Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky příspěvku, který do diskuse přidal Standa Novák, na který pak reagoval Libor Vaněk, jsem dnes ráno pod článek přidal ještě POST SCRIPTUM.

0 0
možnosti
JK

J36i42r15i 16K66l83o54u31d53a

27. 10. 2015 6:25

Opravte si v clanku, ten protest je nejvetsi za poslednich 10 let (ne 20). Protesty proti valce v Iraku byli vetsi.

0 0
možnosti
Foto

To šlo o mírové protesty, nicméně text v úvodu jsem upravil. Díky za upozornění :-)

0 0
možnosti
Foto

Zaměřte se na přednášky doc. Ilony Švihlíkové. Jsou i na youtube.com

2 0
možnosti
Foto

Jen něco málo k tomu "lacinému" masu z Ameriky. Za většinou živočišné výroby zde stojí velké, nadnárodní společnosti, jejichž „factory farming“ hledá rychlá a ekonomicky výhodná řešení. Jenomže jejich nejčastější řešení vedou k podávání velkých dávek antibiotik hospodářským zvířatům, což má vliv i na bezpečnost potravin živočišného původu pro člověka (zhruba 80% roční produkce antibiotik v USA je dnes určeno pro potřeby chovatelů hos­podář­ských zvířat). Podávaná antibiotika a jejich metabolity pak zůstávají v tělech zvířat do té doby, než do­jde k jejich kompletnímu vyloučení nebo rozkladu. A rezidua těchto látek při pravi­delné konzu­maci pro člověka představují zdravotní riziko. Proto také bylo v EU podávání antibiotik, coby sti­mulátoru růstu, u vykrmovaných zvířat ukončeno.

4 0
možnosti
RH

A to nás někdo bude nutit kupovat produkty, které nechceme? Vy to podáváte, jako by občané byli pitomci, kteří si nejsou schopni na trhu odpovědně vybrat, za co utratí peníze. Pokud bude někdo chtít baštit geneticky modifikovanou snídani, tak ať si ji koupí, pokud bude někdo prosazovat domácí výrobky, tak může kupovat je. Máte dojem, že by měl stát nebo byrokrat určovat, co je pro nás dobré?

4 8
možnosti
LV

L61i11b90o98r 53V22a32n44ě83k

26. 10. 2015 14:20

Tentokrát naprostý souhlas.

1 1
možnosti
SN

:-)..... Pro to, že se děje něco nekalého svědčí i pořád dosavadní tajnost návrhu smlouvy. Europoslanec Ransdorf, to jsem slyšel na vlastní uši,( ne JPP), měl zájem se s ní seznámit. Zašel v Bruselu do knihovny, dostal výtisk, některé stránky chyběly, musel odevzdat mobil, aby si to náhodou neoofotil, na studium dostal 1,(slovy jednu), hodinu, za dozoru zaměstnance knihovny. A  teď mi povídejte, že to není levárna! Co též dobrého z Emeriky by mohlo přijít, než byznys za každou cenu. Mimo to, pře budou řešit ne soudy, nýbrž arbitráže. Tu zkušenost už máme - TV Železný nás stála 10 mlrd. pro amerického podnikatele !  Takže.....právem jsem nedůvěřivý, a to už nemluvím o kuřatech napajcovaných růstovými hormony a antibiotiky, bez omezení !  R^R^R^

9 3
možnosti
LV

L73i85b98o49r 41V14a56n24ě11k

26. 10. 2015 14:20

Pohádkové horory

1 3
možnosti
LV

L71i32b34o65r 97V19a10n45ě26k

26. 10. 2015 12:21

Tato dohoda, pokud jsem pochopil o co jde, hrozí tím, že my, obyvatelé budeme mít levnější a kvalitnější potraviny.

Pro farmáře v EU hrozí, že jim z našich daní a předražených potravin budeme subvencovat neobdělávání půdy a nechování dobytka, jen aby mohly být ceny co nejvyšší.

Nesmysly v oblasti geneticky zušlechtěných plodin a organismů - zelená ideologie, která v EU ještě stále místy zůstala v mozcích voličů - také hrozí být vystavena realitě - příznivé pro nás, občany.

Co jsem četl o legislativě v USA v oblasti potravin, nedomnívám se, že je benevolentnější než v EU. Jen je racionálnější.

6 9
možnosti

Příznivé to bude, to ano. Pro USA!!

5 2
možnosti
VJ

Autore, český občan, více než cokoli jiného, potřebuje zejména klid na práci. Podle známého hesla "labora et labora. Na cokoli jiného máme osvětlené jedince a polovysoké úředníky.

0 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS