Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když se začalo mluvit o přijímání uprchlíků, jako první mě napadly právě nemoci. V naší zemi se očkují děti od útlého věku proti spoustě nemocí a najednou se objeví zprávy, že by k nám měli přijít lidé ze zemí, kde se objevil např. záškrt, který se u nás již desetiletí nevyskytuje, i když se proti němu stále očkuje. Napsala jsem tehdy na ministerstvo zdravotnictví, jak budou tuto situaci řešit. Ti mě odkázali na jiné ministerstvo a odtud mi odpověděli, že je vše naplánované, že se vybere určitý počet uprchlíků, kteří budou prohlédnuti lékařem na místě /v jejich zemi/, poté budou na určitý počet týdnů umístnění do karantény, očkováni a až poté se mohou volně pohybovat na našem území. Tak jsem si říkala dobře. Půjde o děti, ženy asi hlavně, neviděla jsem problém. Zajímalo by mě, jestli počítali ony odpovědné osoby se stavem, který je dnes na /nejen/ našem území. Že sem vtrhnou hlavně silní chlapy, bandy, které se tu pohybují naprosto nekontrolovaně, mohou cokoli. Nedělám si názor z toho, co je nám předkládáno médii /nechci se nechat jimi ovlivňovat/, ale situace je podle mě hodně nepřehledná, bez kontroly a jediní, kdo na to může doplatit, jsme my...:-(

4 0
možnosti
HP

Stačí se podívat např. na stránky UNICEF -Rychlé přesuny obyvatel bez zajištěné zdravotní péče za­příčinily, že se po 14letech poprvé v zemi objevily případy dětské obrny. :-(EU

1 0
možnosti
HP

Dnes, tedy 24.7. byla zveřejněna na blogu zpráva našeho europoslance.

O tom, jak pozorovatelé odjeli na kontrolní misi na Sicílii s tím, že zde uvidí skutečné „uprchlíky“. Nicméně realita byla jiná :

http://zdechovsky.blog.idnes.cz/c/470402/udajni-uprchlici-nebo-pouze-ekonomicti-imigranti.html

1 0
možnosti
KA

K53a47r26e75l 30A16d12a34m

6. 7. 2015 21:14

Poslat je všechny na izolaci ... není, kdo by to dobrovolně zaplatil.

0 0
možnosti
AR

Jo, zpátky do Afriky !!

2 0
možnosti
RT

Karma, driv kdyz sem jeli africti studenti, byli 2 mesice v karantene.Nemusi to vypuknout hned, Ameriku taky nedobily zbrane, ale chripka a domaci zvirata (prasata).Znam tu hodne africanu, jsou tu uz 25 let.Proto vim co museli podstoupit.

6 0
možnosti
Foto

To nebezpečí nezapadlo dělají se u nás zdravotní prohlídky.

Je potřeba to nebezpečí rovněž nepřeceńovat, protože drtivá většina těch různých parazitů u nás nemůže provést celý životní cyklus a nemůže se pak přenést. Ostatní se pak nepřenesou při dodržování standardních hygienických návyků.

Mohl byste upřesnit kde to má být více než 50% lidí nakažených HIV8-o

Čísla hovoří poněkud jinak.

0 10
možnosti
Foto

Pokudjste lékař, tak se jistě domluvíte s paní Jarmilou Průchovou, která dnes publikovalsvoji stať „WHO: Epidemiologický pohled na imigraci“, zde :

http://neviditelnypes.lidovky.cz/who-epidemiologicky-pohled-na-imigraci-dyr-/p_veda.aspx?c=A150627_201553_p_veda_wag

 

Nebo s panem JiřímHrdličkou pod jeho statí  „IMIGRACE:Pohled epidemiologický“ zde : 

http://neviditelnypes.lidovky.cz/imigrace-pohled-epidemiologicky-day-/p_veda.aspx?c=A150625_161532_p_veda_wag

11 0
možnosti
MD

Dobre tema, dobry clanek. Karma.

15 0
možnosti
Foto

Díky. Je to jen maličká kapka v moři - byl bych rád, kdyby se tomuto tématu začali věnovat naši novináři.

9 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 24,32
  • Průměrná čtenost 2421x
příležitostný publicista