Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V podmínkách dělby práce se nikdo o sebe nemůže postarat sám, vždy je závislý na důvěře těch, kdo mohou poptávat jeho služby. A lze si velmi těžko představit, že by tato poptávka se neuplatňovala odlišně vůči osobám, které vzbuzují nedůvěru.

1 4
možnosti
JR

J95a34n 94R12á73ž

21. 3. 2017 12:02

Lidské chování je s postupem věku stále víc podmiňováno zkušenostmi, které v průběhu svého života získal. A rostoucí nedůvěřivé chování většinové společnosti k Cikánům, je podmíněno získanými zkušenostmi se změnou chování Romů u nás žijících v posledních dvaceti letech. S tím neudělá nic ani osvěta, ani nějaká nařízení a pozitivní diskriminace tento stav jenom zhoršuje.

Mezi Romy v t.zv. brněnském Bronxu jsem vyrostl a měl jsem s nimi obdobné zkušenosti, jaké jsem měl s gadži, čili, že jsou mezi nimi parchanti i dobří lidé, ale také s tím, že zákony i pravidla mezilidského chování platily pro všechny stejně. A tak jsem nezaznamenal až do devadesátých let ve spolužití gadžů a Romy v Brně nějaký vyhrocený problém.

Změna mých postojů k tomuto etniku i nástup mé zvýšené ostražitosti při styku s Cikány obecně, který nastal v posledních dvaceti letech, je dáno zkušenostmi, získanými v průběhu změny v chování, odpovědností k životu, zejména v přístupu k práci i zvýšenou pouliční kriminalitou, které se u této minority v tomto období projevily. A podezřívat mne s rasizmu, může jen idiot.

5 0
možnosti
JH

Zajímavé...házení hrachu na zeď,stejně jako ta iluze o spravedlivém Bangovi....

8 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS