosti

.... tak kdo nám lže už víme,- a taky je nám jasný PROČ nám lže, žejo !R^

3 0
možnosti

Dobře napsáno.

Ve hře bylo 59 řízených střel a hlavní roli hrála jedna neřízená střela.

1 0
možnosti

K19a23r29e34l 49D77u43f82e74k

10. 4. 2017 11:22

Perfektně a odborně popsáno. Karma ! R^

10 0
možnosti
Foto

Děkuji za článek a rozhodně karma! R^

13 0
možnosti
Foto

Ano, nehledě na to, že se nikde neukázaly zbytky oněch "bomb", z kterých by se dalo 100 0 zjistit výroba a použitá náplň. Prostě se vypařily.

10 0
možnosti
  • Počet článků 386
  • Celková karma 24,80
  • Průměrná čtenost 2427x
příležitostný publicista