Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

MZak

20. 4. 2012 15:39
No dobra, ale vite...ono je to naopak

Oni ti ezoterikove a kartarky a malovaci aury...tihle vsichni berou auru jako fakt, proste o ni slyseli a tak je jasne, ze musi existovat. Predstavuji ji jako barevne svetylko a mluvi o jeji sile atd... Dokonce ji i vidi a dokonce podle ni i leci atd... Problem je v tom, ze tohle muzete rici o cemkoliv. Muzete vytvorit uplnou fantasmagorri tady primo od stolu. Muzete napriklad rici, ze v kazdem nezivem predmetu "tepe srdce" a vy ho slysite.A ze podle toho poznate lecebnou energii vesmirneho zivota. Prvne se Vam budou vsichni smat, pak zjisti, ze se na tom da vydelat a zacnou taky rikat, jak to vnimaji.Dokazat ze je to blabol, je priserne obtizne. Jen vy vite,ze to je blbost. Blbost to je, ale ono pak staci pockat az veda pokroci a napriklad najde rezonacni kmitocet bla bla bla (ted si vymyslim) no a pak muzete zacit kricet: "No vidite ja jsem Vam to rikal, ze to srdce existuje, ja to uz tenkrat vedel...veda je zkostnatela, ezoterikove jsou bozi !!! " A tak nejak je to s tou aurou...

0 0
možnosti

007karel

20. 4. 2012 16:24
Re: No dobra, ale vite...ono je to naopak

Pokud se Vám jedná o záhadologický a léčitelský výklad aury a zaměňování tohoto lidového pojmu s tajemnými „energiemi“, jistě najdeme společnou řeč, o tom nepochybuji. Ale ve článku nahoře je myšlena „aura“ jako Reichenbachovo světlo. Vtip je právě v tom, že teprve až se podaří Reichenbachovo světlo zcela objasnit (po čemž nevolal jen Ing. Patrovský, po čemž nevolám jen já, ale i klub Sisyfos), sebere exaktní interpretace tohoto jevu všem spekulantům vítr z plachet. Neznám lepší argumentaci, než fakta ze základního výzkumu. Ta dosud chybí. A o to tu jde.

1 0
možnosti

007karel

19. 4. 2012 21:16
Netahejte sem proutkaření

Jak se píše v pravidlech diskusí: "Vážení čtenáři, o vaše názory velmi stojíme. Chceme však, aby diskuse měly smysl. Proto vás prosíme, diskutujte slušně a k tématu článku."

Netahejte sem už, prosím, žádné proutkaření.

0 0
možnosti

dolch

19. 4. 2012 17:00
Poznámka

jednotkou tepla je Kelvin, nikoli stupeň Kelvina. Takže 300 K a podobně.

0 0
možnosti

Johan4

20. 4. 2012 8:16
Re: Poznámka

Kelvin je jednotkou teploty, jednotkou tepla je joule.

4 0
možnosti

Fermi

19. 4. 2012 16:35
:-)

Takže pan Lysenko měřil termoemisi u pevných anorganických těles a vy jeho výsledky dokážete aplikovat na lidskou tkáň. Volné elektrony infrakamerou nezachytíte, k tomu jsou určeny úplně jiné detektory. Infrakamerou zachytíte jen tepelné vyzařování, které vyzařuje každé těleso nad absolutní nulou. O tom, že i člověk vyzařuje tepelné vyzařování, není třeba diskutovat a neznám vědce, který by to popíral.

0 0
možnosti

007karel

19. 4. 2012 20:39
Re: :-)

Jak semůže každý přesvědčit, napsal jsem v článku, že "auru, lze pak de­tekovat též měřením za použití infračer­vené (IR) kamery". Kde je tam napsáno, že infrakamerou zachytím volné elektrony?

0 0
možnosti

falm

19. 4. 2012 9:49
Nehoňte si triko

"našimi vědci opomíjený a dosud neobjasněný fenomén ... se pomalu a jistě přesouvá z webů a blogů nejrůznějších záhadologů, senzibilů a lidových léčitelů na stránky recenzovaných odbor­ných časopisů a publi­kací, kam bezesporu patří."

Je to stejný blábol jako řada jiných "vědeckých" výzkumů... zejména toho druhu, které se děly v Sovětském svazu.

Vážený a milý, kdyby tyhle věci byly k nějakému užitku a nebo byly skutečně věděcky uchiopitelné a ne jen v oblasti Paranenormálních blábolů, pak už by se toho dávno někdo komerčně chytil - udělal si na tom Nobelovku, zahájil na tom tvrdý byznys a tak dále a tak podobně.

Tento můj výrok si taky můžete zařadit do Národní knihovny ČR, aby bylo jasné, že celé to Vaše anomální psaní nadělá víc škody než užitku a bude zas potřeba celé generace, aby se ty bláboly vyvrátily.

3 0
možnosti

Janhura

19. 4. 2012 10:10
Správně: Nehoňte si triko a Grygara na vás!

Neboť čemu oni, zasloužilí vědci nerozumí, to neexistuje a je to pavěda!

.

Jen na okraj: Proč ještě dnes, ve 3. tisíciletí, každá studnařská firma před vrtem zjišťuje vhodné místo virgulí? A dříve virgulí zjišťovali ložiska nerostů, aby nemuseli zkusmo a tedy zbytečně vykopat stovky, ne li tisíce šachet?

3 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 24,38
  • Průměrná čtenost 2421x
příležitostný publicista