Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Spojené státy v reakci na chemický útok v Chán Šajchúnu, při němž zemřelo přes 70 lidí včetně dvou desítek dětí, uvalily 24.4.2017 sankce na 271 pracovníků syrského Studijního a výzkumného vědeckého střediska (SSRC), které je podle Washingtonu odpovědné za vývoj a produkci chemického zbraňového arzenálu. V pondělí to oznámil americký ministr financí Steven Mnuchin, jehož úřad za sankce odpovídá. "Tyto rozsáhlé sankce míří na vědecké středisko, které přispělo k hrůznému chemickému útoku syrského diktátora Bašára Asada na nevinné civilisty. Spojené státy tak vysílají jasný vzkaz, že my za takovou akci připisujeme zodpovědnost celému Asadovu režimu," řekl Mnuchin.

0 0
možnosti
Foto

Podle dřívějších prohlášení Bílého domu mělo v srpnu 2013 právě toto syrské středisko Scientific Studies and Research Center (SSRC) připravit chemickou munici používanou pro smrtící chemické útoky v oblasti Ghúta, východně od Damašku, kde si chemický útok vyžádal stovky obětí, především žen a dětí. Inspektoři OSN ve své zprávě tehdy konstatovali, že environmentální, chemické a lékařské vzorky, které odebrali, poskytují jasný a přesvědčivý důkaz, že v oblasti Ghúta u Damašku byly použity rakety obsahující sarin s dovětkem, že útočníci použili téměř 400 litrů této látky. U nás lze v odborné literatuře nalézt několik statí na toto téma:

Středa, Ladislav, Zničení syrských chemických zbraní: další krok k celosvětovému chemickému odzbrojení, Vojenské rozhledy, 2014, roč. 23 (55), č. 4, s. 88-101, ISSN 1210-3292 (tištěná verze), ISSN 2336-2995 (on line).

1 0
možnosti
ZH

Vaše snaha se mi líbi R^

3 0
možnosti
JR

J40a67n 64R68á50ž

22. 4. 2017 16:46

Informace jsou sice kusé, ale jedno je jisté. Způsobil to Putin, který se domluvil s Trumpem. A tak jsou ve hře dvě varianty. Dělal, že neví, že Assad má pořád chemické zbraně a doufal, že je použije nebo využil nějakou bohulibou mírovou organizaci, aby tu chemii dodala rebelům co město ovládají s nadějí, že ji použijí oni. A která varianta se nakonec ujala, je předmětem zkoumání. Cílem celé akce však nepochybně bylo, aby US Army měla záminku odpálit pár Tomahawků a elegantně se tak zbavit starosti s jejich ekologickou likvidací.;-D;-D

P.S. Nikdo neví nic určitého, všechno jsou jen spekulace, pro které si každý vybere zdroj, který odpovídá jeho přesvědčení a tak se kolem této politování hodné události žvaní a žvaní bez konkrétního výsledku stále dokola.

1 0
možnosti
RK

R57a64d15e95k 30K71a63r46a38s

22. 4. 2017 12:32

Legrační ta vyšetřování, pachatel by byl, teď ještě proti němu najít nějaké důkazy.

Pokud by takhle měla postupovat policie, tak nikdy nic nevyšetří;-D

0 0
možnosti
Foto

náhodou metoda poručíka colomba.

0 0
možnosti
MD

Dobra 'novinarina'. Karma.

5 0
možnosti
PB

..... koukám, že muž odebírající vzorky sarinu je na to perfektně vyškolenej, připravenej a vybavenej,- bych řek, takovej profesionální sebevrah v sandálech a kšiltovkou, žejo;-D?!

13 0
možnosti
Foto

onen kráter opravdu svědčí o tom, že vznikl podzemním výbuchem. karma R^

3 0
možnosti
JH

Použití chemických zbraní v tomto případě, alespoň tedy ze strany syrského prezidenta ,postrádá jakoukoliv logiku. Pokud se tedy úplně nezbláznil, jde o průhlednou manipulaci jeho odpůrců. V tomto případě se ale zase v roli idiota ocitá americký prezident. Smutné!

18 2
možnosti
Foto

Nesmysl. Assad to zkusil podobně jako s Obamou. Ten mu taky sdělil, že existuje nepřekročitelná hranice a pak neudělal nic. A Assad usoudil, že je vhodný okamžik totéž zkusit s Trumpem. Domácí opozice, nepřátelsky laděná média, neúspěchy v kongresu .... . Ale tentokrát se soudruh Assad společně se svými ruskými ochránci přepočítal.

6 17
možnosti
NM

...každému kdo používá mozek k logickému přemýšlení muselo být od začátu podezřelé s jakou rychlostí byla provedena analýza s výsledkem,že se jedná o sarin když v dnešní době k takovémuto úsudku musí být použity npř.základy z pitvy ale i solidního ohledání" místa činu"...když vezmu v úvahu manévry na vyšetření "záhadného prášku v obálce" tak je podezřele směšné vybavení těch,co ohledávají MČ na obrázku...zkrýtka je to divadlo k odpoutání pozornosti od jiných problémů...je to jako když kovboj vlétne do baru a okamžitě střílí...!!!!!!

10 1
možnosti
RK

R21a65d59e65k 82K21a74r13a97s

22. 4. 2017 12:38

Ohledávali islamisté, tím je řečeno vše.

1 0
možnosti
  • Počet článků 386
  • Celková karma 24,80
  • Průměrná čtenost 2427x
příležitostný publicista