Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

bez takovych krasnych zahad by se lidstvo asi brzy nudilo :-))

2 0
možnosti

Autentičnost videa ještě nedokazuje, že s televizorem někdo nemanipuluje pomocí nějakého zabudované vibračního mechanismu, nebo magnetů.

0 0
možnosti
Foto

Četl jste někde v článku, že autentičnost videa něco takového dokazuje?

Pokud ano, dejte odkaz.

0 0
možnosti
Foto

Nu...z mého pohledu, jestliže některé pohyby jsi schopen sám podvodem způsobit, tak i když nejde o věděcký důkaz toho, že dotyčný pohyby byly způsobeny podvodem, tak bych se přiklonil k Occamově břitvě :) S vědomím, že tedy podvod nebyl proveden dodatečnou manipulací s videem :)

0 0
možnosti
Foto

Viz web klubu Sisyfos, kde se říká: "mnohé vědecké objevy jsou náhodné, nečekané, nepravděpodobné, byly tedy učiněny navzdory Occamově břitvě. Je zřejmé, že je význam Occamovy břitvy častým a nesprávným používáním devalvován a že se Occamova břitva stala jen jakousi zvukomalebnou mantrou, která má být symbolem, puncem vědeckosti."

V tomto s Českým klubem skeptiků Sisyfos plně souhlasím.

2 0
možnosti

Tento fenomén ignorovat a nezkoumat, považuji za velmi zpozdilé. Nejde o to, že se otevírají dveře ledničky, ale o to jak. Podobný případ z roku 1969 (?) v Mnichovské advokátní kanceláři byl sledován kriminální policií i univerzitními odborníky, takže bych si dovolil předpokládat, že nešlo o podvod. (nemám k dispozici žádný odkaz) Docházelo k pohybu těžké skříně se spisy, tedy působení značné síly. Dále k manipulaci s počitadlem telefoních hovorů - přesná časová i prostorová koordinace a také k vytáčení zářivek - relativně složitý pohyb. Možnost ovládnutí a využití podobných dějů za výzkum, podle mého názoru, rozhodně stojí a to tak, že dost.

2 0
možnosti
Foto

Ano jde o případ Rosenheim z roku 1967, pozorovanými jevy se zabývali F. Karger a G. Zich, fyzici z Ústavu nukleární fyziky a Ústavu fyziky plazmatu M. Plancka v Garching u Mnichova. Existuje řada protokolů z vyšetřování.

Ovšem u nás bylo tzv. řádění poltergeista pozorováno např. v Bobrové v roce 2006. Mezi nejzajímavější zaznamenaná fakta patří skutečnost, že se zde několikery dveře "samy od sebe" vyvlékly z pantů a spadly na zem. Nikdo dones neví proč. Až na seismology zde pozorované úkazy žádné naše vědce nezajímaly, neboť zástupce české vědecké obce ve sdělovacích prostředcích prohlašoval, že se obyvatelé domku opili a zařízení interiéru si demolovali sami... Inu, tak už to u nás chodí [>-]

1 0
možnosti
Foto

Na světě je mnohem více neznámého, neobjasněnéhoa tak svým způsobem záhadného, než si lidé myslí. Nerozluštili jsme zatím mnohotajemství makro i mikrokosmu, nemáme potuchy mezi vztahy milionů organismů,nechápeme mnohé z minulosti Země i člověka a podobně. Zaměřit vědeckéúsilí na to, proč se otevřely dveře od ledničky, mi přijde poněkud podivné,protože výsledkem takového "výzkumu" je pouze skutečnost, že nevíme,proč se otevřely." Vědecké týmy" objasní, že nejde o trik s videem,kdo objasní, že v ledničce není mechanismus, který ji otvírá a zavírá?

0 0
možnosti
Foto

Asi jste nečetl pozorně, zde šlo pouze o autentičnost videa. Pokud jde o to objasňování, zkuste si přečíst minulý článek:

http://karelwagner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=521234

Spor je totiž o to, zda se zde jedná o přírodní jev, nebo jen o trik. Pokud jde o přírodní jev, přinese to spoustu nových poznatků, pro které se najde využití ;-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS