Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ještě malou poznámku k těm čínským zájmům. Téměř polovina do Číny dovážené surové ropy dnes pochází ze zemí Blízkého východu. Čínská těžařská společnost China National Petroleum Corporation musela opustit ropná pole v Sýrii, další čínská společnost Sinochem vlastní padesátiprocentní podíl v syrských ropných polích, a pokud by tato pole padla do rukou Islámského státu, utrpěla by Čína značné finanční ztráty. Syrský zdroj uvedl již minulý týden, že „Čína plánuje v nadcházejících týdnech vstoupit do bojů proti IS na území Sýrie.“ Některé zahraniční zdroje uvedly, že se čínské válečné lodě již vydaly přes Suezský průplav k syrským břehům.

3 0
možnosti
Foto

Ne že by snad přímo cenzura, ale ,,kdosi" články jistě ,,rediguje". Jistá ,,politic. korektnost" je jistě ,,žádoucí". Jde ,,toliko" o to kým a z jakého důvodu;-)

3 0
možnosti

Předpokládám, že zbyteček tkzv. umírněné opozice FSA tam je islamisty udržován záměrně, aby "fasoval" vojenskou podporu od USA. Dokonce si ani nemyslí, že jim ty zbraně prodávají, ale přímo předávají. Je to čistě jen vývěsní štít, prázdná slupka bez obsahu určena pouze pro tento účel. Ono by se asi špatně zdůvodňovala pomoc přímo terostickým organizacím. To by vypadalo opravdu blbě.

7 0
možnosti
  • Počet článků 386
  • Celková karma 24,80
  • Průměrná čtenost 2427x
příležitostný publicista