Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vyšla zpráva irácké vlády ze srpna2012 ze které vyplývá že ve spolupráci s britskou armádou nechala zničit poslednítisíce tun bojových chemických látek v bunkrech al  -  Muthanna,kde bylo spojeneckými vojsky zajištěno přes 30 000 granátů  chemické munice, 480 000 litrů bojovýchchemikálií a přes 2 000 000 litrů   chemickýchprekurzorů (chemikálií před konečnou modifikací v chemické bojové  látky). Dále se našly dokumenty ze který jezřejmé, že další chemických zbraní před invazí odvezlo Rusko, část jich zničilSadam sám a část jich pod nosem USA (které v té době obsadilo Irák) bylo odvezeno. Podle výzvědné služby Izraele se mělo jednat o Sýrii.

6 0
možnosti
HP

Ano, mluvilo se o chemických zbraních převezených do Sýrie (i když Saddám s Bašárem se moc nemuseli), ale naštěstí byly syrské zásoby chemických zbraní pod přísnou mezinárodní kontrolou zlikvidovány. V červenci 2014 Američané zahájili neutrali­zaci syrského sarinu a yperitu. Nejprve zneškodnili 581,5 tuny látek potřebných pro výrobu sarinu a následně 19,8 tuny prekurzoru yperitu. V pondělí 18. srpna 2014 pak svět obletěla zpráva, že podle vyjádření Pentagonu i prezidenta Baracka Obamy labo­ratorní technici na speciálně vybavené americké lodi Cape Ray v mezinárodních vodách Středo­zemního moře hydrolýzou zneškodnili nejnebezpečnější syrské chemické zbraně. Ovšem o tom, že si IS vyrábí svůj sarin, nebo že zařízením na výrobu sarinu v Sýrii dis­ponuje Fronta an-Nusrá, se moc nepíše. Natož o tom, že zprostředkovatelé v Turecku a Saúdské Arábii pro islamisty shánějí   in­gredience sarinu ve velkém, po desítkách kilogramů, pro velkovýrobu.

0 0
možnosti
MK

Divné to vůbec není UŠÁci přišli na to, že korupcí a lokálními, nejlépe občanskými, či náboženskými válkami, které nesmí příliš eskalovat mimo zájmovou oblast, si podmaní ekonomicky i politicky svět. No a navíc se drží  hesla "Účel světí prostředky" , takže maj povoleno vše. Jenže to dělaj poslední dobou dost hloupě a naivně, tak se jim to trochu vymyká z rukou. Těžkým "výbuchem" pro ně byla Ukrajina, teď maj hodně velké problémy s ISILem,  a tak posledním úspěchem snad byl rozvrat Libye

2 5
možnosti
HP

Dávám sice mínus, ale zde zajímavý dovětek k Vašemu tématu z nových zpráv:

Vojenská technika a vybavení za více než čtvrt miliardy dolarů, které Spojené státy poslaly jako pomoc ukrajinské armádě, jsou zastaralé a nevyhovující, jak píše list The Washington Post. Dodávky zastaralé výstroje a techniky podle amerických novinářů zasely v řadách Ukrajinců spíše nedůvěru a podlomily jejich morálku.

1 1
možnosti
  • Počet článků 386
  • Celková karma 24,80
  • Průměrná čtenost 2427x
příležitostný publicista