Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Plně s Vámi souhlasím. Přístup náměstka primátora Liberce Ivana Langra je skutečně otřesný. Jestliže uznám existenci romského národa (komunisté to neuznávali, podle nich to byli Češi romského původu), pak musím uznat i jejich jazyk, který je základem jejich kultury. V důsledku toho mne ovšem musí zajímat, kolik jich opravdu je. Bohužel se ve sčítání ke své národnosti nehlásí (což má historické důvody) a proto si musím opatřit jejich počty jinak.

0 0
možnosti

Cikáni, kteří se samovolně na svém sjezdu nazvali Romy - to je téma vděčné. Na názvu absolutně nezáleží ! První záznamy sčítání jsou v popravčích knihách Rožmberků. Důvody již 600 let stejné ! Krádeže, rušení klidu ... Svým způsobem, jde o neuvěřitelnost rarity - neefektivity a neúčinnosti ! Od doby M.Terezie, je základní školství zdarma ... Firmy nemají personál ... Rasismus v Čechách neexistuje ! Jde o jejich volbu, jak s životem naložit. Ke změně oni nevidí důvod - Platíme si je dobře ! Ano, existují vyjímky .... Dá se říci, že jediným hmatatelným produktem všelikého zasedání jkomisí - je dítě M.Kocába, které zplodil s L.Abasovou. Jednali intenzivně - hle, výsledek se dostavit ! Dítě zase nemá otce - asi dobré vytvořit komisi nějakou další + sčítejme dále 600 let ! ... :-)

5 1
možnosti

To, že rasismus u nás neexistuje, ví kromě některých Romů a neziskových organizací snad každý. A samozřejmě náměstka libereckého primátora. Jenže ze jde o něco jiného - o přirovnání našich státních úředníků k esesmanům.

Tak např. aby se zvýšila pracovní motivace vězňů nasazených ve zbrojařské výrobě, nechala zločinecká nacistická organizace SS v roce 1943 zřídit v koncentračním táboře Buchenwald nevěstinec. Vybrané vězenkyně v něm musely být pod hrozbou smrti k dispozici zákazníkům z řad esesmany privilegovaných vězňů. Tedy jestliže se vládní úředníci u nás chovají jako esesmani, nedělají snad podle pana náměstka náhodou něco podobného a nestojí tak za prostitucí u romské menšiny?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS