Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

velmi zajímavý článek R^

0 0
možnosti
Foto

Já už viděl jinačí videa!

Asi jsem už uváděl, co zažil s. profesor Merhaut. Kolegové mu předvedli, že po vhození mince do pokladničky se zakýval svatý obrázek na stěně. Nebohý materialista pátral, prohlížel pokladničku, sundal obrázek ze zdi, a nic. Jen jej pověsil a vhodil minci, zase se zakýval. Posléze odešel, zachmuřen a s podlomenou vírou v materialistické pojetí světa.

Jediné, čemu lze z těch nahrávek věřit, je to ťukání a různé zvuky. Nevíte, co dokážou za rámus udělat dvě myši a skořápka od ořechu, a to nemluvím o kuně a její rodince na půdě.

Zajímavé je, že tyto jevy se nikdy neukážou v přítomnosti nestranných pozorovatelů a přítomnosti solidních registračních přístrojů. O debaklu při zkoumání Bílé paní mými kolegy jsem už asi taky psal.

0 0
možnosti
HP

Trošičku jste si to popletl. V tomhle článku se nehovoří ani o materialistické a ni o idealistické verzi ideologie Vašeho "pojetí světa". Jasně a výstižně je tu řečeno, že má jít o dosud neobjasněné přírodní jevy. Ne každý s tím bude souhlasit, ale každý má právo na svůj vlastní názor na věc. :-)

0 0
možnosti
DT

:-) Lidská naivita je nekonečná. Nebo honba za senzací, jak kdo.

1 0
možnosti
HP

To máte pravdu, paní Dano, hodně lidí sedne novinářům na lep. Tak jako když jste v případě viru Zika uvěřila v možnost epidemie v České republice.;-)

0 0
možnosti
SB

Je to sice hodně zajímavé, ale bohužel člověk neví, čemu má věřit. Lovci senzací kolikrát už vědomě překroutili pravý stav věcí jen proto, aby jim z toho vznikla senzace, protože ta se lépe prodává než normální stav věcí. Kdyby pan Moody (americké autor knihy Život po životě) zveřejnil, že hovořil s lidmi, kteří byli ve stádiu klinické smrti, a že nikdo z nich si nic nepamatuje, nemohl by o tom napsat knihu. Když však píše o zážitcích, jako je pocit tepla, světla, hovor s Vyšší Bytostí, první kontakt s přáteli a příbuznými, kteří zemřeli již před ním, tak taková kniha se lépe prodává než svědectví "nic si nepamatuji".

Neříkám, že Moodyho kniha je podvrh, ale klidně to podvrh být může. Člověk opravdu neví, co z těch četných záhad jsou skutečné záhady a co je jen lež, která má za úkol strhnout na sebe pozornost, popřípadě vydělat autorovi peníze.

Potom to dojde tak daleko, že člověk pochybuje i o skutečných pravdách, protože prostě neví.

3 0
možnosti
Foto

Ano, v tomto máte pravdu, v případě tzv. "života po životě" jde o případ subjektivní reality, kdy jsou z nějakých zážitků, počitků a subjektivní vjemů resuscitovaných pacientů vyvozovány všelijaké spekulativní závěry.

Zde ale v článku hovořím o přírodních jevech, kde nejde o žádnou subjektivní realitu, nejde zde o halucinace, nebo optické či sluchové klamy. Na tomto poli má současná, moderní věda výhodu, neboť se jedná jen o objektivní realitu. Problém je však v tom, že bývá existence takovýchto fyzikálních jevů odmítána jen proto, že ji pověrčiví lidé spojují s existencí duchů. A přitom takové spojení postrádá logiku: v případě fyzikálních jevů nejde o žádný "nehmotný svět" či jakési "duchovno". Jestliže se například nějaký objekt pohybuje, je to vždy výsledek fyzikálního vlivu či působení fyzikálních sil. Prostě a jednoduše, tyto případy vždy řeší fyzika ruku v ruce s matematikou, tedy exaktní vědy.

1 0
možnosti
  • Počet článků 386
  • Celková karma 24,80
  • Průměrná čtenost 2427x
příležitostný publicista