Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

R41a59d65e12k 68K67a16r41a21s

22. 4. 2017 12:36

Pane Flaško, jeden malý, pro vás asi nepodstatný detail:

Celé toto území ovládá Al Kaida, všichni svědci, lokální reportéři, stejně jako lékaři jsou buď členové nebo příznivci této světoznámé teroristické skupiny, takže když to náležitě proškrtám, tak mi zůstane informace z ruských zdrojů, lehce ověřitelná z radarů, že syrská letadla na ta místa zaútočila.

1 0
možnosti
HP

Z minulého článku pana Wágnera: "V případě chemického útoku v Chán Šajchúnu se většině masmédií fakt, že tuto oblast ovládají isla­misté z Fronty an-Nusrá, nehodí do krámu, a tak stále hovoří jen o protiasadovských silách, povstal­cích, nebo rebelech, i když se jedná o džihádisty z koalice sunnitských radikálních skupin zvané Džaíš al-Fatah, podporované Saúd­skou Arábií a Katarem, operující v často dnes zmiňované pro­vincii Idlíb. Z našich sdělovacích prostředků to leze jak z chlupaté deky, ale nakonec přiznal barvu i poli­ticky korektní redaktor Oldřich Mánert na iDNESu, konkrétně ve svém článku ze 13. dubna 2017, kde komentoval prohlášení Bašára Asada. Zde zmiňuje „radikální povstaleckou skupinu Džabhat Fatah aš-Šám (Fronta dobytí Sýrie), která společně s dalšími rebely ovládá Chán Šajchún.“ Tedy i pan Mánert uhodil, jak se u nás říká, hřebík na hlavičku, neboť syrskému městečku Chán Šaj­chún a okolním vesnicím vládnou teroristé z Fronty an-Nusrá, maskované honosnějším názvem Džabhat Fatah aš-Šám."

Zdroj: http://karelwagner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=599628

3 0
možnosti
Foto

Technická: celou provicii Idlíb ovládají džihádisté z Fronty an-Nusrá, jinak též

DžabhatFatah aš-Šám (Fronta dobytí Sýrie), která společně s dalšími rebely vládne dnes diskutovanému městečku ChánŠajchún. Islamisté z Ftonty an-Nusrá byli již několikrát prohlášeni za teroristy.

4 0
možnosti
RK

R31a64d95e13k 71K67a42r84a17s

22. 4. 2017 17:53

Děkuji za upřesnění, an Nusrá nebo nověji Džabhat Fatah aš-Šám je ale jen syrskou pobočkou Al Kaida.

2 0
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že v provincii Idlíb je doma především Fronta dobytí Sýrie (Nusra), útočily zde v minulosti již několikrát americké drony, které zde zlikvidovaly několik významných velitelů islamistů. Fronta an-Nusra před lety slíbila věrnost teroristické síti al-Káida, v červenci roku 2016 však syrští islamisté vazby zpřetrhali a změnili si jméno. Bojovníci Džabhat Fatah aš-Šám patří k vojensky nejschopnějším „rebelům“ bojujícím proti režimu Bašára Asada, jehož odstoupení požadovaly i Spojené státy. Přesto je podle Obamy v současnosti Džabhat Fatah aš-Šám nebezpečnější než Asad. Barack Obama několik týdnů před odchodem z Bílého domu nařídil Pentagonu tvrdší postup proti členům bývalé Fronty an-Nusrá. Americká armáda dostala za úkol najít a zlikvidovat lídry této skupiny. Obama dlouhodobě varoval, že tito ozbrojenci představují stejné riziko jako Islámský stát.

1 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 24,38
  • Průměrná čtenost 2421x
příležitostný publicista