Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pohyb plastového předmětu je způsoben vlivem elektrostatické elektřiny. Stejně jako u Egélyho kolečka a motoru, který umí na tomhle principu fungovat. Jako vždy, žádné čárymáry.

Jinak  máte nesprávně jednu z tezí: člověk naopak umí velice dobře obelhávat sám sebe. Okolí už ne tak dobře. :-)

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu v tom, že pohyb plastového předmětu může být způsoben i vlivemelektrosta­tické elektřiny. Ale není tomu tak vždy. To jen za určitýchpodmínek. A je to ve skutečnosti jen jedna z více možností. Pokud tvrdíte,že pohyb tužek či náplně na celkem osmi v článku uvedených videozáznamechje způsobován elektrostatickou elektřinou, můžete nám své tvr­zení dokázat. Dvěpropisky máte jistě doma, není tedy nic snaz­šího než tyto ukázky napodo­bit (bez foukání) uVás doma v jednoduchém experimentu, který natočíte a dáte na YouTube. Pokud svétvrzení nedoložíte, pak jde jen o pouhou spekulaci, která se podobá „elektromotorickésíle“ starosty z předešlého článku Záhada poltergeista byla objasněna !(?),kdy pan starosta také údajně „vědecky“ objasnil pohyby bez dotyku, ke kterýmdocházelo ve francouzské vesničce Albaret-Sainte-Marie.

0 0
možnosti

A k cemu to vsechno je dobre ?

0 0
možnosti
Foto

Ke zdokumentování údajně podle některých skeptiků neexistujícího jevu, který je pak možné objasnit. Stále to dlužíme přírodovědcům z 19. a začátku 20. století, jejichž poznatky zapadly v moři skepse.

1 0
možnosti
  • Počet článků 386
  • Celková karma 24,80
  • Průměrná čtenost 2427x
příležitostný publicista