Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Bylo by záhodno uvádět aspoň zdroje informací, když už nejsou z Vaší hlavy... Tenhle text je očividně "inspirován" Wikipedií.

0 1
možnosti
Foto

Článek není opisováním Wikipedie, ve skutečnosti jde o několik rozsáhlých článků na sebe na­vazujících (Záhadná samovznícení, Jak hořelo v zavřené ledničce, Samovznícení člověka aneb SHC, včetně článku sérii uzavírajícího - Samovznícení v nemocnici?), neboť dané téma má řadu neopomenutelných, podstat­ných souvislostí, přičemž některé z nich jsem rozebíral již před několika lety, nejen na blogu, ale i ve dvou knižních publikacích. Zde na iDNESu nejde o vědeckou práci z recenzovaného časo­pisu, kde se uvádějí na všechny jednotlivé atributy odkazy. Na to nejdůležitější zde ale odkazy každý čtenář najde, stačí jen na ně kliknout, pak si může přečíst všechny odborné články prof. Forda a vyslechnout celou jeho před­nášku, což je pro tento článek nejpodstatnější. :-)

1 0
možnosti
PV

P97a20v72e86l 14V53l85a15s

10. 7. 2014 22:18

Kdysi jsem pracoval na IBP a vyšetřovali jsme vznícení pracovníků. Jeden byl zedníkem a pracoval na fasádě technických služeb ČKD. Šel zavřít přívod vody do šachtice a když vylezl vzplál a uhořel. Příčinou byl unikající kyslík z vadného kyslíkovodu, který naplnil šachtici čistým kyslíkem a oděv zedníka se jím nasákl a když vylezl na prudké slunce, došlo k samovznícení. Druhý případ byl zámečníka, který manipuloval s  vadnou kyslíkovou hadicí od kyslíkové láhve a když se mu nepodařilo ji opravit, zavřel láhev a šel podpálit benzinovou letovací lampu. Kyslíkem nasátý oděv hořel jako střelný prach.

0 0
možnosti
Foto

K tomu jedna poznámka.

Kdyby šlo opravdu o čistý kyslík, člověk by se jím otrávil. Při velmi vysokých koncentracích dochází k hlubokému bezvědomí a křečím. Naopak při snížení koncentrace kyslíku pod 18% objemu dochází k dušení, které  se zrychluje s poklesem obsahu kyslíku ve vzduchu. Jinak ale kyslík nachází široké uplatnění v lékařství (kyslíkové přístroje), sportu (kyslíkové láhve pro potá­pěče, horolezce a letce), zásobní láhve s kyslíkem používají i hasiči při zásazích. Přičemž ke vznícení kyslíku vdechovaného lidmi nedochází. Je pravda, že kyslík představuje velmi reaktivní plyn. Podle obecných definic se slučování kyslíku s ostatními prvky nazývá hořením,  to však musí mít daná látka potřebnou teplotu vznícení či zápalnou teplotu. Teplotou vzní­cení se rozumí nejmenší teplota, na kterou musí být směs látky se vzduchem zahřáta, aby se okamžitě zapálila. Jde prakticky o exotermní reakci, která vede k uvolnění velkého množství tepelné energie. Proto se také používá kyslík při řezání. Takzvané řezání kyslíkem patří mezi nejstarší metody dělení kovových materiálů. Ve skutečnosti je však pro tuto metodu nezbytný i hořlavý plyn, který dokáže (obohacený kyslíkem pro lepší spalování) nahřát řezaný materiál na zápalnou teplotu a tím nastartovat celý proces. Jinak řečeno, není pravda, že je kyslík hořlavý. To je hluboký, na internetu tradovaný omyl. Kyslík jen podporuje hoření.

1 0
možnosti
LJ

Zajímavý článek. Kdysi o tom měli pořad v televizi. Zaujala mne tam jedna věc: Tělo shořelo v bytě, někdy dokonce v posteli, a nevznikl od toho požár. Pokud je to pravda, pak je těžké najít vysvětlení.

0 0
možnosti
HP

Proč neshořel celý byt je vysvětleno v té přednášce prof. Forda, na kterou dal autor článku odkaz.:-)

1 0
možnosti
MR

Zde jde možná o jiný fenomén, kdo má cit vnímat čakry tak pochopí o co jde. Čakry jsou vlastně transformátory další složky našeho světa, či respektive, dimenze, vedle času, prostoru. Obsahuje takové kvanta informací a stavů, kde by jedna jednotka v naší dimenzi vytvořila, časový úsek našeho vesmíru o délce 1 tisíce let se vším všudy.

Je to kontinuita, super stav kde je vše bez rozdělení, na prostor, čas ... .

Čakry umí se naladit na tento stav a jejich produktem je intuitivní vědomí, respektive intuice. Není to nic jiného než než krátkodobé překročení omezení mozku pracovat s toky dat, informací.

Zajímavé je že samovolné vznícení ponechá většinou za sebou končetiny. Čakry jsou podél páteře.

Čakry mohou vybudit najednou takovou aktivitu že až samotné tělo spálí ... . Pracují na určité oscilaci, kde o něco níže je energie a následně hmota ... .

Je to jako kdyby jste do Ledky najednou pustili milióny voltů ... .

1 1
možnosti
HP

Moc hezké, ve kterém anatomickém atlase najdeme ty čakry ? Ale stačí, když dáte odkaz na některý recenzovaný časopis, kde se hovoří o tom, jak čakry "samotné tělo spálí".;-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 386
  • Celková karma 24,80
  • Průměrná čtenost 2427x
příležitostný publicista