Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dánové to nemaj jednoduchý. Na hradě Elsinor se to duchy jen hemží :-)

0 0
možnosti
Foto

Ten Elsinor je mi nějaký povědomý. Nepsal o něm sám velký Jára ?;-)

0 0
možnosti
JP

J67o66s27e98f 72P98o88t63r

3. 1. 2015 1:33

Nedivím se,  a stačí mi znát českou společnost. Pokud si uděláte samostatný výzkum mezi spoluobčany, tak zjistíte, že 80% lidí u nás věří od horoskopů, přes převtělování duší k mimozemšťanům, ezoterice, hádání z karet, černá kočka přes cestu ...Zvlášť aktuální je dneska víra v mimozemšťany, asi pod vlivem sugestivních pořadů na ZOOM. Asi pravdivou odpověď by nám měly dát průzkumy od sociologů. nebo tak, ale ti se raději zaměřují na účinnost reklam, protože z toho jim jdou peníze.

U občanů ČR je tato skutečnost oproti Dánům o to závažnější, že ti prošli tvrdým totalitním 40 letým vymýváním mozků "vědeckého marxismu-leninismu" a měli se zjevit jako tabula rasa, čistý nepopsaný list, čistí ateisté, ale opak je pravdou.

Říká se, že vědecko- technické  výdobytky poskytují každému z nás na 330 virtuálních otroků a o to je náš život lehčí proti  našim předkům, neboli v tomto směru je věda maximálně účinná, ale když má  odpovídat na fundamentální otázky existence totálně selhává. Jasný důkaz je v udeném článku i názorech obyvatel ČR.

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu v tom, že pro naše sociologyjsou některá témata TABU. Sociologický výzkum formou anket a dotazníků je poměrně rychlý a nenídrahý. Jenže, co když se opravdu prokáže, že velká část laické veřejnosti u násvěří na duchy a většina našich pubescentů a adolescentů, tak jako veskandinávských zemích, vyvolává, nebo někdy vyvolávala duchy? Až se našeakademická obec bude výsledků sociologického výzkumu děsit, na koho se to u nás dá vlastně pak svádět ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 386
  • Celková karma 24,80
  • Průměrná čtenost 2427x
příležitostný publicista