Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EK

E54m20i82l 82K74l67e76č92k54a

16. 4. 2015 16:11

Tak, tak. Vladimír Vysockij je i celebrita na právě probíhající konferenci ICCF19 věnované každoročně posledním poznatkům v oblasti studené fůze alias LENR. I zde se věnuje výsledkům biologického odbouravání radioaktivního césia. Toto však není hlavní náplň konference. S napětím se očekávalo, zda něco nového nepřinese šéf Industrial Heat (IH) Tom Darden (firma, která v současnosti realizuje Rossiho E-Ca v pokusné 1MW teplárně). Zatím jsme se nových technických informací nedočkali.

Co je však daleko důležitější, Tom Darden označil chování maistreamové "vědecké komunity" k výzkumům M.Fleischmana a S.Ponse za vraždu "novorozeněte" (...The treatment of Fleischmann and Pons, and the treatment of any of you by mainstream institutions and the media will go down in history as one more example of scientific infanticide, where entrenched interests kill off their divergent progeny. . . .), která bude vytvářet černou kapitolu  v historii vývoje fyziky. Každopádně však současnou dobu charakterizuje jako "Tipping point", tedy bod zvratu, kde by v této oblasti mělo konečně dojit k výrazné změně. Transcript jeho projevu na ICC919 je možno najít zde http://www.e-catworld.com/2015/04/14/tom-dardens-speech-on-lenr-at-iccf19/ .

Na konfernci ICCF19 je rovněž přítomen pan Alexandr Parkhomov, který svými zveřejněnými pousy s replikací E-Catu A.Rossiho budí opravdové nadšení mezi LENRisty. Informaci najedeme na stránkach E-cat Worldu http://www.e-catworld.com/2015/04/16/technical-discussion-with-alexander-parkhomov-on-his-replications/ . Za zmínku stojí hlavně jeho stručná charakteristika ingrediencí pro úspěšnou replikací, které jsou: "nickel in powder form, lithium aluminium hydride, and a “dirty” chopped AC waveform of the type obtained by using a thyristor controlled power supply. That is all.....

Brilloin Energy se zde presentuje svoji teorii "Záchytu elektronu..." http://www.e-catworld.com/2015/04/15/brillouin-energy-presentation-on-electron-capture-reaction-ecr-model/ .

0 0
možnosti
HP

Výzkum prof. Parchomova byl představen zde na tomto blogu 31.března:

http://karelwagner.blog.idnes.cz/c/456131/veda-nebo-pseudoveda.html?ref=viacbloger

V experimentech Parchomov pokračuje, při tom posledním dosáhl ještě výraznějšího efektu :-)

1 0
možnosti
DT

Zvláštní - na kyjevské univerzitě neexistuje žádná taková katedra, jakou vy jmenujete. Jsou to dvě různé katedry.

0 3
možnosti
Foto

Zřejmě sem nejde načístvůbec azbuka. Ale odkaz na stránku funguje, můžete si tedy ověřit.  V přepisu, aby se dalo vložit, to je paktakhle:

S 2006 goda –zavedujuščij katědroj matěmatiki i těoritěčeskoj radiofiziki.

 

Nicméně pokud jsou tam jižnyní katedry dvě, jistě Vám rádi řeknou, na které z nich tento ukrajinský vědecpůsobí.;-)

Nebo chcete jeho e-mail, bude si s ním dopisovat ?

1 0
možnosti
MD

Zajimavy clanek. Diky.

4 0
možnosti
  • Počet článků 388
  • Celková karma 21,13
  • Průměrná čtenost 2414x
příležitostný publicista