Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Tohle je "primitivní" vnímání a pohled jež v sobě odráží sociální chování tlupy, společnosti a nepřináší nic dobrého.

Věk národa byl někde v 19 a 20 století, kdy zde bylo Rakousko a Uhersko, navíc zde bylo Markrabství Moravské a Slezsko.

21 století přineslo pokrok a změny do společnosti a rozvoj duševnosti , lidská práva, ženská práva, životní prostředí, nukleární sebezničení, technologický pokrok ... .

Zde už se lidi mají sami postavit na vlastní nohy a myšlení a dospět a dospělost není o tom napravovat a řešit život rodičů, zde společnosti. 

Tím se vytváří další vrstva jež je stavěna na komplexnějších hodnotách a vnímání a jde třeba o Evropanství.

To ale neznamená že se zanevře na svoji národnost, jen je vnímána v pravém světle a duševně v komplexu jejího vývoje a času.

0 2
možnosti
HP

Ani při nejlepší vůli nedokážu pochopit, proč je podle Vás tenhle článek primitivním pohledem, jenž "v sobě odráží sociální chování tlupy". Četl jste to ? A četl jste to pravdu celé a pozorně ?

2 0
možnosti
SB

Mně ani tak dalece nejde o češství, jako mi jde o evropanství. Ale o skutečné evropanství, nikoli o ten paskvil, který se jmenuje Evropaká unie. O skutečné evropanství a ne o nějaké krasořečnické fráze od Václava Havla nebo od Karla Schwarzenberga.

Odtud též pochází můj odmítavý postoj k africkým přistěhovalcům.

3 0
možnosti
MK

Já osobně nejsem absolutně přesvědčen,  že český národ může být "čistý". No podle dějin snad nebyla válka v Evropě, která by se pře nás nepřehnala. No a co vojáci, kromě jídla ještě chtěli;-D;-D;-D;-D????

0 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 24,38
  • Průměrná čtenost 2421x
příležitostný publicista